親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

買左出年暑假去東京,唔小心串錯一個字母,email比佢地,回覆如下。覺得佢地服務都唔錯,雖然未搭過,但都加左分

Dear xxxxx,
Thank you for contacting us!

Kindly be advised that is the ticket is issued once, name amendment is not allowed at all. The ticket can be refunded with the applicable changing fees and an new ticket can be issued with the correct name, but as per your situation here it has been misspelled with only one letter in the middle name and we will insert a remark to read the passenger name as per.

If you have further enquires, don’t hesitate to let us know.

Best Regards,
Ruth A

wcpcelia    發表於 16-10-14 16:21

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:買埃航時機票打錯名,好彩.....

唔錯喎

禁止訪問

瑪瑙宮

大廚勳章

Polyu--Club 發表於 16-10-13 00:29
比係人情,執正來做也無可厚非.

我朋友Chan tai t man 多左個t字。。。5月個時買出年復活節。。。罰了1200

喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

侯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

pangps 發表於 16-10-12 19:03
買左出年暑假去東京,唔小心串錯一個字母,email比佢地,回覆如下。覺得佢地服務都唔錯,雖然未搭過,但都 ...

想請問打 中間名係咪,例如,Chan tai man Tony,打 tai 啱嗎?名字打man tony,啱嗎?thx!

瑪瑙宮

大廚勳章

ztip 發表於 16-10-13 10:26
想請問打 中間名係咪,例如,Chan tai man Tony,打 tai 啱嗎?名字打man tony,啱嗎?thx!
...

你不想中招就不要輸入中間名。。。直接填姓氏後,skip過中間名位,再直接打全名字,包括英文名。。。

喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

侯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

seaheart88 發表於 16-10-13 11:47
你不想中招就不要輸入中間名。。。直接填姓氏後,skip過中間名位,再直接打全名字,包括英文名。。。

唔該晒你!

水晶宮

埃航HQ 係唔錯架. 去年停航後, 我直接問HQ 我已經買左既票點算, 佢地都有問有答, 仲好有禮貌. 所以唔好只睇個名而嚇親唔買. 佢抵搭過LCC.

PS: 今年7月搭過ET

wcpcelia    發表於 16-10-14 16:21

侯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

Kittymummy 發表於 16-10-13 12:31
埃航HQ 係唔錯架. 去年停航後, 我直接問HQ 我已經買左既票點算, 佢地都有問有答, 仲好有禮貌. 所以唔好只睇 ...
打算出年暑假去東京, 唔知好唔好訂埃航機票, 真係平, 但又怕成機都係非洲人, 嚇親D仔女同老公.
可唔可以分享吓去東京坐埃航好唔好? 唔該.

瑪瑙宮

大廚勳章

rolandbb 發表於 16-10-13 15:29
打算出年暑假去東京, 唔知好唔好訂埃航機票, 真係平, 但又怕成機都係非洲人, 嚇親D仔女同老公.
可唔可以分 ...

咁易嚇親?其實都只是不同人種。。。
仲驚嚇親老公?大人大者吾係掛。。。吾會以為一機係亜米拉掛

侯爵府

seaheart88 發表於 16-10-13 15:39

咁易嚇親?其實都只是不同人種。。。

我都知。
你有無坐過呀?
我依家計劃緊暑假出發日子,就啱出發日子埃航真係好抵,15/16中

瑪瑙宮

大廚勳章

rolandbb 發表於 16-10-13 15:43
我都知。
你有無坐過呀?
我依家計劃緊暑假出發日子,就啱出發日子埃航真係好抵,15/16中

我無坐過,但買了7月中。。東京。。
我覺得問題不大,你上網了解下,個餐比cx更好,而且行李又多,時間也不差。起碼好過廉航。。

如果少少都驚有出入。。。就唯有選cx
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

侯爵府

seaheart88 發表於 16-10-13 15:46
我無坐過,但買了7月中。。東京。。
我覺得問題不大,你上網了解下,個餐比cx更好,而且行李又多,時間也 ...
除咗機票價錢平, 仲要行李多, 同埋個餐都唔錯, 好吸引呀.
唔會搭CX,又唔平, 服務又唔係好.
請問你係咪訂機票就要即時付款? 唔該.

瑪瑙宮

大廚勳章

rolandbb 發表於 16-10-13 15:52
除咗機票價錢平, 仲要行李多, 同埋個餐都唔錯, 好吸引呀.
唔會搭CX,又唔平, 服務又唔係好.
請問你係咪訂 ...

即比卡。。。
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

水晶宮

rolandbb 發表於 16-10-13 15:29
可唔可以分 ...

其實班機黑人吾多,因為佢途經香港已經卸得8899。(黑人去日本要拎visa). 機大,餐飲ok. 我完全冇投訴呢個價錢。

yuyu.c    發表於 16-10-13 17:59

侯爵府

Kittymummy 發表於 16-10-13 15:55
其實班機黑人吾多,因為佢途經香港已經卸得8899。(黑人去日本要拎visa). 機大,餐飲ok. 我完全冇投訴呢個 ...
唔該JM 們. 咁我要認真計劃出年暑假去東京的日子, 一於訂埃航, 慳返D錢用嚟食, 住, 玩, 同埋買嘢.

大宅

我上egypt air睇, 點樣睇到由HK 去 Tokyo 機票價錢??? 我搵唔到.

大宅

剛剛睇Egypt air, 睇唔到由HK去Tokyo ticket 價錢?? 點樣搵ga. Thank you

瑪瑙宮

大廚勳章

mr_juicy 發表於 16-10-13 16:17
剛剛睇Egypt air, 睇唔到由HK去Tokyo ticket 價錢?? 點樣搵ga. Thank you

不是天天有機,三五日。。。。

你找不到是在官網有找過?
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

水晶宮

mr_juicy 發表於 16-10-13 16:17
唔係埃及航空呀, 係埃塞哦比亞航空呀.
http://www.ethiopianairlines.com/

首頁

尾頁

跳至