美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

請問是否全理價錢?定還是美容院彩光但打10次?

大宅

你問清楚可以打走幾多
如果答到唔清唔楚
就唔好

伯爵府

我岩岩做左2次LASER, 2次都1000有找, 醫生打
5000一次我覺得貴, 但包埋去墨可能唔同計法

男爵府

2024年龍年勳章

9157 發表於 16-8-1 20:09
我岩岩做左2次LASER, 2次都1000有找, 醫生打
5000一次我覺得貴, 但包埋去墨可能唔同計法

請問邊位醫生?有效嗎?你打雀斑?

伯爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

要睇醫生Laser 打咩波長,如果532 or 1064 就貴咗D, 依種應該要做好幾次才可KO⋯⋯ 觀塘X醫生打1064都係兩千左右!
CO2 醫生價應該唔使5仠,但如果 1927, Fractional or Fraxel, 醫生打就差不多價,因為高能量一定要醫生操作同落麻藥⋯⋯
樓主你睇吓你係咩野斑同問問醫生部咩機再決定

大宅

Kwonglyk 發表於 16-8-1 23:32
要睇醫生Laser 打咩波長,如果532 or 1064 就貴咗D, 依種應該要做好幾次才可KO⋯⋯ 觀塘X醫生打1064都係兩 ...

之前醫生有建議我做Fraxel$9800一次(可美白收毛孔)要麻醉~但我覺得貴⋯還考慮中

伯爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

回覆 munmunme 的帖子

Fraxel $9800 貴咗D

大宅

Kwonglyk 發表於 16-8-2 00:06
回覆 munmunme 的帖子

Fraxel $9800 貴咗D

我都覺得太貴⋯落左$500訂⋯但見網上話浸會都係$6000⋯
想預個良心醫生都係難事

禁止訪問

大宅

Kwonglyk 發表於 16-8-1 23:32
要睇醫生Laser 打咩波長,如果532 or 1064 就貴咗D, 依種應該要做好幾次才可KO⋯⋯ 觀塘X醫生打1064都係兩 ...

我唔知咩機,但佢話左打附圖既野,我同事就3000$打左一次,之後冇晒,唔使再打,塊面都冇斑。佢話幫我打埋疣。

伯爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

Q-switched ND YAG 機種係可較 532 or 1064波長,坊間幾間廠商出咗唔少型號,最常見同囗卑比較好係Fotona,不過睇相嗰部應該唔係Fotona, 我唔知咩品牌同model。Q-switched ND YAG 科技醫生最常用係去紋身同胎痣,反而Fotona間廠出咗D upgrade 型號有美白+嫰膚!只知道如果醫生打Fotona (1064) 應該約2-4千,如果治療師就平好多,千鬆少少就有!
樓主你D庑多唔多,如果多而醫生幫你去晒而唔係逐粒計,咁醫生價+CO2 機就差不多!不過你要肯定係醫生做,如果冶療師做應該坊間有平D!仲有庑係可claim保險,你有執業醫生出旣醫生紙証明,絕大部份保險公司都claim得,你問吓你間保險公司同你個醫生肯唔肯出醫生紙

大宅

Kwonglyk 發表於 16-8-2 11:02
Q-switched ND YAG 機種係可較 532 or 1064波長,坊間幾間廠商出咗唔少型號,最常見同囗卑比較好係Fotona, ...

謝謝你詳細解答,請問我係咪應該要問下醫生用咩機?我大概有兩粒疣同3粒細平癦同斑,希望可以一次攪掂。
如果相比美容院個d機,其實係咪搵醫生打會快一點見效?

伯爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

其實我想講Q-switched 有大陸copy 機,你上網search吓就見有得賣,當然唔係話大陸出就冇效,只係對比成本你抵唔抵啫~樓主你問吓醫生部機係咩國家廠商出?歐美同韓國出旣,咁又係醫生做,你個醫生價都合理!
我自己覺得搵醫生做好D, 有咩事佢都會幫你處理!

禁止訪問

大宅

Kwonglyk 發表於 16-8-2 11:02
Q-switched ND YAG 機種係可較 532 or 1064波長,坊間幾間廠商出咗唔少型號,最常見同囗卑比較好係Fotona, ...

你好pro

伯爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

回覆 BABY@CHAN 的帖子

唔係呀⋯⋯ 我自己都打緊斑,因為我份人怕死,所以打之前做咗差不多成年research, 上網同問咗好多JM攞資料刨同consult 咗幾個醫生!所以先知道丁點⋯⋯ 依到好多JM都有比意見我,只係希望同大家一齊加油!

大宅

如果只打一次好似好貴喎

禁止訪問

珊瑚宮

甘架價錢去e生穩陣D

子爵府

最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 我的育兒心得勳章 夏天玩到顛 畀面勳章 BK Milk勳章

Kwonglyk 發表於 16-8-4 13:46
回覆 BABY@CHAN 的帖子

唔係呀⋯⋯ 我自己都打緊斑,因為我份人怕死,所以打之前做咗差不多成年research, ...

我都想打 可唔可以比D意見我
凡是發生過的都存在,凡是存在過的都有價值。

首頁

尾頁

跳至