想生BB

跳至

首頁

尾頁

子爵府

想做個統計, 幾多人第一胎小 X, 麻煩大家講埋係咩方法受孕 (e.g. 自然, iui, ivf), 幾多 week, 小 x 情況 (e.g. 見紅陀唔隱, 空心胎囊, 無心跳, etc) , 隔左幾耐成功左 !

我個 case :
自然 (一擊即中), 8-10 weeks, check 唔到心跳, 現正休養中, 期望09年3-4月 bingo !

如果勾起各位 sis o既傷心事, 講聲對不起 ! 只不過我想統計下多唔多人, 第一胎 小x左, 第二胎 touchwood 會唔會有事呢 ? thanks 各位 sis !

珍珠宮

第一次自然受孕,陀唔穩10wks無左心跳,刮宮
半年後
第二次自然受孕,空心胎囊,刮宮
七至八個月後
有左,成功生左bb

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我第一次係自然受孕,陀到8weeks,個胎自己唔識生長~
大約5個月之後
第二次自然受孕~而家女女都23個月大啦~
而家準備緊生多個~
【WING】◤[幸福]慢慢接近﹏°我要永遠留不住它〤..╭ 》〃"'。你會為我去學慬 ︴珍惜嗎???↗°° ] || 對你真的.有期望]] ┌我!!!"不管一切**只要有樂怡❤已經心滿意足!!┐期待你快高長大=]

男爵府

unplanned下有左,所以都無話幾耐先成功
六至七星期,照到心跳但係流血流到好似m come咁,連個胎都排埋出黎
做手術清埋d殘餘組織...
休養中,出年再接再勵

侯爵府

06年1月M後有左, 當月成功.

3月初做手術因為吉胎, 無胎兒只有胎囊

06年6月M後又有左, 今次好成功 (第二個月BINGO) 哥哥07年3月出世.

08年1月又有(又係第二個月BINGO), 細佬08年10月出世.

洋房

自然. 6月開工, 8月中發現有左, 9月初仲未見到心跳, 後來搵另一個醫生check, 見到心跳, 但比正常心跳慢同埋size 細 (9 weeks 都係0.44cm), 有小量啡, 無肚痛, 醫生叫我打定輸數. 我記得13/9 早上覆診時, bb 心跳已經停止, 即日做埋手術(仁安醫院).

QQ 70, 我地再努力過, 我而家開始食緊葉酸, 出年1月再試. 我好明白你的擔心, 因為我都係過來人, 好明白大家的心情, 希望各小產的SISTERS 好快有好消息, 亦都可以順順利利生個健康的BABY. 加油!!!

[ 本文章最後由 happyto 於 08-12-4 12:00 編輯 ]

別墅

第一胎係做左第4次iui先成功(2007年12月), 不過係十週多就見紅(08年3月頭), 睇急診,醫生話搵唔到個胎, 有血泡,要即刻做刮宮!依家等做ivf......

[ 本文章最後由 Airam 於 08-12-4 12:32 編輯 ]

大宅

第1次自然 (一擊即中), 8-10 weeks, check 唔到心跳, 無流血,無肚痛, 先食藥,唔流出來,後刮宮.
4個月後第2次自然(試第2個月中), 8-10 weeks, check 唔到心跳, 流血(小量), 食藥排出.

衣家等緊做iui, 剛開始treatment

大宅

第一次係06年12月 個胎係八週冇左心跳 刮宮
休息左半年
08年11月10日 七週都係得個囊 突然流血個胎流左出黎
現在休息調理中
12月1日黎m cycle 21

現在唸緊仲試唔試 出現先算
因為今次小產比上次 覺得身體差左

老公有d唔想再試 佢話唔要都冇所謂
因為我今次身體比上次差左

大宅

原文章由 QQ70 於 08-12-4 08:41 發表
想做個統計, 幾多人第一胎小 X, 麻煩大家講埋係咩方法受孕 (e.g. 自然, iui, ivf), 幾多 week, 小 x 情況 (e.g. 見紅陀唔隱, 空心胎囊, 無心跳, etc) , 隔左幾耐成功左 !

我個 case :
自然 (一擊即 ...

1. 1st iui, bingo, no bleeding, just stomachache one time, 7wk, see bb but no heart beat, did operation.

2. (After 9 months) 4 more iui, bingo, little bleeding, no stomachache, 8wk, see bb and heartbeat, it stopped growing after several days, did operation.

3. (After 4.5 months) 1st ivf, bingo, some bleeding, stomachache one time, 5 wk, see nothing, natural miscarriage and no operation needed.

4. just finished operation of fibroid and will do FET in April 2009.

3 early miscarriages already, still don't know why.

禁止訪問

大宅

第一胎, 自然成孕, 7wks 冇心跳, 做咗括宮手術. 到依家都未有!

大宅

07年5月有,但到7-8週無心跳,睇醫生食葯排唔哂,之後入院做刮宮,07年12月再有,初時都有流啡,好彩無事,依傢B囡3個月啦.

複式洋房

第一胎08年9月照唔到個胎AND心跳(證實係空包彈..)以加調養身體再出發

大宅

For my first pregenacy (the end of June 08), I had tried 3 months by natural, but my baby was stopping growing in week 10 and was serious bleeding. Then, I was miscarriage by natural in the early of Aug.

I have started to try it since Oct, but I haven't successed yet. I hope I can be bingo in this Christmas!!

大宅

看不育醫生5個月,食排卵丸11月初有左,5日每日一粒,5-6week流血後流血塊,自然流產左。不用刮宮。

依家中醫調理中,出年2月再來過!就由情人節出發吧!

複式洋房

努力左半年都冇, 睇不育半年, 後來睇中醫3個月, 今年5月中bingo, 剛好3個月13w小產, 其間2次流啡, 8/18見紅, 即入緊症室, 大量流血, 醫生止血後照超聲波冇事, 但半夜肚痛, 組織自然流出, 9/30做刮宮, 來了2次m好正常, 聽中醫話介口, 而家身體感覺比以前好, 諗住呢個月再努力! 希望全世界想要bb既人都可以順順利利生個健康既bb.

男爵府

第一胎今年8月, 自然流產, 6wks , . 到依家都未有!努力中...
PLANNING~~~~~

子爵府

原文章由 dreamscometrue 於 08-12-4 14:32 發表
唉...
第一次, 自然(仲要一擊中), 6周有心跳但size 細左, 一星期再check, 無左心跳, 入院食藥, 第二朝醫生照utrasound 唔清要即刻刮宮

dr. 有無講點解子宮膜薄 ? 對懷孕有 d 咩影響 ?

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至