跳至

首頁

尾頁

大宅

我真係好"背",d人成日話係花園街買bb衫好平,但我淨係知道花園街好多波鞋買,因為我本身唔係好鍾意行街,旺角更加小行,真係唔知花園街邊度有bb衫買,有無話條街幾多號,又或者近邊度呀?

大宅

原文章由 Edvychan 於 08-10-5 17:22 發表
我真係好"背",d人成日話係花園街買bb衫好平,但我淨係知道花園街好多波鞋買,因為我本身唔係好鍾意行街,旺角更加小行,真係唔知花園街邊度有bb衫買,有無話條街幾多號,又或者近邊度呀? ...

睇下我個 Blog 啦:
http://hk.myblog.yahoo.com/jw!5jm7ARWcFxjSGQLe4tJzdO0-/article?mid=29

我系果度買到 CHICCO 既剪牌衫 only $10件咋

另外,有媽咪話,花園街有間樓上鋪叫 "藏寶閣" 都有好多出口衫仔買,又平 d 料又正咁,但好可惜,佢地講唔到個大約位置,我搵唔到啊
0811有馮小貓出世,1011有馮小虎面世。呀哈哈哈....

珍珠宮

醒目開學勳章 環保接龍勳章

唔係賣波鞋個邊, 係太子個邊嘅花園街, 即金魚街附近, 都有幾多檔架, 你去行吓格價先, 因為質料同價錢都有分別架

原文章由 Edvychan 於 08-10-5 17:22 發表
我真係好"背",d人成日話係花園街買bb衫好平,但我淨係知道花園街好多波鞋買,因為我本身唔係好鍾意行街,旺角更加小行,真係唔知花園街邊度有bb衫買,有無話條街幾多號,又或者近邊度呀? ...

禁止訪問

大宅

咁多位,唔該哂

男爵府

原文章由 Mrs.Fung 於 08-10-5 17:59 發表

睇下我個 Blog 啦:
http://hk.myblog.yahoo.com/jw!5jm7ARWcFxjSGQLe4tJzdO0-/article?mid=29

我系果度買到 CHICCO 既剪牌衫 only $10件咋

另外,有媽咪話,花園街有間樓上鋪叫 "藏寶閣" 都 ...

我都係在這間SHOP 買了10件Chicco 衫仔...真係好抵...

大宅

原文章由 B.GIRL 於 08-10-7 13:51 發表

我都係在這間SHOP 買了10件Chicco 衫仔...真係好抵...

睇左mrs.fung既blog,d衫仔真係好唔錯喎!!!件件都是靚料
仲要$10/件,平過街邊貨很多,仲要係chicco添..無得彈
下次去開花園街一定要找到呢間野出來
請問點樣行最易找到呢?佢樓下有d咩賣架?

複式洋房

回覆 #1 kitnat 的文章

你地話要去揾10元件嘅店.我去問過佢地話暫時唔會有貨返.所以你可以不用去揾.你可以行前小小.有1間1樓樓上鋪叫藏寳閣都有好多嬰兒衫.

男爵府

原文章由 kitnat 於 08-10-7 13:59 發表

睇左mrs.fung既blog,d衫仔真係好唔錯喎!!!件件都是靚料
仲要$10/件,平過街邊貨很多,仲要係chicco添..無得彈
下次去開花園街一定要找到呢間野出來
請問點樣行最易找到呢?佢樓下有d咩賣架? ...

我上次都買左 10 件衫仔...如果你在太子頭,卓越個條街.行前5,6個舖位左右,佢成間都係賣出口衫,全部多數剪了牌.個舖頭出面有個箱,放晒個度,不過你真係要好有心機搵..不過我上次買都係兩個月前..不過當行街..見到咪買...因為都係d 出口衫仔..d 貨可能次次都唔同....我今個星期五會上去"藏寶閣" 睇睇.我都係未好過..試下搵下...

伯爵府

好媽媽勳章

mrs.fung D衫仔真係好靚 ^^

[ 本文章最後由 BforGirl 於 08-10-8 10:23 編輯 ]

伯爵府

好媽媽勳章

我想問好似Mrs.Fung 買果D長袖夾衣 (全紅&橙色間條果款) 咁下身應該著乜?

