想生BB

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

成世人都係呭咁瘦,我都冇辨法????(我都唔想不育嘅,有頭"發",邊个想做"辣尼"..........
我呀媽做女時,都咁瘦啦!!!咪生七个子女!!!
好hurt,,有冇人可以教我增肥呀..
thanks!!!!

侯爵府

邊個話瘦有左一定小產架!我朋友夠瘦啦!米生左2個bb,2個出世仲好重磅添呀!

原文章由 hellolo 於 08-9-9 13:48 發表
成世人都係呭咁瘦,我都冇辨法????(我都唔想不育嘅,有頭"發",邊个想做"辣尼"..........
thanks!!!! ...

侯爵府

好媽媽勳章

你個咩醫生黎架, 甘樣講野, 一d醫德都冇, 數佢出黎啦, 生bb邊關你肥瘦事, 唔通好肥又易有bb咩, 係睇你本身既體質架
原文章由 zoezoebaby 於 08-9-9 13:55 發表
邊個話瘦有左一定小產架!我朋友夠瘦啦!米生左2個bb,2個出世仲好重磅添呀!

大宅

好媽媽勳章

個醫生會唔會太武斷,邊有話太瘦就一定小產架,我有個fd由細到大都唔夠90磅,有左時都係重左20磅,咪一樣順產....
不如你轉個醫生睇下啦.....

原文章由 hellolo 於 08-9-9 13:48 發表

別墅

Hellolo

邊個dr.咁衰話你瘦就冇仔生,有冇攪錯,成條街咁多瘦ge人都大肚啦,唔好理佢,不過,肥番少少人ge低抗力会好d,我都係一個瘦ge人,哩一兩年我都增肥咗成10磅,因為我哩一兩年有睇中醫條理身體,中醫c教我煮湯水飲,佢話咁樣,身體会補充番多d營養,有時唔得煮l,就会去鴻x堂買湯包飲,因不含味精,味道都好好,你可以試吓。

男爵府

不知所謂既醫生,轉醫生!!

侯爵府

d model夠瘦啦!唔通佢地又個個會冇仔生同小產

原文章由 siucandy 於 08-9-9 14:20 發表
個醫生會唔會太武斷,邊有話太瘦就一定小產架,我有個fd由細到大都唔夠90磅,有左時都係重左20磅,咪一樣順產....
不如你轉個醫生睇下啦.....

別墅

Don't be disappointed. How heavy and how tall are you ?
I am also very thin. 152cm 95lb before pregnancy. When I was pregnant, I was still very thin. All the weight I gained went to the baby. My husband always said, 好似兩枝牙纖篤住隻蝦餃咁
No need to keep fit after giving birth.

But be serious, u better go to see a dr if you can't get pregnant.

大宅

個e生痴線咩, 我識人 5尺7, 得100 lbs, 咪一樣生得出,

bb 仲好 cute 添呀 加油

邊個 e 生咁過份呀

[ 本文章最後由 mimimomo6 於 08-9-9 14:48 編輯 ]
天生一對大電眼,仲有立體 4D 勁長鬈捷毛 HAHA  ~
Welcome to PY's Blog      

大宅

我呀年代都好廋啦, 咪又生又我地四兄妹, 我唔係好信喎, 我就聽過太肥就難有bb啫, 嘜太廋會既咩? 唔好理佢, 最緊要身健康就好容易有架啦.

大宅

回覆 #10 hellolo 的文章

唔好聽呢個e生講,咁黑心都有嘅
我只有85磅都ok
放心啦
食多d有營養嘅嘢就得啦
加油
**** 轉e生啦

別墅

你幾重?幾高?有冇厭食症?如果身體正常,生唔生得出唔關瘦事. 我152cm, under95磅,仲要孖胎,陀仔時全身都冇肥過, 我老公話我似埃塞俄比亞饑民.

珍珠宮

環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

令人羨慕啦你
原文章由 littlely 於 08-9-9 15:17 發表
你幾重?幾高?有冇厭食症?如果身體正常,生唔生得出唔關瘦事. 我152cm, under95磅,仲要孖胎,陀仔時全身都冇肥過, 我老公話我似埃塞俄比亞饑民.
一個人之所以快樂,不是因為她擁有得多, 而是因為她計較得少

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 親子達人勳章

原文章由 littlely 於 08-9-9 15:17 發表

樓主,轉醫生,睬佢都傻,我由細到大都未肥過,咪一樣生咗個女。

Littely, 你對孖仔好得意,好肥呀
一毫之善,與人方便;一毫之惡,勸君莫作;欺人是禍,饒人是福;不信抬頭看,蒼天饒過誰
                      *****請勿將本人网名及言論內容抄襲到任何報紙或雜誌上*****

男爵府

叻叻勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

好令人羨慕呀! 孖B

別墅

我係IVF + ICSI o架. 大家加油呀!

大宅

回覆 #1 littlely 的文章

你的孖B好可愛喔

大宅

個醫生把口咁嗅..轉醫生啦...
凡事小心...注重飲食..
我都係好瘦,要陀到五個月先見肚..
都係前面得個肚,後面睇都唔知我有左...

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

大宅

My sister had 90 磅 (22inch 腰) & 150cm. She delivered 2 days in the past 3 years. So I don't think 太瘦 is a problem. By the way, who is your doctor? Add oil.

首頁

尾頁

跳至