自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

畀面勳章

買左部高排水位洗衣機,我屋企去水係地下排水位,我唔識有咩分別就買左。點知師傅來到安裝就話裝唔到,唔肯裝話要自行換水管變高先用到部洗衣機。

我依家點算?有冇jm識呢d?係咪一定地下排水就冇得用高排水位洗衣機㗎?唔該jm幫幫忙教我點搞

男爵府

引用:買左部高排水位洗衣機,我屋企去水係地下排

原帖由 Mrs.KarenTse 於 16-01-31 發表
買左部高排水位洗衣機,我屋企去水係地下排水位,我唔識有咩分別就買左。點知師傅來到安裝就話裝唔到,唔肯 ...
唔識,幫推。

侯爵府

原帖由 Mrs.KarenTse 於 16-01-31 發表
買左部高排水位洗衣機,我屋企去水係地下排水位,我唔識有咩分別就買左。點知師傅來到安裝就話裝唔到,唔肯 ...
可吾可以去返店度轉第二款機?

禁止訪問

回覆:Mrs.KarenTse 的帖子

大宅

回覆:Mrs.KarenTse 的帖子

我媽裝修後,整左個高排水位去水喉,舊洗衣機場係低去水位,唯有每次洗衫時將條排水管放落企缸度去水

子爵府

2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 DHA勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

冇所謂架一樣用得加條繩固定條去水喉高度再駁長佢伸入地下排水位,done!

子爵府

回覆:求救!買錯左洗衣機

係咪要好似我咁安裝?

la_source    發表於 16-2-1 12:58

珍珠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

高低水機的分別係高水多個pump,pump d水去高水位。所以高水機係貴d。如果買機果到唔比換,上面leetai講既方法係得架

侯爵府

唔會裝唔到。。俾多300搞掂。。我之前果個都係咁,個師傳主動話俾300 搞掂佢,呢隻裝法可以少D.曱甴,因為無開口,又無味 ..300 抵啦。。

wcpcelia    發表於 16-1-31 10:34

禁止訪問

子爵府

畀面勳章

回覆:emily_money 的帖子

我都係好似你咁

珍珠宮

開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章

點會裝唔到,買高水位機唔係包安裝加條3米白膠喉,過咗3米要加錢.(我買時部機係包3米,部部機唔同,要問清楚)

你買機時無問包幾米白膠喉,個師父見你唔知,要你加錢整.

買機的地方個店員認唔認到你?試下找人走返去扮買機,看番同一款,問下安裝包唔包白膠喉,如包包幾米?看下佢點答.

佢話唔包.就問佢要加幾錢米.

佢話包.就問清楚包幾米,過咗要加幾錢米.

問清楚之後,你先落去同佢講,話師父唔安裝,話無加白膠喉,話E+比錢加番,叫再約師父安裝.

你自己要量度下部機地面至去水位的距離,同佢講返,佢地會計到要幾米白膠喉.

珍珠宮

育兒性格勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:我同你—樣情况,C苦裝果日就係個地下去水

原帖由 tracy1111chan 於 16-01-31 發表
我同你—樣情况,C苦裝果日就係個地下去水位度加條灰色的硬磟管(向上的),之后將洗衣機的去水管插入硬磟管度 ...
同你一樣呀
個c傅會自己加多條管
用到架窩唔洗轉

珍珠宮

我2年前搞條高位水管排水都要250蚊

水晶宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

唔係大問題,你睇返個去水口有幾闊,你去五金舖cut支膠水喉管,大約3呎高,仲要買支防水膠,你就張支水喉管插入去水口,用膠來封邊就得啦.

你記得入水口幾闊你要準確d,支管要買細過去水口小小架.

我最近都買過架洗衣機,點知話而家唔幫人裝架啦,要裝收100蚊,咁我自己裝咋,好簡單.
其實果支膠管幾十蚊架咋.
<br><br>

珍珠宮

引用:唔係大問題,你睇返個去水口有幾闊,你去五金

原帖由 chinatea 於 16-01-31 發表

唔係大問題,你睇返個去水口有幾闊,你去五金舖cut支膠水喉管 ...

男爵府

打去代理問啦,上次我換洗衣機,本身係做站線入牆無插蘇位,個師傅話唔包!要整就加$300cash,之後我自己搵人整,果個人話一定包唔使比錢,打去代理問佢地話包入牆,叫返個師傅上黎整,佢入門口粒聲都唔敢出死死氣幫我整返!佢地懶咋~

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

#7,似7樓甘就OK

禁止訪問

好媽媽勳章

引用:+本帖最後由+chinatea+於+16-1-31+01:48+編

侯爵府

醒目開學勳章

回覆:tracy1111chan 的帖子

我屋企都係咁!

首頁

尾頁

跳至