婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

我99每次出到黎好似我個女係佢生咁,又呢樣又個樣,我都未出聲;講真丫,有咩事我都比任何人緊張囉,因為我先係個女既亞媽

已刪除用户

回覆樓主:

大宅

我99都係,連續兩年想搶正日同我個女慶祝生日,唔比就黑晒面比說話我聽,講真,我咁辛苦生個女,個女生日正日我想安安靜靜一家3口過都咁難?

大宅

我奶奶都係啦,唔比我唔做,話佢要自己湊bb!邊個先係啊媽?

珍珠宮

回覆:我99好似誤會左我個女係佢生

無誤會。。佢個仔嘅女,咪即係佢嘅女囉!

大宅

回覆樓主:

絕對認同99有既通病,有時仲覺得我自己反而係多左出黎既外人,阻住佢地一家人咁

Panda668    發表於 16-8-9 14:12

大宅

cancan2013 發表於 16-8-7 19:05
絕對認同99有既通病,有時仲覺得我自己反而係多左出黎既外人,阻住佢地一家人咁
...

冇錯呀,多魚左咁架我地

大宅

回覆樓主:

我奶奶都一樣咁肉緊,我帶親呀女岀街就會問:帶左水未?帶左外套未?帶左片未?帶齊野未?真係呢!好似好唔放心我帶個女岀去咁!
仲會同人或同我傾計時,叫我個女做「我嘅bb、我嘅xxx」(emoji)個女究竟係你嘅定我嘅?
不過唔緊要⋯佢有佢自我陶醉,我有我照顧個女,要有自主權就要親力親為,依靠得奶奶愈多,就愈無say

大宅

fafafac9 發表於 16-8-7 20:13
我奶奶都一樣咁肉緊,我帶親呀女岀街就會問:帶左水未?帶左外套未?帶左片未?帶齊野未?真係呢!好似好唔 ...

我99都係 對住我講 我xx (我仔個名), 對住我仔講 呀仔 你點點點 ,
想點呢

大宅

99以為我做人媽咪唔緊張,講到我好似當個仔唔係我親生咁。
唔通緊張要係人面前做哂出黎?做人唔可以放鬆d 咩?
咁大壓力為咩?

禁止訪問

大宅

我99咪又係..乜都關佢事..但個仔不嬲都係我湊開架啦..佢連我仔飲奶時間都唔清楚..就係咁講我仔要飲奶啦⋯⋯關佢乜事呢?!好似好了解我仔咁..中講話佢唔飲奶一陣咪喊!我即刻答話:佢依家唔會因為無得飲奶喊..呢樣野連我媽咪(即刻婆婆)唔係一齊住都知..好討厭佢成日扮了解我仔咁..

大宅

小玥小主 發表於 16-8-7 22:46
我99咪又係..乜都關佢事..但個仔不嬲都係我湊開架啦..佢連我仔飲奶時間都唔清楚..就係咁講我仔要飲奶啦⋯⋯ ...

Same here , 仲有成日問我今日個女食咩?QC咩

大宅

missjeannieee 發表於 16-8-7 22:11
我99直頭有一次抱住我個仔對住佢講「點呀仔~~」 我心諗想點呀... 跟住又成日話我個仔似62,個鼻就似佢.. ...

我都試過 ..跟住周圍同親戚講話似我老公..班親戚跟住答:唔係啵!似啊媽多d啵!跟著我99死中係到講:佢老豆細個都係呢個樣架!我聽到笑左

大宅

我奶奶都一樣咁肉緊,我帶親呀女岀街就會問:帶左水未?帶左外套未?帶左片未?帶齊野未?真係呢!好似好唔 ...

一樣同感..所以自己辛苦d點湊返..費時話是權都無..講d野難聽到死..又煩到嘔..當正我係第一日湊仔

大宅

係啊~我之前黑面佢唔敢係我前面哦咁多~依家對99心軟左..點知真面目又返返黎~出個街又提我帶呢樣個樣..真係答都費時答佢..煩到嘔~

大宅

ckso4 發表於 16-8-7 21:31
99以為我做人媽咪唔緊張,講到我好似當個仔唔係我親生咁。
唔通緊張要係人面前做哂出黎?做人唔可以放鬆d ...

佢中緊張過我~所以好討厭..之前我仔未滿月話我唔識抱個仔..唔比我抱搶左黎~嬲到我振⋯⋯個仔我生點會唔識抱~我認我小器~記到依家

大宅

Lovebaby2014 發表於 16-8-7 13:34
我99都係,連續兩年想搶正日同我個女慶祝生日,唔比就黑晒面比說話我聽,講真,我咁辛苦生個女,個女生日正 ...

我想個仔兩歲帶佢去旅行。。點知佢話跟埋黎..我心諗:99通氣少少得唔得!已經日日對住你..比返一家三口既空間我地啦!好啦!佢一齊好埋我依家都唔想去!可以慳返筆啦

大宅

TYY1988 發表於 16-8-7 14:28
我奶奶都係啦,唔比我唔做,話佢要自己湊bb!邊個先係啊媽?

咁你更加唔好做啦!日日係屋企對住佢啦哈哈

大宅

missjeannieee 發表於 16-8-7 22:11
我99直頭有一次抱住我個仔對住佢講「點呀仔~~」 我心諗想點呀... 跟住又成日話我個仔似62,個鼻就似佢.. ...

我奶奶都係啦!我仔而家個幾月,話正面似老爺、側面似老公、又似叔仔!人地話似我,一句都唔應人

首頁

尾頁

跳至