美容扮靚

跳至

首頁
12345...17

尾頁

伯爵府

熱血金章 好媽媽勳章 畀面勳章

好似好平咁,係咪真係咁好用?
台灣嘢仲有咩推介?

水晶宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

原文章由 vicky 於 08-9-27 13:38 發表
台灣嘢仲有咩推介?

ok啦

珍珠宮

Majolica Majorca 戀愛魔鏡 化妝品
我有個寶貝仔仔,人人都話佢靚仔! 仔仔好奀皮,除了食,睡和返學,日日由早到晚都要玩過不停! 我老公,仔仔和我一家3口,非常幸福!!!

大宅

原文章由 vicky 於 08-9-27 13:38 發表
台灣嘢仲有咩推介?

真係好好用, 用過 Q10 / 黑珍珠 / 蘆薈 / 薰衣草 / 清米貹肽奈米...覺得最好用係 Q10 同 蘆薈, 夜晚敷半個鐘頭, 第二朝化妝覺得塊面好滑, 好上粉....個妝可以 KEEP 一日....

有無聽過"廣良源"隻綠豆粉同瓜菜水....都好好用...
綠豆粉我用黎整洗面皂, 洗完塊面好乾淨, 好爽......跟住用瓜菜水輕輕拍吓塊面, 當爽膚水用.....(瓜菜水我會放嚮雪櫃度)

水晶宮

原文章由 cherrytso 於 08-9-28 13:52 發表

真係好好用, 用過 Q10 / 黑珍珠 / 蘆薈 / 薰衣草 / 清米貹肽奈米...覺得最好用係 Q10 同 蘆薈, 夜晚敷半個鐘頭, 第二朝化妝覺得塊面好滑, 好上粉....個妝可以 KEEP 一日....

有無聽過"廣良源"隻綠豆粉同瓜菜水... ...

我都有用過 , 都唔錯啦 仲有珍珠同紅酒 ,
另外想問 Q10 立唔立 , 因我驚立 , 所以唔敢試住

我見個包裝話敷 20-30 分鐘 ,

其實敷半個鐘會唔會太耐 ???

聽人講話敷得太耐 , 返而會抽乾裡面既水份 ,

唔知係唔係真架呢 ???

一般既面膜都係敷 10-15 分鐘到 , 我自己就敷 15分鐘 !

大宅

原文章由 洛婷 於 08-9-28 15:01 發表

我都有用過 , 都唔錯啦 仲有珍珠同紅酒 ,
另外想問 Q10 立唔立 , 因我驚立 , 所以唔敢試住

我見個包裝話敷 20-30 分鐘 ,

其實敷半個鐘會唔會太耐 ???

聽人講話敷得太耐 , 返而會抽乾裡 ...

Q10, 我自己覺得好好用, 唔笠..
紅酒同OK, 但我覺得好似敷住塊利賓納嚮塊面度咁....
我會敷足30分鐘架.....敷完塊 MASK 都仲好濕架....
唔好敷咁耐嘅意思係指千祈唔好敷住塊 MASK 瞓覺, 如果唔係就會抽番乾皮膚本身嘅水份....

男爵府

I buy this product in manning, is it same as the one in taiwan? I have used the red wine mask but seem nothing special....

大宅

我都係萬寧買咗兩盒試下好唔好用, 但係萬寧賣$18, 兩片. 但我見d 媽咪講, 六蚊一片到.

大宅

原文章由 chingching03 於 08-9-29 22:25 發表
我都係萬寧買咗兩盒試下好唔好用, 但係萬寧賣$18, 兩片. 但我見d 媽咪講, 六蚊一片到.

嘩....唔係呀....9蚊塊.....佢唔好去搶.....旺角格仔鋪都係買緊7蚊塊, 都已經俾人鬧啦....話佢食水深啦.....6蚊塊咋.......仲要買10送一呀.......

