夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

Del

禁止訪問

回覆:一起8年生了小孩...現在才發生

子爵府

回覆:ntefamily 的帖子

江山易改,本性難移。

la_source    發表於 15-11-27 10:49

大宅

引用:樓主太傷另一半的心。

Del

侯爵府

或者你試下忍....畢竟分隔兩地;自己又改變下,睇下有冇轉機

子爵府

回覆 Winnie925 的帖子

你自己其實都明白自己的問題,夫妻之間變成今天的破局絕對不是一朝一夕就變成現在的境況。
既然你知道問題的所在,
你又還想挽回,
那你丈夫的態度是怎樣?
挽回是真要雙方一起努力才可以真的找到方向去慢慢解決,
冷靜下來,
他找其他女人是錯,
你也有責任,
所以真要先穩定好自己的心情,
好好和他把話設清楚,
告訴他合明白大家的裂痕已在,
你想再重新開始,
你想和他重修舊好,
你不想錯過彼此,你願意改變,
希望他也可回頭。

Notcc    發表於 15-11-27 15:06
mc <()>

子爵府

回覆:Winnie925 的帖子

咁樣對個老公,佢忍到你八年真係勁

大宅

改變自己 收下把口 多d站喺老公角度諗下 祝你地可以繼續行落去

男爵府

感覺冇左好難再有番,就算台灣女人吾wor,我諗佢都吾可以再愛番你,我覺得佢可以搵香港啲,其實我都吾係好明白好似你呢啲女人,一啲危機感都冇,你又唔係佢救命恩人,點解佢要忍你,自己結既果子就要受了,害了bb

大宅

引用:之前間唔中上黎八掛下人地既故事,估唔到,,

原帖由 Winnie925 於 15-11-26 發表
之前間唔中上黎八掛下人地既故事,估唔到,,,今天到我出post,我唔識表達,可能大家未必明我寫乜

我同我老 ...
睇倒你段post真唔知點安慰你,首先你是ftm 冇自己經濟能力,老公如果要分開,生活上有沒有保障呢?如果你自己出黎做野,仔仔會唔會有人幫手照顧? 第二,你是老公第一個女朋友,他而家接觸倒一個台灣女仔,他們說話音聲細氣,你老公現在一定著迷了,還在你面前講電話,以後日子你可以忍嗎?假設他們打得火熱,難保女的會飛來香港見面,你老公也有機會飛過去,可能我說得太多負面,其實他們先開始一星期,你有八年的感情而且有個仔做籌碼,唔知你老公錫唔錫個仔呢?你現在要做的不是忍下去,可否和你老公坐低傾下,告訴他你願意改,及希望大家重新開始,就當為下個仔

NipponTsuma    發表於 15-11-27 12:42

男爵府

引用:之前間唔中上黎八掛下人地既故事,估唔到,,

原帖由 Winnie925 於 15-11-26 發表
之前間唔中上黎八掛下人地既故事,估唔到,,,今天到我出post,我唔識表達,可能大家未必明我寫乜

我同我老 ...
睇完..感受唔到你愛佢...

如果唔係有小朋友..唔駛考慮..馬上離婚...
係因為有小朋友..同佢地分隔2地...先考慮下忍..

可能你口硬..要面..
但咁樣對兩性關係百害而無一利...

大宅

「飲食男女、食色性也」
男人得唔到性滿足就好大機會向外救

And if you give me what I want, Then I'll give you what you like

伯爵府

樓主。試下改下自己d脾氣,對老公好d,尊重佢,每次想發爛就諗阿b仲細,需要一個完整的家,希望你老公回頭是岸,加油努力!

水晶宮

唯有每天做好自己本份先!發球權在他手!
自由太多會令世人失去平衡

琥珀宮

港台戀開始一星期應該未真實見過面?如想留低趁仲有機會好好把握,改下脾氣

忍咗八年而家先爆?其實佢應該想爆好耐,不過苦無機會,騎牛搵馬,而家終於俾佢識了另一個女仔,有後著,所以而家爆囉

台灣女仔出名嗲,千祈唔好俾機會佢哋見面

大宅

而家話樓主都無用, 因為事情已經發生左。

佢完全唔理你感受向你面前咁樣同台灣妹聯絡, 睇黎都真係需要時先會再重視返你。
呢排盡量改善自己既脾氣, 做返個稱職既老婆, 緩和左個局面先。

雖然台灣話近唔近, 話遠又唔係遠, 始終唔好咁老定, 老實台灣仲難搞過大陸。

加油

大宅

如果個男都開到口話無感情,
勉強住埋一齊只會是漫長的痛苦……

我唔覺得男的會突然對你有番愛情,
佢家下的心已經飛左係個個台妹到,
你想等到佢回心轉意?
但到時你內心又接受到佢對你的背叛嗎?

jm,你自己要好好打算下
分開的話,佢會供養你及bb嗎?

大宅

如果。你選擇一齊,你剩下既日子會好睇你老公面色。佢選擇喺你面前講電話,即係叫你早走早著。

重點唔係佢愛唔愛嗰個女人。
重點係,你老公已經唔再愛你。

就算無台灣女,都可以換個日本女,韓國女。

記住,一個真心愛你既男人,係唔會做野另到你唔開心。如果佢已經做到咁明,你都可以唸以後既路。

再一齊,無謂了

大宅

我反而又咁諗喎, 話唔定樓主老公只係口講得絕only. 好老實, online game 大把hk 既女, 佢真係要做得勁絕既, 是但帶條女返屋企, 已經夠做啦。

同埋, 最最最重要係樓主想試挽救嘛, 咁咪試左先囉, 唔一定會失敗。 起碼試左先啦。 試過唔得咁就無計啦。 又唔駛一黎就打沉佢既。

支持樓主試左先, 不過試之餘要自保, 留起私己, 或睇下點騰時間返下兼職。 萬一有咩事都仲夠生活嘛。

加油

大宅

台灣女仔諗野好複雜嫁,完全估佢唔到

首頁

尾頁

跳至