夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

本人有1個16歲,1個7歲小朋友, 已懂性.當初因有左已結婚, 只拍左2個月拖.
甘多年, 同先生好似同屋主多過似2公婆.(我對佢已沒有愛)
好少嘈, 但因我想離婚, 佢亦改變唔到佢既性格. 大家就開始嘈.

而小朋友可能未見過我地嘈過, 就開始擔心. 因已懂性.

如果甘. 我係唔係應該繼續為責任留低?

珍珠宮

開心吸收勳章

noherec 發表於 16-12-2 16:59
本人有1個16歲,1個7歲小朋友, 已懂性.當初因有左已結婚, 只拍左2個月拖.
甘多年, 同先生好似同屋主多過似2 ...

既然已懂性,妳仲諗咁多做乜?走吧!

如果佢哋仲要阿媽貼身照顧就話留多陣啫,佢哋已識得自理,妳擔心乜嘢?

之但係妳會唔會過到自己心理關口先?
百花叢裡過,片葉不沾身。

大宅

wing1388 發表於 16-12-2 17:16
既然已懂性,妳仲諗咁多做乜?走吧!

如果佢哋仲要阿媽貼身照顧就話留多陣啫,佢哋已識得自理,妳擔心乜 ...
我先生唔肯離.日日在家喊. 同D仔我唔要佢.
D仔又問我仲咩攪到阿爸喊.
大仔就覺得我唔好唔要阿爸

變左甘, 我真係唔知走唔走好.

點先可以令D仔覺得係和平分開?

子爵府

noherec 發表於 16-12-2 17:27

你已經不能忍受和老公一起吧?孩子都大了,如果真是不合適就好好和老公說,他應該捨不得你,兩夫妻多年冷漠相處問題有哪、只要你想清楚,要離也不是他不願就成。關鍵是真的非離不可嗎?

mc <()>

珍珠宮

開心吸收勳章

noherec 發表於 16-12-2 17:27

叫妳老公成熟啲,分開係因為唔想大家再勉強對方接受自己啫!

用戶要求終止服務

虎到金來勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 貓狗褓姆

noherec 發表於 16-12-2 16:59
甘多年, 同先生好似同屋主多過似2 ...
我同我前夫拍拖冇耐好快結婚,婚後數年先有小朋友,
之後好似我同佢既思想理念開始有唔同時候,時常爭吵久而久之大家都開始好小說話,
到仔仔11歲我選擇左離婚!! 因為我真係覺得係屋企除左仔仔之外哩個男人我對佢一d感覺都冇,
佢講野..我連回答都唔想。其實行出離婚的第一步勇氣真係好難!!

大宅

mc 發表於 16-12-2 17:36
你已經不能忍受和老公一起吧?孩子都大了,如果真是不合適就好好和老公說,他應該捨不得你,兩夫妻多年冷 ...
我覺得佢係唔想頭家散, 但對我態度唔覺得有改變.我甘多年都幫佢捱, 佢有錢亦都留在身邊唔會捨得用係我身上.

所以對他已心死. 只是想D仔好過D.

大宅

wing1388 發表於 16-12-2 17:41
叫妳老公成熟啲,分開係因為唔想大家再勉強對方接受自己啫!
佢一味叫我比機會佢. 佢會改.
但17年, 唔係而家先黎改黎變.

死左心, 仲點變呢.

大宅

famhappy 發表於 16-12-2 17:49
我同我前夫拍拖冇耐好快結婚,婚後數年先有小朋友,
之後好似我同佢既思想理念開始有唔同時候,時常爭吵久 ...
係丫!而家我都係只同仔傾計, 佢問野都唔想答佢.佢唔覺得有問題, 但我唔係工人. 我唔想甘一世.

我有要求二人世界, 去旅行,佢通通都唔肯, 話要照顧小朋友行先.
性格上亦都無任何興趣同話題. 所以一直都無野傾.

而家我要求分開,佢就話會改. 真係太遲啦.

請問當時你點同你仔仔傾呢?
而家我最過唔到係D仔果關. 謝謝!

子爵府

noherec 發表於 16-12-2 18:07
我覺得佢係唔想頭家散, 但對我態度唔覺得有改變.我甘多年都幫佢捱, 佢有錢亦都留在身邊唔會捨得用係我身上. ...

「唔想頭家散」也可隱藏他捨不得你,有時人就是了如此,在身邊就不懂得珍惜,失去才知道後悔。可以趁這次機會把你希望想要的婚姻生活向他訴說,兩夫妻之間走到今天絕對是有很多原因才會變成今天的模樣。作為孩子當然不希望父母分開。
mc <()>

翡翠宮

回覆樓主:

我有要求二人世界, 去旅行,佢通通都唔肯, 話要照顧小朋友行先.
性格上亦都無任何興趣同話題. 所以一直都無野傾.

死症

大宅

mc 發表於 16-12-2 18:17
「唔想頭家散」也可隱藏他捨不得你,有時人就是了如此,在身邊就不懂得珍惜,失去才知道後悔。可以趁這次 ...

機會已經比過,我唔想下半世仲要忍佢

珍珠宮

開心吸收勳章

noherec 發表於 16-12-2 18:08
佢一味叫我比機會佢. 佢會改.
但17年, 唔係而家先黎改黎變.

呢番說話應該同佢講!

大宅

wing1388 發表於 16-12-2 18:36
呢番說話應該同佢講!

講左啦!佢話最後一次機會,不過我比唔到啦!

子爵府

noherec 發表於 16-12-2 18:30
機會已經比過,我唔想下半世仲要忍佢

那就四個人坐下來好好說,起碼不應把關係攪僵,讓孩子難候。
mc <()>

大宅

mc 發表於 16-12-2 18:46
那就四個人坐下來好好說,起碼不應把關係攪僵,讓孩子難候。

但佢只覺得係我唔比機會佢改,係我問題,係我錯。
佢太大男人,又無朋友,所以佢唔會唸人地想點,堅持己見。

所以我一同佢傾就火起

侯爵府

回覆:如果有小朋友, 如何決擇

小朋友,終有一日會大,會明你苦衷。。唔值得再為小朋友,再一次放棄自己人生。。同一個已經沒愛既人同存,真係寧願一刀了斷自己黎得痛快。。。叫你老公成熟D啦。。17年叫佢改唔係第一次,唔見棺材就唔流眼淚,咁叫作抵X.死。,使咩一定要俾機會?俾完又俾唔係叫機會,叫睬你有味。。。

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

noherec 發表於 16-12-2 18:37
講左啦!佢話最後一次機會,不過我比唔到啦!
你老公點衰你都忍左十七年,有大仔可能意外,七年前有細仔唔通又意外?
突然唔想忍⋯⋯其實樓主有新對象嗎?

翡翠宮

咁大個,好多嘢都會明白,溝通下

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至