咁老實講, 幾蚊塊 MASK, 可以敷到塊面滑一滑, 仲想有咩 special 呀.....妳估買緊$60塊咩......唔通敷完可以去選港姐先叫有 special 咩....

別墅

大宅

原文章由 cherrytso 於 08-9-28 19:46 發表

Q10, 我自己覺得好好用, 唔笠..
紅酒同OK, 但我覺得好似敷住塊利賓納嚮塊面度咁....
我會敷足30分鐘架.....敷完塊 MASK 都仲好濕架....
唔好敷咁耐嘅意思係指千祈唔好敷住塊 MASK 瞓覺, 如果唔係就會抽番乾皮膚本 ...

我有d唔明。。。佢個盒面使用方法話敷後無需清洗,咁同敷過夜有咩分別?

大宅

嚮邊度有得買?

原文章由 youngmum 於 08-9-29 23:12 發表
$6/塊?!好吸引喎!仲要10送1?!
我成日行過d格仔舖!見好多種都唔知邊隻岩我!
我想要清潔同埋保濕,應該買咩好呀??

大宅

原文章由 SiuKit 於 08-9-29 23:23 發表

我有d唔明。。。佢個盒面使用方法話敷後無需清洗,咁同敷過夜有咩分別?

敷完係唔洗洗面架....只係將面上嘅精華按摩至吸收為止......

而將塊 mask 敷過夜, 塊 mask 係要有精華素濕潤住嘅, 咁妳試諗一諗, 敷一晚咁多個鐘, 塊 mask 會唔會乾.....咁塊紙 mask乾咗, 而佢本身特質係要濕潤住, 咁佢會嚮邊度吸收水份呀.....咪嚮妳塊面度吸水囉.....明白未 !!!!!!

大宅

原文章由 cherrytso 於 08-9-29 22:50 發表

嘩....唔係呀....9蚊塊.....佢唔好去搶.....旺角格仔鋪都係買緊7蚊塊, 都已經俾人鬧啦....話佢食水深啦.....6蚊塊咋.......仲要買10送一呀.......

咁老實講, 幾蚊塊 MASK, 可以敷到塊面滑一滑, 仲想有咩 special ...

响邊度買咁平吖, 我都响萬寧買咗3盒添, 可唔可以話比我聽邊度買$6, 我都想買番啲, 因為我用咗之後都覺得幾好用,所以都想買嚟用吖, 可唔可以pm地址比我吖, 唔該!

水晶宮

原文章由 媽咪pig 於 08-9-29 23:56 發表

响邊度買咁平吖, 我都响萬寧買咗3盒添, 可唔可以話比我聽邊度買$6, 我都想買番啲, 因為我用咗之後都覺得幾好用,所以都想買嚟用吖, 可唔可以pm地址比我吖, 唔該! ...

你可以去 yahoo 拍賣果到睇睇 ,

果邊有好多架 , 你自己慢慢睇

大宅

原文章由 cherrytso 於 08-9-29 23:51 發表

敷完係唔洗洗面架....只係將面上嘅精華按摩至吸收為止......

而將塊 mask 敷過夜, 塊 mask 係要有精華素濕潤住嘅, 咁妳試諗一諗, 敷一晚咁多個鐘, 塊 mask 會唔會乾.....咁塊紙 mask乾咗, 而佢本身特質係要濕潤住 ...

明la,tks

珍珠宮

我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我一年去幾次台灣,次次我都一定會去買
康是美(台灣藥房)成日做promo
平均4-4.5一塊

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

請問邊度可以買到 $6 一塊, 仲有買 10 送一????

原文章由 cherrytso 於 08-9-29 22:50 發表

咁老實講, 幾蚊塊 MASK, 可以敷到塊面滑一滑, 仲想有咩 special ...

禁止訪問

伯爵府

熱血金章 好媽媽勳章 畀面勳章

可以話埋比我知喺邊度買?

首頁
12345...17

尾頁

跳至