跳至

首頁

尾頁

男爵府

jerry仔上星期三先正式開學, 點知星期日已經病咗, 當然唔知係咪喺學校惹到菌.....今個星期已經連續4日冇番學

好多人都話番學頭半年都容易多病.........

希望大家嘅小朋友都少d病, 多d enjoy學校嘅生活

複式洋房

That's ture....while Hayden started N class from April 08.....he was get sick every 2/3 months and ususally last for 1 week+. Then "pass" to little sister.... ...then my maid, my husband and myself!

[ 本文章最後由 angelachansm 於 08-9-12 20:43 編輯 ]

大宅

醒目開學勳章

晴晴都有少少傷風, 流鼻水加眼水, 不過未致於番唔到學, 好彩聽日星期六, 一連三日假期, 應該好番啦啩.

大家當然要小心, 不過都好難避免, 之前一日晴晴都好地地, 但係第二日起身就已經中咗招.
BABY FACE          HONEY BABY

子爵府

無辦法架啦,呢段時期一定要經歷無得避,妹妹豬返學頭半年真係成日病咩病都有(發燒傷風醫院都入過燒到104度)醫生話要留院喊到我收唔到聲 。過左呢半年好左好多,大家要小心照顧小朋友

男爵府

係架, 返左學, 兩個月病一次, 入過一次醫院.
琴晚又發燒, 唔知咩事.
其實, 好擔心又傳比妹妹.

原文章由 pwypaulina 於 08-9-12 00:30 發表
jerry仔上星期三先正式開學, 點知星期日已經病咗, 當然唔知係咪喺學校惹到菌.....今個星期已經連續4日冇番學

好多人都話番學頭半年都容易多病.........

希望大家嘅小朋友都少d病, 多d enjoy學校嘅生活 ...

大宅

一定會, 因多細菌. 因上星期跟琳琳上足4天, 見有些同學仔流nose涕...etc, 我也怕會野到琳琳. 不過無計, 學也要返.
不過琳琳不知是校車有蝨還是校內有蚊, 對肉腿有3-4個位紅左及起水泡, 真慘

男爵府

原文章由 LittlePigmom 於 08-9-12 10:57 AM 發表
係架, 返左學, 兩個月病一次, 入過一次醫院.
琴晚又發燒, 唔知咩事.
其實, 好擔心又傳比妹妹.

我都係最擔心e 樣!

別墅

Ian都病左成個week返唔到學,今個week仲要有中秋special,真係可惜....... 佢都好叻架喇,返左成個月先病 undefined
我都係最驚會傳染個妹咋

---------------------

侯爵府

晴晴都病左2日, 返學真係好易病, 我見佢d同學好多都流鼻涕, 老師幫佢地抺完, 又冇洗手, 唔病至奇啦.

子爵府

阿囝昨日返學仲好好地
夜晚就開始打噴嚏流鼻水又咳
今朝d流鼻水流唔停..拉拉聲同佢睇醫生
原來仲發緊燒...所以今日無佢返學囉..

大家真係要照顧好小朋友

大宅

大吉 ! 大吉 ! bbq 大大話話都返左成個月學了,
係試過一次返學前一日有少少燒,不過食左退燒水就冇事了!
尋日又俾阿婆發現有少少鼻水, 不過又食左藥收左了 !

我就覺得歸功於阿婆既每日一湯囉 !

大宅

jerry仔同之之同班 ~

你留意會唔會係搭校車時, 俾出風口吹到個頭, 因為之之年頭入學時, 都係成日傷風鼻水, 問過老師, 老師話係學校就無事, 但返左屋企就開始流算水傷風..... 之後上校車都帶帽就好d喇~

[/url]

男爵府

原文章由 ky2005 於 08-9-12 22:17 發表
jerry仔同之之同班 ~

你留意會唔會係搭校車時, 俾出風口吹到個頭, 因為之之年頭入學時, 都係成日傷風鼻水, 問過老師, 老師話係學校就無事, 但返左屋企就開始流算水傷風..... 之後上校車都帶帽就好d喇~ ...

really? jerry仔未識晒所有同學個名,所以喺佢數嘅3個同學仔嘅時候,聽唔到有你囡囡個名

等星期二再番學嘅時候又留意下校車有冇你講嘅情況先....

佢一個星期冇番學喇~而且惹埋細佬仔 

子爵府

touch wood,瑤瑤返咗個幾月學,好在都冇試過病,可能佢出世到而家都好少傷風感冒個d啦!同埋bbq媽講得啱,基本上瑤瑤每日都有飲湯,午餐晚餐都會飲一大碗,咩湯佢都飲架!

複式洋房

回覆 #1 pwypaulina 的文章

pau pau,

一一B 正式開學第三天就告病假了, 現在雖然 get well, 不過就瘦咗一個碼囉, 心痛死我, 佢身體一向都 okay, 一歲八個月前都未病過, 唔知點解這一年病開就病, 斷斷續續都病第三次了.

大宅

我個仔呢個星期都中耳炎, 請緊病假!

原文章由 啤梨媽媽 於 08-9-17 13:01 發表
pau pau,

一一B 正式開學第三天就告病假了, 現在雖然 get well, 不過就瘦咗一個碼囉, 心痛死我, 佢身體一向都 okay, 一歲八個月前都未病過, 唔知點解這一年病開就病, 斷斷續續都病第三次了. ...

男爵府

原文章由 tammy104 於 08-9-17 14:41 發表
我個仔呢個星期都中耳炎, 請緊病假!

天諾好番d未呀? 中耳炎要徹底醫治呀! 你自己操身大細, 都要好好保重呀!

希望其他小朋友都身體健康, 快d打走晒細菌!

大宅

原文章由 pwypaulina 於 08-9-17 22:12 發表

天諾好番d未呀? 中耳炎要徹底醫治呀! 你自己操身大細, 都要好好保重呀!

係囉 ! 俊宏都返咗兩個多星期, 上星期都有流鼻水, 有一,兩聲咳, 好彩食咗藥好番啦 !!!唔洗請病假啦 !!

大宅

pau pau有心有心, 天諾好番好多lu, 仲有一日抗生素要食, 不過仲係瞓得唔好, 攪到我都殘晒~
jerry仔同harry仔又點呀?有冇好d?

原文章由 pwypaulina 於 08-9-17 22:12 發表

大宅

Anson so far Okay... and he eat more than before ar....
Anson在2006年1月29日出世!

首頁

尾頁

跳至