別墅

回覆 #4 connie216bb 的文章

Thank you 你既資料呀!
不過我想再confirm下點樣揾到lee間$10衫仔既舖頭同"藏寶閣"呀,因為我實在太蠢啦,早幾日去都揾唔到!

如果由旺角火車站經新世紀商場既扶手電梯落黎,面向金魚街方向,係咪0係第一個街口,(即以前卓悅舖頭,依家改咗做小食店)轉右手邊,再行前就見到lee間$10衫仔店,同埋再行前少少既1樓就係"藏寶閣"呢? (因為我早幾日揾來揾去都見唔到"藏寶閣"既舖名, he he, 我已經不斷留意可以上樓既大廈樓下既海報)

大宅

回覆 #1 HappyNicko 的文章

$10衫仔嘅舖頭名係"高怡行", 喺"卓越"對面馬路, 向太子方向行, 行到差不多最尾(若2/3 or 4/5 條街)嘅出口店. 但我6/10再去已見唔到剪牌chicco衫賣

同日我都去咗一間叫"藏寶庫"嘅2樓舗(唔知係咪="藏寶閣"??), 地址係"兆業大廈2樓B室" (1樓B室係賣大人衫的), 位置都係喺高怡行嗰條街

大宅

原文章由 connie216bb 於 08-10-7 23:05 發表
你地話要去揾10元件嘅店.我去問過佢地話暫時唔會有貨返.所以你可以不用去揾.你可以行前小小.有1間1樓樓上鋪叫藏寳閣都有好多嬰兒衫.

呀,我仲以為講緊呢間$10/件是藏寶閣添!唔該晒~~

大宅

各位,聽日又去睇醫生喇.....希望睇完唔好咁晏,就可以有時間去花園街逛轉就好喇

* 如果聽日有時間去,真係要 "認認真真" 咁搵果間野出黎至得
0811有馮小貓出世,1011有馮小虎面世。呀哈哈哈....

大宅

原文章由 BforGirl 於 08-10-8 10:32 發表
我想問好似Mrs.Fung 買果D長袖夾衣 (全紅&橙色間條果款) 咁下身應該著乜?

包完片後.....著番條褲仔囉.......雖然....."聽聞"話初生嬰兒.....唔多需要著褲.....多數係和尚袍 + 片片 + 夾衣 = ok.......但上次 hallmark Babies 舊衣換新衣活動,換左條棉褲仔(見:http://hk.myblog.yahoo.com/ngongling/article?mid=125)所以.....應該可以一齊著囉

伯爵府

好媽媽勳章

原文章由 Mrs.Fung 於 08-10-9 00:17 發表

包完片後.....著番條褲仔囉.......雖然....."聽聞"話初生嬰兒.....唔多需要著褲.....多數係和尚袍 + 片片 + 夾衣 = ok.......但上次 hallmark Babies 舊衣換新衣活動,換左條棉褲仔(見:http://hk.myblog.yahoo.com/ngo ...

I see ^^

別墅

原文章由 miniSA 於 08-10-8 21:29 發表
$10衫仔嘅舖頭名係"高怡行", 喺"卓越"對面馬路, 向太子方向行, 行到差不多最尾(若2/3 or 4/5 條街)嘅出口店. 但我6/10再去已見唔到剪牌chicco衫賣

同日我都去咗一間叫"藏寶庫"嘅2樓舗(唔知係咪="藏寶閣"??), 地址 ...

miniSA,

唔該晒你呀! 好清楚呀!
今次我一定要揾到lee 2間舖頭出黎先得

大宅

我今日去左依兩間舖,$10店依家無BB衫,所以只係"藏寶庫"買左3件0-3個月既衫仔(兩件$28@同1套$48),d料係幾好。另外比我係一檔車仔檔搵到日本羊毛BB底$49@,平過一田$89同網上$130/2件(同一個牌子)。

男爵府

今天覆完診...上了去"藏寶庫",都幾多bb 衫賣,不過真係無在高怡行咁平,上次買個d 都係$10件,不過就無size,自己搵... 不過我覺得藏寶庫女仔衫多d 同靚d.男仔款唔係好多...最後都係無買.. 落返地下, 在其中一間出口店買了一對鞋仔同一件厚身嘅夾衣.

鞋仔 $25 / 對
件厚身夾衣 $58 / 件...

首頁

尾頁

跳至