跳至

首頁

尾頁

別墅

啟思or 迦南mami,大家交流下

大宅

原文章由 0226 於 08-9-14 01:56 發表
啟思or 迦南mami,大家交流下

我都報咗哩2間...但d人評語係...'快樂童年'...攪到我都想搵多一兩間後補tim...你又覺得點呀?

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

哎呀~ 我喺0703覆左妳. 我個女大妳個b一日, 唔知大家有無機會做同學仔呢?

大宅

原文章由 csycin 於 9-14-08 13:19 發表

我都報咗哩2間...但d人評語係...'快樂童年'...攪到我都想搵多一兩間後補tim...你又覺得點呀?

啟思我就肯定佢有'快樂童年', 所以冇想過報...
但迦南都係咩?! 我唔知嗃... 仲諗住幫呀仔報....

別墅

我都報左呢兩間喎? 請問 "快樂童年" 係咩意思呀?

大宅

Xoboy1125, 我都唸住迦南ok tim...佢好似係平果間(compare with others)...睇bk迦南d comment都ok咁...
但我個舊同事話, 佢in咗3間包括朗思, 啟思 同迦南...最唔駛點in就係迦南wor(即冇咩問過...3間都收咗)...

原文章由 cherrieyan 於 08-9-15 23:36 發表
我都報左呢兩間喎? 請問 "呀?

"快樂童年" 意思(以我理解) 係bb會讀得輕鬆, 愉快...不似傳統那般嚴謹...多功課果隻lor...

別墅

原文章由 csycin 於 08-9-16 13:20 發表
Xoboy1125, 我都唸住迦南ok tim...佢好似係平果間(compare with others)...睇bk迦南d comment都ok咁...
但我個舊同事話, 佢in咗3間包括朗思, 啟思 同迦南...最唔駛點in就係迦南wor(即冇咩問過...3間都收咗)...

" ...

點解”快樂童年”唔好.我已收到迦南interview 信啦,你地啦.
仲有無其他.我報左迦南,金巴倫道同窩打老道2間,寄封信黎,only 寫迦南幼稚園,我都唔知邊間叫我去interview.
因為啟思我聽好多人講都話係好開心,迦南就深dwow.
你地有咩意見.

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

請問你是何時apply的
原文章由 0226 於 08-9-16 16:59 發表

點解”快樂童年”唔好.我已收到迦南interview 信啦,你地啦.
仲有無其他.我報左迦南,金巴倫道同窩打老道2間,寄封信黎,only 寫迦南幼稚園,我都唔知邊間叫我去interview.
你地有 ...
Kinglong

大宅

原文章由 csycin 於 9-16-08 13:20 發表

" ...

我想報迦南, 係因為呀仔 PG 個同學 (大幾個月)
嘅媽媽叫我報嘅, 佢囝囝已在 9 月入讀, 佢自己覺得迦南不錯,
叫我試報, 我相信這是一間不錯的選擇...

不過這不是我的首選, 因住沙田, 所以首選o個間都係沙田,
若唔收先會考慮九龍塘...

大宅

原文章由 0226 於 9-16-08 16:59 發表

你地有 ...

點解唔好?? 肯係好啦... 唔好係之後之嗎...
之所以快樂, 因為冇咩家課 & 程度太淺,
單係上小一追程度已夠辛苦啦...
我之前睇過一個 post, 2 個小朋友都係 k2 (不是呢幾間),
一個教"田", 一個教"過馬路", 你話若同上一間學校會點?
問題只會接種而來 , 除非已決定入讀國際學校啦...

別墅

原文章由 Kinglong 於 08-9-16 18:18 發表
請問你是何時apply的

我B4 9月8日前報,你呢.

別墅

原文章由 xoboy1125 於 08-9-16 22:57 發表

點解唔好?? 肯係好啦... 唔好係之後之嗎...
之所以快樂, 因為冇咩家課 & 程度太淺,
單係上小一追程度已夠辛苦啦...
我之前睇過一個 post, 2 個小朋友都係 k2 (不是呢幾間),
一個教"田", 一個教"過馬路", 你話若 ...

明白明白,我都聽人講話啟思讀得好開心,不過而家都係報N1,到K1可能都會選擇其他幼稚園,不過好多人話九龍塘正校多人報,可能都未必有選中我個仔

大宅

原文章由 0226 於 9-17-08 01:07 發表

明白明白,我都聽人講話啟思讀得好開心,不過而家都係報N1,到K1可能都會選擇其他幼稚園,不過好多人話九龍塘正校多人報,可能都未必有選中我個仔

我都有諗呢一點, 不過如果係轉都只會因為入唔到好學校先會轉,
因 K1 小朋友唔駛再次識應新學校, 自己又唔駛買過晒 D書包呀甘,
其實點計都有 SO

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

yesterday mail the application form only , may be too late, Kinglong already 17mths years old.
原文章由 0226 於 08-9-17 01:03 發表

我B4 9月8日前報,你呢.
Kinglong

別墅

原文章由 xoboy1125 於 08-9-17 14:31 發表

我都有諗呢一點, 不過如果係轉都只會因為入唔到好學校先會轉,
因 K1 小朋友唔駛再次識應新學校, 自己又唔駛買過晒 D書包呀甘,
其實點計都有 SO

係呀一次過唔使煩,但我心儀的幼稚園無N1讀,所以到時轉機會好大,N1只是俾佢適應下同其他人相處

大宅

原文章由 0226 於 9-18-08 00:54 發表

係呀一次過唔使煩,但我心儀的幼稚園無N1讀,所以到時轉機會好大,N1只是俾佢適應下同其他人相處

甘就冇辦法啦...
心儀 ST CATH...?

大宅

原文章由 Kinglong 於 9-17-08 14:49 發表
yesterday mail the application form only , may be too late, Kinglong already 17mths years old.

email 報名 11月先開始, 所以應該都唔會遲

伯爵府

thank you!
原文章由 xoboy1125 於 08-9-18 02:19 發表

email 報名 11月先開始, 所以應該都唔會遲
Kinglong

別墅

Do you know how much is the school fee for N1?

別墅

原文章由 PuYu 於 08-9-22 15:28 發表
Do you know how much is the school fee for N1?

around 2800 for half day

首頁

尾頁

跳至