親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

想去墨爾本 + 塔斯曼尼亞, 如果唔自駕, 交通方面可行嗎? 會唔會好麻煩? 有沒有公共交通工具?

男爵府

wenyin 發表於 16-3-7 11:41
想去墨爾本 + 塔斯曼尼亞, 如果唔自駕, 交通方面可行嗎? 會唔會好麻煩? 有沒有公共交通工具? ...

Joining local tours is ok

子爵府

Melbourne 搭巴士好方便

但 Tas 唔自駕都會幾麻煩

禁止訪問

大宅

絕對可以!!

我舊年就係咁玩,MEL 交通方便無需要自駕

Tas, 只要JOIN local tour 就掂哂

男爵府

回覆 kcchan521 的帖子

請問如想玩Mel, Syd, Tas, 全程去12天,應怎分配日子呢?Tas應玩多少天?

水晶宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章

回覆:wenyin 的帖子

塔斯曼尼亞,不考慮自駕是否沒有車牌?我去 T 玩左7天是自駕的...如果下下 joining tour 會貴好多,有些微細風景可能會錯過左,和住宿問題,例如住的地方通常甚麼也沒有外出食飯或買東西都不方便

Hello...

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

澳洲LOCAL TOUR好貴架, 夾下價先

男爵府

請問聖誕節Tasmania 會不會全部餐廳超巿休?

大宅

lamb2003 發表於 16-4-4 10:04
回覆 kcchan521 的帖子

請問如想玩Mel, Syd, Tas, 全程去12天,應怎分配日子呢?Tas應玩多少天? ...

我自己係先去Mel 5days ---> Tas 5days ---> Sydney 4days

Mel同Syd 我覺得可以容易D就,少一日都OK,不過如果去得Tas, 就最好去哂 Hobart同Launceston, 我JOIN左個3days既local tour

伯爵府

引用:Quote:lamb2003 發表於 16-4-4 10:04 回覆

原帖由 kcchan521 於 16-04-06 發表
可以介紹多啲 tas 行程? 一家4口不自駕,thanks

大宅

回覆 dorchiu 的帖子

我同太太舊年係JOIN呢個,玩3日,覺得好滿意:http://www.tourstas.com.au/tours/the-big-3-from-hobart/

不過你要睇如果有小朋友佢地幾大, 因為有D景點要行少許山路

複式洋房

回覆 wenyin 的帖子

Tas 唔自駕都會幾麻煩

大宅

myne517 發表於 16-4-15 11:39
回覆 wenyin 的帖子

Tas 唔自駕都會幾麻煩
又唔係喎,跟Local Tour都幾OK

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 分享愛 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

kcchan521 發表於 16-4-15 11:35
回覆 dorchiu 的帖子

我同太太舊年係JOIN呢個,玩3日,覺得好滿意:http://www.tourstas.com.au/tours/the ...
可唔可以講多D, 住宿, 飲食如何?

我都想拎D料~ THANK YOU~

大宅

回覆 Queenie_0012 的帖子

如果JOIN 我話果個local tour, 酒店需要自己訂,其實係agoda訂都好方便,你訂之前可以email佢地問,BOOK果間酒店佢地係咪可以接送到

食方面,都係TOUR唔包,LUNCH通常佢地係中途都有D加油站或者小店可以俾你買吓野食
夜晚既話,如果你間酒店係市中心,自己出去食都有唔少選擇,有間都幾推介,住Hobart既話,可以食Mures, 海鮮幾OK

Queenie_0012    發表於 16-4-28 13:01

男爵府

想借個位問下,七月中會去 Tasmania 八日,請問是否早晚稍涼,中午比較熱呢?

大宅

BTW, 如果計畫去Tas既話,小弟建議行程最好包埋Cradle Mountain, 因為我自己覺得Cradle Mountain真係好靚,記得圍住Dove Lake行一圈 (當中有少許山路)不過係值得既

複式洋房

TourTas 的 Big 3行程很吸引, 但5月份只在星期三有團. 本人於5月底去墨爾本, 希望去Tasmania玩3-4天, 有沒有好的旅行社介紹? 謝!

男爵府

Melbourne 如果唔自駕,可以去那些地方,去遠的地方㑹唔會浪費時間等車,我在考慮是否租車,因為我留Melbourne 4天,只有一day 去較遠的地方。

首頁

尾頁

跳至