自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

禁止訪問

超級版主

超級版主

大宅

禁止訪問

王國長老

王國長老

ming:

唔知果位太太有冇小朋友, 但係教仔真係事非經過不知難. 有時講就容易, 但到自己身上又唔同咁講.

不過妳都唔好鬧佢啦, 無謂小朋友聽到一來會驚, 二來會學到d字眼呀....解釋過就算, 忍一忍啦, 唔係為佢係為小朋友呢.

當小朋友見到父母同人爭執都會好驚架.
我唔係經常上BK, 想搵我嘅朋友請email: [email protected]

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

男爵府

畀面勳章

MING
我又係好唔like人地理我既事..我覺得好多人唔知頭唔知路總之就覺得你打個仔粗魯對d小朋友係唔得,但一家唔知一家事,好似我仔咁係唔打唔得,唔惡唔得.我試過好聲好氣同佢講,呀..佢當你唱歌,所以我覺得如果唔係會威協到小朋友既生命,小小既打,罵,其實都唔係一件咩事姐

大宅

算啦,自己火燒心時就乜鬼都唔順架啦,佢講乜由得佢lor,我仲衰,NO EQ,會出手架

禁止訪問

大宅

唔經唔覺原來你細仔都2歲喇
但係你仲係咁好火

算把啦......
呢個香港好多呢種人,況且佢出發點都係驚你對個小朋友唔好
只不過一場誤會,唔須要太勞氣

男爵府

我成日係街度教女~ 不顧人地指點~~
街坊已經列我為"潑婦一號"~~
甘又點啊....都係要教~
唔同為左人地呢句野而卻步?
我寧願我做衰人..
唔想個女細細個俾你話無阿爸阿媽教~ 無家教..

最起碼可憐果個係阿女..
如果換左人地覺得我可憐..
即係我唔識教女~ 俾個女"肉"待

珍珠宮

好媽媽勳章

我那次是只是大聲地喝停

"當時我只手又抽住野又抱住bb"趕住回家

我大囡又不想回家想去公園
我只是大聲地喝停.佢好扭地訓地兼大哭

途人有個叔叔約40左右停係到話我
晒唔晒咁大聲.會"客"親
有冇攪錯之類說話
攪到我

sometime真係好冇耐.

我亦見過有d mame
在街狂鬧狂抽d小朋友
(當小朋友不妥協時).
都覺有點兒那個
亦像見到自己醜陋一面

真係唔識講.我都投降

大宅

畀面勳章

果d冇小朋友ge人唔知頭唔知路就話左人先, 有d仲衰用隻眼狂望實你, 聲都冇, 都唔知佢地想點, 又唔知而家d小朋友幾頑皮........
我是你的血液 通過你的血管 經過你的心臟 走遍你身體每一個地方--I Love You 小俊B & 細細妹

水晶宮

好燥啊你...
少奶奶的身份,丫頭的命...

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

原文章由 sa_gill 於 08-12-18 19:27 發表
我成日係街度教女~ 不顧人地指點~~
街坊已經列我為"潑婦一號"~~
甘又點啊....都係要教~
唔同為左人地呢句野而卻步?
我寧願我做衰人..
唔想個女細細個俾你話無阿爸阿媽教~ 無家教..

最起碼可憐果個係阿女..
如果換 ...

我都係咁樣~周不時變為"潑婦"
另外一個同學仔媽咪就比個女喝~
要別人愛你只有一個祕訣,就是做一個值得愛的人。

伯爵府

適當既體罰我覺得係無可厚非,尤其是一條咁細既塞豆窿,我都有一條3歲既塞豆窿,所以我絕對明白對付呢個年紀既頑皮仔冇道理可言,等佢大D就唔洗激烈

王國長老

至尊種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 爸B勳章 王國長老 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 魅力王子 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

原文章由 HEIDICHOI 於 08-12-18 19:05 發表
MING
我又係好唔like人地理我既事..我覺得好多人唔知頭唔知路總之就覺得你打個仔粗魯對d小朋友係唔得,但一家唔知一家事,好似我仔咁係唔打唔得,唔惡唔得.我試過好聲好氣同佢講,呀..佢當你唱歌,所以我覺得如果唔係會威 ...

me too

男爵府

我都會做吓潑婦,但唔會當街當巷,但覺得好無家教

[ 本文章最後由 焯楠仔 於 08-12-18 21:05 編輯 ]

子爵府

好媽媽勳章

我係好火一個人,郁D都發癲..我仔又係成日話唔聽,响屋企做錯野會打手板或打手打腳打PATPAT,成個癲婆.但點火都唔會執住頭髮,更何況當街當巷咁教訓個仔,咁樣真係好難睇囉!俾著我係果個八婆,我都會出聲,無錯你教仔係你既事,外人理叫多事,因為唔知頭唔知路,咁做實有你道理.但果下動作好粗野囉...
春有百花秋有月 夏有涼風冬有雪 若無閒事掛心頭 便是人間好時節

翡翠宮

don't mean to be offense.

I rather let him roll on the ground.
then it's baby being ugly not u, but once you 汁住佢頭頂D頭髮, you are the one being out of control at public area.

首頁
12345...6

尾頁

跳至