自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

陪月勳章 畀面勳章

唔好再話hk人乜都投訴..
佢咁ge銷售手法.. 點止300宗投訴...
我係蠢..
但呢1萬蚊我耿耿於懷左1年半....
見到消委會ge新聞.. 實在太興奮!!!!

男爵府

陪月勳章 畀面勳章

回覆:wutungyu 的帖子

伯爵府

引用:唔好再話hk人乜都投訴..佢咁ge銷售手法..

原帖由 wutungyu 於 16-04-29 發表
我係蠢..

子爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

引用:唔好再話hk人乜都投訴..佢咁ge銷售手法..+

原帖由 wutungyu 於 16-04-29 發表
我係蠢..
我同你一樣見到呢單新聞勁心涼

不過我就慘啲幾皮野,果陣時又情緒低落左好耐,如果隔左咁耐有得追番部分錢都好

wcpcelia    發表於 16-4-29 12:09

長期都情緒低落

珍珠宮

2024年龍年勳章

回覆:投訴了... 希望有更多苦主都一人一信

唔明點解發生咁多單先公開點名?老實講對消委會有d失望。。。呢d野一單都嫌多啦

男爵府

陪月勳章 畀面勳章

引用:Quote:原帖由 wutungyu 於 16-04-29 發表唔

原帖由 tamama_babyyan 於 16-04-29 發表
我同你一樣見到呢單新聞勁心涼

不過我就慘啲幾皮野,果陣時又情緒低落左好耐 ...
我覺得可以試下..
話唔定投訴個案增多..
就算拎唔番賠償..
釘佢牌都好!

我份約今年年尾到期..
但我1次都冇用過佢ge服務..
唔知得唔得

男爵府

回覆樓主:

應該無人會再join!

珍珠宮

聽新聞有當中既會員講, 佢地會對d 新仔...成班教練圍住d 新仔, 叫佢join package

男爵府

手法咁差, 一早拉晒班人,蝦善良的人,咁同搶人錢有咩分別 , 可恥

公爵府

佢地啲手法係咪煩到你join???
所以好怕去呢啲地方,
做運動寧願出街跑步好過

公爵府

2024年龍年勳章

其實我想講好耐, 香港好似所有既健身中心, 都無係網頁明碼實價咁列明佢地既收費, 去到中心都無得睇, 問佢地就一定走個 sales 出來 sell 你野. 咁樣我解讀好可能係海鮮價, 你講下價可能有多 D discount...

其實我好唔鐘意咁既手法.

子爵府

回覆 wutungyu 的帖子

健身仲有 FF

美容有古代

侯爵府

我無落搭, 不過想當年俾佢SELL的經驗都好差, 為咗呢件事仲同當時BF鬧交, 覺得BF 累我俾佢哋班賤人睇唔起

男爵府

我細個岩岩出黎做野比佢sell我每個月幾千蚊 唔知供幾奈,我供佐兩三個月冇供
事隔5-6年 佢sd sms比我話供佐上小x錢x 有埋檔案no 要我一係去上庭一係私人戶口入比佢,

我心諗如果係真點解一直無收政府信/電話,又點解入私人戶口唔係公司戶口……
宜家見到佢地比人告我真係好開心,唔明點解有人入去做

珍珠宮

bobomia 發表於 16-4-29 07:39
唔明點解發生咁多單先公開點名?老實講對消委會有d失望。。。呢d野一單都嫌多啦

...
燒毀會真係好廢GA!!

有人結婚,因為場地D音響本身壞左又NG整,場地咁多燈中有幾盞燈壞左,最後加上D員工GE態度,新娘嬲到喊

結婚之後果日,新人向酒樓經理投訴,個經理話會賠,賠返一次免費GE酒席比佢地(咁咪即係叫人擺多次酒......)新人好嬲,向燒毀會投訴,燒毀會向酒樓了解完之後同返新人講,人地酒樓方面都願意賠償,係你地自己NG接受

我好理解到當時新人有幾咁嬲

& 金都黑店王全X你,都係因為燒毀會廢,先至比佢消遙法外左十幾年

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

Angel_Rose 發表於 16-4-29 12:08
燒毀會真係好廢GA!!

有人結婚,因為場地D音響本身壞左又NG整,場地咁多燈中有幾盞燈壞左,最後加上D員工GE態 ...
消委會係無權力架,佢地一直只係做調解,
如果傾唔掂數最多都係好似而家咁開名,
同埋比D建議,
其實真係乜都做唔到,
所以,如果D公司好似呢間咁唔怕做衰個名,
消委會真係耐佢唔何

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

miemiemie 發表於 16-4-29 11:47
佢地啲手法係咪煩到你join???
所以好怕去呢啲地方,
做運動寧願出街跑步好過 ...
好多手法,煩到你買啦啦,唔比你走啦,呃左你身份証同信用卡要你買先比番你,或者係夾硬幫你碌左卡(呢個我中過招 so sad),仲會講D好難聽既說話例如每日食餐飯既價錢就可以健康,唱少次K都係番到,你唔係咁都唔 join 下?之類

珍珠宮

shinku 發表於 16-4-29 13:03
好多手法,煩到你買啦啦,唔比你走啦,呃左你身份証同信用卡要你買先比番你,或者係夾硬幫你碌左卡(呢個我 ...
好衰AR!
咁你最後點算AR?

翡翠宮

珍珠宮

我想問下
如果消委會都正式點名

甘間舖是否會執定點

首頁

尾頁

跳至