婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

大宅

BK Milk勳章

回覆:如果係你,你會點做.....

唔好自己出聲,叫c6借啲意同佢講

la_source    發表於 16-2-24 16:57

侯爵府

第一時間,c6咩態度先?

大宅

C6同我同一陣線,佢有幫口,但我99好嬲!仲要叫我唔好再send news俾佢睇!但我99無咩安全危機意識,又唔聽人講,share news又不滿,依家搞到好似我做錯咁:(

民房

佢唔想睇可以自己離開群組,入面又唔係得佢一個,佢對號入座無法,而且係佢錯

水晶宮

首先,我唔會係公開群組whatsapp news比佢,因為佢會誤會你已經係佢背後唱佢,再係眾人面前落佢面.當一個人惱羞成怒時,係咩道理都唔會聽,明知錯都會死撐的.
但我一定會私下whatsapp news比佢.
此外,我會禁止佢單獨接觸我的孩子,直至取得共識為止.
基本尊重一定會繼續有,但涉及孩子的健康和安全,我係寸步不讓的.

水晶宮

如果佢要嬲,要反面,以後都唔見,我多謝都來不及

大宅

引用:首先,我唔會係公開群組whatsapp news比佢,

原帖由 方方媽媽 於 16-02-23 發表
首先,我唔會係公開群組whatsapp news比佢,因為佢會誤會你已經係佢背後唱佢,再係眾人面前落佢面.當一個人惱 ...
如有關安全問題,一定不會讓步,大陸的玩具,品質沒有保證,太細都不建議比小朋友玩,用來飲熱湯一定不能接受

翡翠宮

1-1比佢睇咪得囉, 係 group講即係撩交嗌,攞黎搞

子爵府

比著我,我唔介意做衰人,一個無腦的99係會無知地害個孫,佢再嘈我係唔會比佢見孫,阿唔使佢帶去playhouse

男爵府

我的育兒心得勳章

我唔會再俾佢單獨接觸我小朋友。

大宅

你無錯,但太直接話俾所有人知,屋企有人做左件咁既事!(果個人一定會對號入座啦!)
如果係我,我諗我會用C6個電話whatapp 99,因為仔講同新抱講已經係兩回事!

侯爵府

引用:C6同我同一陣線,佢有幫口,但我99好嬲!仲

原帖由 carol16haha 於 16-02-23 發表
C6同我同一陣線,佢有幫口,但我99好嬲!仲要叫我唔好再send news俾佢睇!但我99無咩安全危機意識,又唔聽 ...
唔比佢再湊女,真係一d常識都無,教壞細路!!!平時上去食飯先比佢見孫。

係post到傾下好啦,不接受加好友同打招呼謝謝!

子爵府

畀面勳章

激嬲佢仲好,以後唔洗俾個女佢見。。

男爵府

我99又係好中意不停錫我囡!我頂唔順!叫c6搞掂佢!依家佢唔敢再錫

複式洋房

我會即刻掉左隻玩具杯,等佢冇得再拎黎用,佢問我,我就直接話果隻杯我掉左!做乜要忍佢呀?

男爵府

俾段野佢睇就鬧人,唔駛勞煩佢湊去playgroup啦,得閒先交人啦阿麻

珍珠宮

我覺得戈啲所謂家庭group,係用尼方便99嘅~
所以我一直都唔同99開尼啲group~
我老公以往,會post上微信朋友圈,俾全界睇,因為99一定會睇到!又無得嘈,費時自己對號入座!
當然,我覺得做尼啲野都無用,我發覺有啲99係識過濾自己對眼同個腦~
預期嬲,不如自己再加強小心防範啦!

水晶宮

其實我都唔會SHARE NEWS俾佢睇。
本來就唔聽你講, 又點會理"新聞" 點講呢~
佢有自己果套~

最簡單只有2道...
1. 佢個仔話佢...
如果唔聽...
2. 無得見個孫直到改變...

好狠心..先試NICE WAY, 唔得再黎硬既!
但係如果你認為有D野係關乎你個小朋友既健康以及性命安全
就要做架啦~~

珊瑚宮

2024年龍年勳章

痴線....跳LIFT...
大佬, 部LIFT萬一跌左落去, 真係會死人架!!

首頁

尾頁

跳至