婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

別墅

我個99係個控制慾好強的人,好似乜野都要距知,乜都要管,所以距越係咁,我同c6越係乜都唔同距講。香港d屋又細,廳同房一門之隔,有時為左開住空調仲要無得關添,於是我同阿b每次係房度吃奶或者換片的時候,99每隔幾分鐘都要裝一次入泥,真系覺得咁煩好無私隱。特別係吃飯的時候,我仔比較百厭,唔肯坐定定乖乖咁吃果種,但是要用方法先可以哄到距吃,而且每次都吃唔少的,但是我99自己餵唔到距就話我b唔肯吃野,陰公豬,d肉削曬之類的,我頂,唔該抱距出街問下任何一個人,體下邊個會話我仔係瘦得可憐咖?!唔通要吃到距成只豬咁肥先叫好咩,距究竟有無腦咖?!因為距同62係離婚的,所以我係62度住的時候成日打電話泥講呢樣講果樣,今日唔知又係62耳邊唔知吹完咩風,搞到62無啦啦同我講,呢排要比多點肉阿b吃啦,距面色咁差。(我細99即刻幫口話唔係啊,白白嫩嫰幾好啊! )成日當自己係湊仔專家咁,叫我整呢樣整果樣,拜託,我信你不如信育兒專家好過啦!真系對住距好壓抑!!!好彩我c6企我呢邊,有時都會照頂距媽,唔係我真系會顛!!
ps:大家認為圖片中的細路好瘦嗎?!

大宅

lck9394 發表於 16-10-5 11:09
我個99係個控制慾好強的人,好似乜野都要距知,乜都要管,所以距越係咁,我同c6越係乜都唔同距講。香港d屋 ...

大肶仔,好有肉

公爵府

BB肥肥白白呀.無問題呀.不用理會別人所講.

99只系懷疑你不俾飽飯BB食而已.不算最差....有很多99直頭懷疑心抱是來謀財害命呀 .咁咪仲慘!

大宅

MommyPanel勳章

bb好正常呀~
我99都係成日覺得我個仔瘦架, 不過佢就好D唔會話我唔俾飽飯個仔食, 只係食親飯都明明呀仔停晒手都死話叫我繼續餵咁姐, 我都唔會理佢
要知道99眼中肥肥白白既"正常"bb, 我眼中係叫癡肥囉, 又成日將呀仔同其他bb比較話人地個bb肥d, 其實健康咪得囉, 咁肥做咩呢

已刪除用户

回覆樓主:

別墅

~玉子豆腐~ 發表於 16-10-5 14:44
個個99都覺得d新抱虐待佢個仔同孫架 痴痴地!!以前同住我唔主張追住阿囡餵,我要佢坐定 ...

絕對贊成!!以前未結婚的時候成日唸住只要自己對d老人家好d,尊重d就可以了,一定可以相處融洽的,結婚後先發現原來自己係咁傻咁天真。99同新抱真系永遠的天敵來的,完全唔岩channel的,好似兩個世界的人咁的。其實99認為新抱搶走個仔吃醋我都容易理解d啊,成日認為我做阿媽的會去虐待距個孫呢度先好笑,好似全世界得距先識湊bb,得距先最錫個孫咁!!!

別墅

懸月 發表於 16-10-5 14:30
bb好正常呀~
我99都係成日覺得我個仔瘦架, 不過佢就好D唔會話我唔俾飽飯個仔食, 只係食親飯都明明呀仔停晒 ...

米就是咯,唔通肥到只豬咁就叫好?!肥就易,到時想瘦翻就難啦,所以再辛苦我都要自己湊翻,比果d人湊,我唸唔使三個月,我個仔都變痴肥啦!總之有距系度的時候,除了餵野吃還是餵野吃,唔係吃呢樣,就是吃果樣,好心啦,你個孫係人,唔係垃圾桶啊!!!

別墅

美之選468 發表於 16-10-5 12:00
BB肥肥白白呀.無問題呀.不用理會別人所講.

99只系懷疑你不俾飽飯BB食而已.不算最差....有很多99直頭懷疑心 ...

