美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

hashtag影視迷勳章

幾年前試過舊版唔鍾意!覺得太啞致,顯到好厚d乾紋走晒出黎👵🏼今次買左新版改良左,有驚喜!完妝有自然光澤感,貼薄有遮瑕,出左油會變奶油肌妝感好靚,用紙巾印一印又變返好似剛上妝咁, 最凍嗰幾日用都唔覺得乾. 因為有護膚成分,落左妝皮膚會顯得柔軟保濕d, 唔會暗啞死白. 唯一缺點係佢送嗰舊化妝棉好吸粉,一d都唔好用

子爵府

回覆:Albion Excia 粉底霜

呢個我好有興趣呀

珍珠宮

引用:呢個我好有興趣呀 +

原帖由 andeskinki 於 16-02-25 發表
呢個我好有興趣呀
去開日本試下質地呢隻真係好正,我都買左佢枝gel foundation,妝效質感真係相差甚遠

侯爵府

我夏天用唔到呢個foundation

子爵府

回覆:Catrabbitc 的帖子

Gel foundation 只適合乾性皮膚⋯⋯不過2016年我都未用過佢⋯⋯或者星期六又用下
以價錢黎講,我覺得性價比幾高

大宅

gel mssk foundation 我用過都正,簿同貼,用了睇落似皮膚好,我鐘意。我乾肌,呢隻賣6000yen, 你果隻好似仲貴D。

珍珠宮

Catrabbitc 發表於 16-2-25 20:55
幾年前試過舊版唔鍾意!覺得太啞致,顯到好厚d乾紋走晒出黎👵🏼今次買左新版改良左,有驚喜 ...

春夏用可以嗎?

伯爵府

有無jm用過粉膏?

侯爵府

引用:Quote:Catrabbitc 發表於 16-2-25 20:55 幾

原帖由 sabun 於 16-02-26 發表
春夏用可以嗎?
我覺得好易溶,weibo d 人都咁講

珍珠宮

freshrose 發表於 16-2-25 23:53
我夏天用唔到呢個foundation
係, 秋冬用會較合適

伯爵府

引用:有無jm用過粉膏?+ +

原帖由 Jessieyin 於 16-02-26 發表
有無jm用過粉膏?
呢隻、 cool emulsion 同樓主個款我都用過sample

樓主個款上妝感係幾靚,但要20000日元我覺得有少少overprice,
我係日本秋天時候用都會溶妝,所以香港天氣就可能更容易(不過我混合偏油)

moist emulsion同cool emulsion我覺得唔錯,2隻用落我覺得moist好似薄d同埋同一色號moist白少少
但我覺得cool好處係有spf50,唔係outdoor活動可以唔駛搽防曬
不過10g唔算多,我用sample 1g 可以用到8-10次,所以可能樓主個襟用d

整體嚟講呢3隻我都滿意(唔計價錢),但我想試埋suqqu sample先再決定買邊隻

伯爵府

引用:Quote:原帖由+Jessieyin+於+16-02-26+發表

原帖由 576644 於 16-02-26 發表
呢隻、 cool emulsion 同樓主個款我都用過sample

樓主個款上妝感係幾靚,但要20000日元我覺得有少少overpr ...
我已經用緊Suqqu粉膏,不過見到Albion又想試下,比較下!仲想試粉餅!
Cream Foundation就真係有啲貴

珍珠宮

andeskinki 發表於 16-2-26 00:23
Gel foundation 只適合乾性皮膚⋯⋯不過2016年我都未用過佢⋯⋯或者星期六又用下
以價錢黎講,我覺 ...
我有浮粉同現毛孔, 唔知係咪太乾, 等熱D再試下

珍珠宮

miuchung 發表於 16-2-26 09:04
gel mssk foundation 我用過都正,簿同貼,用了睇落似皮膚好,我鐘意。我乾肌,呢隻賣6000yen, 你果隻好似 ...
我都乾肌, 呢排用gel會浮粉同顯毛孔

伯爵府

引用:Quote:原帖由+576644+於+16-02-26+發表呢隻

原帖由 Jessieyin 於 16-02-26 發表
我已經用緊Suqqu粉膏,不過見到Albion又想試下,比較下!仲想試粉餅!

...
如果你下次去開日本albion買嘢,可以問ba拎晒3款sample先再決定
始終咁貴唔試清楚就買有d風險

你用suqqu粉膏覺得點?
我記得價錢嚟講suqqu平少少添,應該抵用過albion

侯爵府

Jessieyin 發表於 16-2-26 10:21

...

要20000 yen 真係好貴, 最好試左sample 先, 之前我都係淘寶淘左albion 同twany century sample 試, 一邊面用一隻粉底, 試足一星期先買貨size

伯爵府

引用:Quote:原帖由+Jessieyin+於+16-02-26+發表

原帖由 576644 於 16-02-26 發表
如果你下次去開日本albion買嘢,可以問ba拎晒3款sample先再決定
始終咁貴唔試清楚就買有d風險
而家等下次去慢慢試!
Suqqu粉膏係平啲,幾抵買,無變暗!多數配CPB碎粉用,用Suqqu碎粉要上超多先唔痴

珍珠宮

freshrose 發表於 16-2-26 10:58
要20000 yen 真係好貴, 最好試左sample 先, 之前我都係淘寶淘左albion 同twany century sample 試, 一邊面 ...
咁twanycentury同佢比邊隻好些?

侯爵府

sabun 發表於 16-2-26 11:46
咁twanycentury同佢比邊隻好些?

twany century, 我果時夏天試, ALBION 我覺得好易溶, TWANY CENTURY 我已經用左一樽, 已經開始用第二樽喇, TWANY CENTURY 對我黎講一年四季都可以用, 可能ALBION 比較岩冬天用

男爵府

畀面勳章

Jessieyin 發表於 16-2-26 11:46
而家等下次去慢慢試!
Suqqu粉膏係平啲,幾抵買,無變暗!多數配CPB碎粉用,用Suqqu碎粉要上超多先唔痴

...
Suqqu碎粉要上超多?我反而覺我佢不用上咁多,因為佢好夠滑!
定係因為CDP更加好,所以比較之下suqqu要上多d?

首頁

尾頁

跳至