親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

子爵府

第一次坐廉航, vanilla air,無delay。
不過帶住小朋友,真係唔建議坐凌晨機,好辛苦,一心諗住上機就瞓覺,但其實好逼,瞓得好辛苦。

我地住新宿哥斯拉酒店,位置超方便,之前有jm教路唔好住25樓,咁啱我今次就係住25樓,幸好無事發生。Twin bedroom係大d..但其實都偏細,但2大1小 ok嘅,個view都好正。酒店有提供車去新宿西口,100yen一個人,建議自己行路好近。

去左hellokittyland, 喺東x遊買定飛,平d.
小朋友如果鍾意sanrio值得一去,同埋建議早d去,原來好多show睇,我地成12pm先到,5pm就close,真係後悔無早d到。每日有1場巡遊show,d日本人早30min-1小時就霸定靚位,建議買佢地支魔法棒,1500yen,成個巡遊d小朋友都攞住黎同佢地一齊跳舞,好開心。

去左台場大江戶,6pm後入場平d,但如果早過6pm入場可到東x遊買定飛,大人價會平d, 小童就到場先買,小童價就日本平d。當入去影下相食餐飯浸下腳都幾開心。

disney飛就到場先買,一樣價。

和歌仙就用visa白金服務幫我訂位,好方便,食左月之宴,牛 & 帝王蟹 一流,不過入面好焗。

分享住咁多先,帶住小朋友去,每日景點真係不能多,加上呢個星期突然好凍又落雨,有點掃興。

大宅

引用:第一次坐廉航, vanilla air,無delay。不過

原帖由 sandypink 於 16-03-13 發表
不過帶住小朋友,真係唔建議坐凌晨機,好辛苦,一心諗住上機就瞓覺 ...
Lm

伯爵府

虎到金來勳章

回覆:開心share我嘅東京旅程...小小感想

點解吾好住25樓可吾可以分享多d.

在我的字典裡,只有歡樂而沒有憂愁,小人們做什麼都影響唔到我  

伯爵府

我暑假會去東京,你去嘅地方我全部都計劃去,等你分享

大宅

sandypink 發表於 16-3-13 14:55
不過帶住小朋友,真係唔建議坐凌晨機,好辛苦,一心諗住上機就瞓覺 ...

同問點解吾好住25樓可吾可以分享多d.
利申:因為我上次吾係住25樓,所以想知25樓咩事

翡翠宮

畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章

I 大蚊豬   

子爵府

關於酒店25樓,都係之前揀酒店時搜尋搵到。
大概係話25樓發生過死人事叫jm唔好住25樓囉。咁啱checkin佢又真係編我25樓,心諗有冇咁邪......上到去幾驚係尾房,如果係尾房我就會同酒店request轉房

wcpcelia    發表於 16-3-14 11:55

珍珠宮

引用:第一次坐廉航,+vanilla+air,無delay。不過

和歌仙唔知walk in 有冇位

大宅

sandypink 發表於 16-3-13 16:37
大概係話25樓發生過死人事叫jm唔好住25樓囉。咁啱checkin佢又真 ...

Thx for sharing希望我下次都吾會喺25樓

珍珠宮

星期六出發住歌斯拉, 等分享

大宅

樓主你好,我21號同阿女(2歲)去東京,想問台場大江戶適合佢去嗎?

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

引用:關於酒店25樓,都係之前揀酒店時搜尋搵到。

大概係話25樓發生過死人事叫jm唔好住25樓囉。咁啱checkin佢又真 ...
我聽返來唔係25樓,記得好似係中層

大宅

其實我覺得哥c奶好唔方便

不過講開廿幾樓我諗起有晚半夜我落去洗衫。明明拍卡先去到自己果層,好似唔會㩒到其他樓層。去到21樓自己開門,我明明望到唔係但自己行出去。成層感覺好怪。不過好快醒返跑返去撘𨋢走

男爵府

引用:其實我覺得哥c奶好唔方便不過講開廿幾樓我

原帖由 CYNL 於 16-03-13 發表

不過講開廿幾樓我諗起有晚半夜我落去洗衫。明明拍卡先去到自己果層,好 ...

子爵府

引用:Quote:原帖由 sandypink 於 16-03-13 發表

原帖由 tamei 於 16-03-13 發表
和歌仙唔知walk in 有冇位
建議唔好walkin, 好多時半夜果轉先有位。
一係去到叫酒店幫你book ...or食佢地lunch

子爵府

引用:樓主你好,我21號同阿女(2歲)去東京,想

原帖由 Szeman2009 於 16-03-13 發表
樓主你好,我21號同阿女(2歲)去東京,想問台場大江戶適合佢去嗎?
當入去影下相食下野都ok...但咁細就同唔到佢出戶外浸下腳,好凍。
同埋咁細個果件和服係和服上身加短褲,無咁得意。

子爵府

引用:其實我覺得哥c奶好唔方便不過講開廿幾樓我

原帖由 CYNL 於 16-03-13 發表

不過講開廿幾樓我諗起有晚半夜我落去洗衫。明明拍卡先去到自己果層,好 ...
好驚喎,係要拍卡按果一層先到.。

大宅

引用:Quote:原帖由+Szeman2009+於+16-03-13+發表

當入去影下相食下野都ok...但咁細就同唔到佢出戶外浸下腳,好凍。
同埋咁細個果件和服係和服上身加短褲,無 ...
唔該曬

大宅

引用:Quote:原帖由+CYNL+於+16-03-13+發表其實我

好驚喎,係要拍卡按果一層先到.。
我當果晚架𨋢突然有故障
始終咩都見唔到,係有小小唔舒服。

大宅

CYNL 發表於 16-3-13 19:25
我當果晚架𨋢突然有故障
始終咩都見唔到,係有小小唔舒服。

...

的確喺要拍卡先去到自己果層因為我上次入lift搵吾到張房卡,其他人拍咗卡我都甘吾到自己果層,之後過咗自己果層先搵反張房卡拍,但部lift已經上到好高層,我變咗遊lift河

首頁

尾頁

跳至