時政擂台

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

不難發覺,毒媒及有心人正利用迷李倉事件,在網略上不斷發功。又扯件事到政治層面。

大家保持清醒,就算幾難過,我地應該要相信消防團隊專業!救火救人係佢地使命,無人願意見到傷亡!但唔入火場,如果發生爆炸或其他原因傷及隣近大廈居民,相信消防會受到更大指責的!救或唔救是兩難!

請發放正能量,我們能做的只有求天保佑,消防能盡快戰勝烈焰,平安收隊。

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

今朝聽千禧年代,有個姓聶既消防工會唔知係咪主席,佢話唔明有d報紙寫既野,亂咁寫,都唔係事實,好似佢地係火場咁,佢重話d亞頭自己先入去火場視察左先派佢地入去,,但火場環境每分鐘都唔同,所以希望大家要相信消防員既專業

珍珠宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

禁止訪問

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

回覆:由表揚到質疑再變攻擊,下一步演至煽動!

其實,我留意到!已經忍手~盡量回啲加油打氣帖!
有啲人仲 樂此不疲 咁搞動作,真係眼寃…

呢一刻,我淨係想場火快啲熄!
多謝提醒!

禁止訪問

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

引用:今朝聽千禧年代,有個姓聶既消防工會唔知係

原帖由 jamieconnie 於 16-06-24 發表
今朝聽千禧年代,有個姓聶既消防工會唔知係咪主席,佢話唔明有d報紙寫既野,亂咁寫,都唔係事實,好似佢地 ...
中午消防工會出黎開了記者會講呢件事

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

bkfans 發表於 16-6-24 20:27
千禧年代會播呢啲 , 良心發現??

係訪問消防工會主席,我估主持諗住佢會插上頭,點知佢講呢d說話

珍珠宮

MsBusy 發表於 16-6-24 20:41
中午消防工會出黎開了記者會講呢件事

比d無知既人知道,

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

wantaima 發表於 16-6-24 19:59
不難發覺,毒媒及有心人正利用迷李倉事件,在網略上不斷發功。又扯件事到政治層面。

大家保持清醒,就算幾 ...

認同

大宅

wantaima 發表於 16-6-24 19:59

大家保持清醒,就算幾 ...

消防救火,係厭惡既工作。
毒果煽動,係令人厭惡既工作!

珍珠宮

剛剛班搞事棍又出手:要求政府取消一切以官職身份出席任何喜慶活動~~~嗱嗱!終於露出尾巴!不如直接D講71回歸唔準慶祝,只準遊行搞事啦~~~黃C話點就點!

越扯越遠,但凡所有71前發生既事,都可以煲大佢,污煙漲氣預左,但東扯西扯都成為政治話題真係大開眼界,佩服!

侯爵府

回覆樓主:

支持消防員!
最討厭係D毒媒,政棍同D反政府反上腦嘅人。
小小嘢就無限放大,做又嘈唔做又嘈,呢班人淨係識搞事,為嘈而嘈。

琥珀宮

畀面勳章

bkfans 發表於 16-6-24 20:27
千禧年代會播呢啲 , 良心發現??

我一早已放棄聽佢,咪浪費我嘅時間,來來去去3幅被

bkfans    發表於 16-6-24 21:50

珍珠宮

BK Milk勳章 畀面勳章

我絕對相信消防人員的專業,叫一眾隔住個mon指手畫腳嘅抽水怪,一係入去火場救火,一係就off啦!

禁止訪問

琥珀宮

畀面勳章

引用:Quote:bkfans+發表於+16-6-24+20:27+千禧年

原帖由 jamieconnie 於 16-06-24 發表
係訪問消防工會主席,我估主持諗住佢會插上頭,點知佢講呢d說話
可能係

琥珀宮

畀面勳章

引用:剛剛班搞事棍又出手:要求政府取消一切以官

原帖由 wantaima 於 16-06-24 發表
剛剛班搞事棍又出手:要求政府取消一切以官職身份出席任何喜慶活動~~~嗱嗱!終於露出尾巴!不如直接D講71回 ...
咁既野都要抽水,呢班人反共反上腦,咩事都要政治化

珍珠宮

虎到金來勳章 畀面勳章

有班人一面話好心痛, 一面就不斷抽消防高層同CY後腳, 呢幾日都見唔少!

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

Protea 發表於 16-6-24 23:33
有班人一面話好心痛, 一面就不斷抽消防高層同CY後腳, 呢幾日都見唔少!
...

我身邊都有!講講下仲拉埋警察嚟講!

首頁

尾頁

跳至