自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

((純呻))

尋日係BK見到有人賣兩張鄭秀文演唱會飛,開價$2000話係頭六行,$2500頭三行,於是pm賣家話要,佢回覆話太多人pm,現在要價高者得,我問佢最高出價幾錢,佢答$4000,咁我出$4200,大家約好時間地點今日交收,到我揸緊車出去果陣,佢話有人出$6000,下!咁都得!!如果你仲等緊有人出高價,就唔好約交收啦!不如set一個時間,最後邊個出最多錢就賣比邊個,又或者一早寫明$6000,唔好浪費大家時間!到我差唔多出到葵芳,你就話有人出$6000,咁會唔會我去到葵芳企定定果陣,你又話有人出$8000!

遇到呢D賣家真係好無奈!自問真係鐘意聽Sammi嘅歌,由佢同阮兆祥一齊做週末任你點果陣,已經係佢fans,到自己大咗出嚟工作,每次都會買飛聽佢演唱會,以前我會去通利琴行排隧,但近幾年,根本排隧都買唔到,大部份座位都係黑色,話公開發售都只係做下樣,根本D飛已經內部認購哂,然後就唔知點解去哂黃牛黨手上,比佢地去賺錢!!

其實,點解鄭秀文唔直接賣2-3千蚊一張飛,如果佢賣我覺得值,因為佢為演唱會付出努力練歌練舞,希望做到最好,真係有血有汗,錢袋落自己偶像個袋,條氣都順D!但唔知點解,一班唔會去睇呢個演唱會嘅人,手上就揸住D飛去賺錢,賣幾張分分鐘仲好過返工!

其實唔係咩大件事,只係有感而發,純粹呻下

伯爵府

好媽媽勳章

引用:((純呻))尋日係BK見到有人賣兩張鄭秀文演唱

原帖由 小糖糖 於 16-09-10 發表
((純呻))

尋日係BK見到有人賣兩張鄭秀文演唱會飛,開價$2000話係頭六行,$2500頭三行,於是pm賣家話要,佢 ...
其實今次TM2,sammi係自己hold 咗D位比粉絲。之前佢工作人員有send msg 比粉絲,prove自己係粉絲就可以買。sammi真的有盡力幫我地爭取。我今次都會睇兩場。

你個case最討厭就係一路起價!講咗幾錢就應該幾錢!

侯爵府

回覆樓主:

唔好助長佢地,太離譜了

象牙宮

2024年龍年勳章

小糖糖 發表於 16-9-10 21:18
((純呻))

尋日係BK見到有人賣兩張鄭秀文演唱會飛,開價$2000話係頭六行,$2500頭三行,於是pm賣家話要,佢 ...

$4200 兩張飛

男爵府

尋晚同班朋友食飯,因為有人係保險公司做,公司有贊助sammi演唱會,所以佢地內部有飛,高級的咪可以攞多d,位靚d咯!我朋友的老公就係高層,雖然我對sammi興趣不大,但知道好多人鐘意!飯局入面佢地交收門飛,我睇到第8排,2500一張!

珍珠宮

育兒性格勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆:演唱會飛到底值幾錢?

我寧願唔睇都唔買黃牛
依家啲演員會, 信用卡優先都有啲啲可能買到
而公開發售既真係極少
肯去排都唔夠南亞人爭....
要幾千蚊睇3個鍾, 我去旅行好過

珍珠宮

熱血勳章 畀面勳章 陪月勳章

你幫佢地買咪即係繼續助長炒黃牛,如果個個都唔幫襯,黃牛唔會存在

btw, 香港演唱會應該實行記名制

珍珠宮

回覆樓主:

想問原本公開賣,頭6行賣幾$由咖?

別墅

根本就唔想買黃牛飛,但我唔知點樣先可以用正價買到飛,排隊買唔到,又無渣打卡,就算有朋友係保誠做,有飛賣都係炒價比你,我明嘅,有邊個會有錢唔賺吖

伯爵府

好媽媽勳章

引用:想問原本公開賣,頭6行賣幾$由咖?

原帖由 minmin 於 16-09-10 發表

男爵府

minmin 發表於 16-9-10 22:49

最貴$780一張,嘩!我有三張第八行,咁我咪發達

痴鬼線、最憎人炒飛

伯爵府

好媽媽勳章

引用:根本就唔想買黃牛飛,但我唔知點樣先可以用

原帖由 小糖糖 於 16-09-10 發表
根本就唔想買黃牛飛,但我唔知點樣先可以用正價買到飛,排隊買唔到,又無渣打卡,就算有朋友係保誠做,有飛 ...
我頭場係正價,渣打優先訂的。尾場亦係正價,只收返手續費。正價買係難,但亦有可能。我朋友公開賣個日4am去排,都買到尾場,

別墅

公開發售果幾日我剛出trip唔係香港,我老公專登早D出門口,返公司之前去排過(6:30am),佢話前面八成都係南亞人,當然排到佢已經係乜都無....

佢話排咗幾個鐘都係得個吉,下次唔好搞佢

珍珠宮

wing514 發表於 16-9-10 22:24
我寧願唔睇都唔買黃牛
依家啲演員會, 信用卡優先都有啲啲可能買到
而公開發售既真係極少

我都係咁話。 睇少兩次黃牛炒飛,去轉長線都得。

珍珠宮

其實就算賣幾錢原價都一樣有黃牛,個問題在於太多贊助商留內部飛,公開賣嘅太少,而且南亞人代排隊真係好癲,一個霸頭位又插幾個,真係好難先買到飛

別墅

ivyscyip 發表於 16-9-10 22:55
我頭場係正價,渣打優先訂的。尾場亦係正價,只收返手續費。正價買係難,但亦有可能。我朋友公開賣個日4am ...

請問渣打優先訂飛你買到第幾行?我怕$980都係得d唔靚位,頭1-10行都叫值,如果11行之後,就覺得麻麻!

伯爵府

好媽媽勳章

引用:Quote:ivyscyip+發表於+16-9-10+22:55+我頭

原帖由 100likes 於 16-09-10 發表
請問渣打優先訂飛你買到第幾行?我怕$980都係得d唔靚位,頭1-10行都叫值,如果11行之後,就覺得麻麻!
...
我買480, 第21行,是呢個價位第一行。另外幫人買了300,都係價位第一行。

Mi演唱会,作为粉絲,第幾行不重要,我地只求入場!

伯爵府

好媽媽勳章

引用:Quote:ivyscyip+發表於+16-9-10+22:55+我頭

原帖由 100likes 於 16-09-10 發表
...
冇980,最貴780

大宅

引用:Quote:原帖由+小糖糖+於+16-09-10+發表((純

原帖由 ivyscyip 於 16-09-10 發表
其實今次TM2,sammi係自己hold 咗D位比粉絲。之前佢工作人員有send msg 比粉絲,prove自己係粉絲就可以買。 ...
請問你睇尾場就係Sammi hold比粉絲果D? 位置前唔前,第幾行?

伯爵府

回覆樓主:

唔好睇啦,發神經咩,6000

首頁

尾頁

跳至