完全唔明白果d 99的心態的,是米個個99都心理變態的姐,唸到個新抱咁衰的,當時你就攬住個仔過世,米比距結婚生仔啦笨!!我以後都會做人99,有而家的99做“明燈”,我知道以後應該點做人99先唔會咁黑人憎啦!!!

侯爵府

係唔係多數奶奶唔會尊重新抱同個仔私隱?
Be positive, Stay stronger,Work harder, Learn Wiser, keep fighter, much smarter

子爵府

開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

我99都話我咩都唔比我仔食搞到佢弱不禁風.....但事實並唔係咁, 佢地只會相信佢地自己認定既野

別墅

Huuu 發表於 16-10-5 16:06
係唔係多數奶奶唔會尊重新抱同個仔私隱?

應該係。每次我同C6g講野的時候我都要專登壓低把聲,因為只要稍微大聲d,99一聽到小小風吹草動就會問“咩啊咩啊”,一唔係就聽到一半半,半路搭訕仲要搭錯果只,總之一句講曬:好卵煩!!而距自己係完全唔覺得的

別墅

rainbowyin 發表於 16-10-5 16:12
我99都話我咩都唔比我仔食搞到佢弱不禁風.....但事實並唔係咁, 佢地只會相信佢地自己認定既野 ...

米就是咯,距地見到的野就認為係事實的全部咖啦。米話小朋友,就算大人偶爾都會無乜胃口的時候啦,見到距一唔吃飯果日就鬼咁緊張咖啦,又話距咩都唔肯吃,難怪瘦曬啊之類的。偶爾一日距餵蘋果阿b不吃就話阿b唔吃水果(事實係平時好鐘意吃,吃好多),偶爾一餐餵米糊唔吃就話阿b唔鐘意吃米糊,之後日日煲粥(事實係平時都肯吃米糊,距見到果日可能飽唔想吃)!!

珍珠宮

回覆:99成日認為我無比飽個仔吃,好差煩!!

你同佢講 比阿懷仔你好唔好 夠肥啦

男爵府

回覆樓主:

我99都係咁,勁討厭!我BB 4個月大,全人奶,生長線係99TH percentile,勁chubby 勁大隻仔。佢都可以見一次講一次"食人奶唔飽"、"BB夠唔夠食"、"幾時俾奶粉"呢啲說話,真係人都癲。

別墅

lhybebe 發表於 16-10-5 18:55
我99都係咁,勁討厭!我BB 4個月大,全人奶,生長線係99TH percentile,勁chubby 勁大隻仔。佢都可以見一次 ...

我仔細個吃人奶時我99米又係咁,成日問你有無奶咖,距夠唔夠吃啊,真系頂距唔順,夠唔夠吃係由你講的咩,bb個肚又唔識講大話的,唔飽距就自然會吵會喊咖啦,使你泥判斷距飽唔飽?!難怪有人說,世上有一種餓,叫做“嫲嫲話你餓”!!

大宅

回覆樓主:

控制狂,c6,5o歲人都係比伛控制權,鬧我比氣伛個廢柴仔受,瘦晒……臭8婆關你义事呀

男爵府

你比痴肥兒童嘅相佢睇問係咪要肥到咁

別墅

IamKitty 發表於 16-10-5 22:14
控制狂,c6,5o歲人都係比伛控制權,鬧我比氣伛個廢柴仔受,瘦晒……臭8婆關你义事呀
...

最怕就係d 99管得太寬,真系當距自己係皇太后咁,個個都要聽距話,又唔知自己講的野真系無聊兼白痴!如果呢種情況下個老公仲要聽阿媽話的,咁嘅老公真系唔使恨。

別墅

holyjuly 發表於 16-10-6 11:59
你比痴肥兒童嘅相佢睇問係咪要肥到咁

呢招好!!! 我唸如果我完全不理比距湊幾個月,真系痴肥都似!!

男爵府

lck9394 發表於 16-10-6 12:24
呢招好!!! 我唸如果我完全不理比距湊幾個月,真系痴肥都似!!
...

健康咪得囉
好討厭d人咁
第時肥到減唔到

首頁

尾頁

跳至