親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

請問有無人呢幾日復活節假期去過Sentosa Universal Studio?人多嗎?需要買fast pass嗎?我哋聽日去,未買fast pass,想知駛唔駛買。謝謝!

大宅

回覆:復活節Sentosa Universal studio多人嗎?

早2日去完對比香港迪士尼樂園唔算多人,最耐排45分鐘玩迷失世界坐船濕身果個,其他排15-20分鐘,我6:00pm先玩 transformers直頭唔洗排隊tim~

大宅

回覆 Moleex 的帖子

請問你有買fast pass嗎?

大宅

引用:回覆 Moleex 的帖子請問你有買fast pass嗎

原帖由 mickey_hk 於 16-03-27 發表
回覆 Moleex 的帖子

請問你有買fast pass嗎?
我地無買,不過見到每個機動遊戲都有人攞住fast pass入,買左鐘意就可以玩多幾次都得~

大宅

引用:請問有無人呢幾日復活節假期去過Sentosa Un

原帖由 mickey_hk 於 16-03-27 發表
請問有無人呢幾日復活節假期去過Sentosa Universal Studio?人多嗎?需要買fast pass嗎?我哋聽日去,未買fa ...
我地尋日去玩,無買fasspass, 3 點先入埸玩,唔多人,行一圈影下相食下野,玩到六點半度好多games 都已經唔洗點排,d games 玩左大部份,mummy 玩左兩次,transformer 又係。

大宅

今日剛去完,因帶小朋友有部分game玩唔到,所以唔知刺激game係咪排得耐,但其他game都頂多排10mins。夜晚煙花甚至好少人睇,啲shop亦早閂門,個人覺同香港迪迪尼差好遠,當然亦相對玩得舒服(只係天氣熱啲)

大宅

補充一句:今日係Easter Sunday都唔算多人,但有fast pass的確好爽,見啲人玩幾次都未到我哋,但我估聽日係平日(好似唔係紅日)應仲少人

男爵府

回覆:復活節Sentosa Universal studio多人嗎?

我星期五剛去完
係新加坡good friday假期
十點半左右入到去
算多人但剛開門所以各遊戲不需等太耐
十二點過後就大部份要等45mins了
但一到返五六點 好多人走咗 遊戲就回落15mins waiting time以下
好快有得玩

如你打算早入場
記住喺落咗monorail間7-11買野飲入去
入面貴而且得汽水咁滯 (都有樽裝水售sg3)買定小朋友熱唔使只飲汽水或水

記住有太陽既時間真係超級熱 !一定要補充水份同入shop抖一抖!

大宅

多謝大家嘅資料!咁我諗應該唔買都可以,因為聽日任玩嘅fast pass要SG70(雖然係平日,唔知點解),好貴呢!

男爵府

請問幾點鐘有煙花睇?星期一至日也有嗎?

大宅

引用:今日剛去完,因帶小朋友有部分game玩唔到,

原帖由 kabemama 於 16-03-27 發表
今日剛去完,因帶小朋友有部分game玩唔到,所以唔知刺激game係咪排得耐,但其他game都頂多排10mins。夜晚煙 ...
要幾高先可以玩?

大宅

CARMA 發表於 16-3-28 03:01
請問幾點鐘有煙花睇?星期一至日也有嗎?

官網有schedule,基本上係Sat

大宅

Fabianne 發表於 16-3-28 06:48
要幾高先可以玩?

刺激果啲要112,有啲要92

有個elmo追意粉遊戲,都係坐車睇公仔
唔明點解要92,又勁嚴謹
門口度一次,過咗,入去再度,唔得
(但已經排咗10min隊)

夜晚見冇人咪帶仔再試
又係咁,被打回頭

但lost world坐飛龍果啲仲驚又無高度限制嫁喎

男爵府

引用:Quote:Fabianne+發表於+16-3-28+06:48+要幾

原帖由 kabemama 於 16-03-28 發表
刺激果啲要112,有啲要92

有個elmo追意粉遊戲,都係坐車睇公仔
係呀
我女剛夠高都度咗兩次
好嚴謹冇得博

公爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章

22號去完唔算多人…………

大宅

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回

剛去玩,我覺得唔需要買,5點零鐘開始少人,大部份都唔駛點排,你嗰時先開始玩就得

子爵府

如果下午3點先入場玩唔玩得哂?煙花值唔值得睇?謝

一個舊會員新嘅秘密身份, 哈哈!

男爵府

今天到左,巧多人

伯爵府

上午定下午去好d?

公爵府

我們26/3去, 比起昨天31/3去香港老鼠樂園相差很遠, 在USS, 有些遊戲要排80分鐘, 我們沒有排, 到下午再去排50分鐘, 仍然沒有排, 到晚上6時後, 只排了20分鐘, 到關門前, 再玩同一遊戲, 根本是直入

首頁

尾頁

跳至