美容扮靚

跳至

首頁
12345...7

尾頁

珍珠宮

Which brand of 韓國流行o既 BB cream 好用哩???

早排在magazine 剪o左攞missha 紅色o既 M perfect cover bb cream o既sample,之後試用o左都覺得唔錯wow!!!

[ 本文章最後由 wai001 於 08-12-26 21:09 編輯 ]
我有個寶貝仔仔,人人都話佢靚仔! 仔仔好奀皮,除了食,睡和返學,日日由早到晚都要玩過不停! 我老公,仔仔和我一家3口,非常幸福!!!

大宅

因為我皮膚薄偏乾易敏感,而家用冬天用missha紅BBNo.21(SPF 42)--$198, 又係vivid買咗支Dr.Jart 黑B,但隻色麻麻,試緊,我又見又人話Skin79有好有唔好,又上網訂支sample試試
比較下,不過missha支嘢都唔錯。究竟網上哥啲搽咗皮膚質素好咗嘅圖片係咪真嘅呢?
我在米X洛同個營養傾計,佢話會去韓國旅行,原來佢唔知bbcream最近好heat,我叫佢問導遊邊支bb cream好賣,一係平,一係好用,同佢唔
熟,唔好意思搭佢買

大宅

我都係用missha...我覺得遮葭幾好....
我最近響靚令買左支skinbase....反而遮葭一般

男爵府

好媽媽勳章

我用過 Skin 79 (Gold) 同 Missha 紅色, 覺得 Skin 79 會薄過 Missha 紅色

珍珠宮

但有member在另一個post話,bb cream 勁傷皮膚wow,唔知堅定流哩???
我有個寶貝仔仔,人人都話佢靚仔! 仔仔好奀皮,除了食,睡和返學,日日由早到晚都要玩過不停! 我老公,仔仔和我一家3口,非常幸福!!!

珍珠宮

但有d magazine就介紹韓國野,就話原本bb cream係韓國醫生處方的,之後在韓國發展到不同brand都有出law!!!
真係唔知信邊個至o岩!!!

洋房

miogge 都出左bb cream
limited edition 不過貴囉

洋房

missha 紅色果隻防曬度好高
皮膚敏感人士唔用得架

別墅

I m using Dr. G, i bought it @SaSa, i love it

大宅

原文章由 purplekk 於 08-12-27 01:48 發表
我用過 Skin 79 (Gold) 同 Missha 紅色, 覺得 Skin 79 會薄過 Missha 紅色

Agree 。我本來心大心細要Skin79 BB (Gold)($198)定係
Hanskin,兩隻真係又薄又自然,仲幾易推,個老板話Hanskin啲料好些,仲係唯一一隻BB cream俾日本放入國開counter,最後冇買sample,貴$20($218)買咗Hanskin Cavier Gold(for 冬天),老板叫我夏天要轉隻爽啲。
我而家有齊3支,試完再講效果。
Moggie bb cream 有冇sample 送?
其實babykingdom 有冇好似啲雜誌、日本o甘攪啲產品試用團然後俾星,send 啲sample 俾網民試然後網民給評語,幾好玩!產品一定要有番o甘上下質素,如果唔係評語都會幾殘酷。
搭單講護髮:
Dear wai001
多謝你上次你介紹meka嘅vitamincpearl,掂啊,我又buy埋佢使crytalline mask,各百幾蚊,唔貴,用後啲頭髮好滑好輕,啲頭髮吹起成日黏住我啲lipgloss,仲有係洗完隻味(齋聞隻mask唔覺)真係好好聞,你會覺得不時有人在你身邊大力索(定係我啲香水呢?) ,不過記住唔好貪心,1粒pearl搽髮尾,我一次用貪心,落兩粒,好立,沖咗水再吹頭,真係好好多。

[ 本文章最後由 藍貓仔 於 08-12-29 10:36 編輯 ]

珍珠宮

Hi 藍貓仔,
Not at all!!!
好野分享,舉手之勞O者!!!

珍珠宮

另外,在sasa 亦有賣一隻韓國brand 好似叫 patongoung o既 bb cream, 唔知好唔好用哩???
(***因這隻牌子都出好多粉底wow!!!)

珍珠宮

原帖由 charlotte^o^ 於 08-12-28 23:39 發表
missha 紅色果隻防曬度好高
皮膚敏感人士唔用得架

o下,咩防曬度好高就會皮膚敏感o既人唔o岩搽架咩???

民房

我就覺得skin food 吾好用﹐missha 就好好用﹐我叫個韓國同事買四支。

不過而家Taiwan 都出BB cream呀﹐我都叫同事買我買。

琥珀宮

畀面勳章

原帖由 藍貓仔 於 08-12-26 22:18 發表
....究竟網上哥啲搽咗皮膚質素好咗嘅圖片係咪真嘅呢?
...

其實BB cream既賣點係除左當base咁用之外, 仲可以修護皮膚, 所以我覺得太平個d未必掂囉(個人意見), 上次去旅行, 導遊介紹一隻叫"secret key", 我用左幾日, 覺得幾保濕, 不過係咪可以修護皮膚就要用耐d先知, 導遊話減幻紋最有效喎, 真定假就有待考證

大宅

我用緊 Dr. Jart black label 和 skin food BB Cream, 前者好用, 後者一般, 本人膚色麻麻有雀班, 平時返工我用BB Cream打底後才化粧, 假日出街就只搽 B B Cream, 我自己就好喜歡用啦, Heynature 有時會減價好底買, 早前我先用$499買咗成3支Black Label , 我都等緊佢幾時再Promote 才入貨呢 !

子爵府

原帖由 stephanieching 於 09-1-4 16:41 發表
我用緊 Dr. Jart black label 和 skin food BB Cream, 前者好用, 後者一般, 本人膚色麻麻有雀班, 平時返工我用BB Cream打底後才化粧, 假日出街就只搽 B B Cream.

我都係。 如果放假去郊遊,我就只搽 Dr Jart Black label 的 BB Cream。 平日化妝我會先用 BB cream 打底才塗粉底液,個妝會好貼好襟。 化淡妝我都係用 BB cream 打底,用少少 concealer 遮黑眼圈,再撲碎粉。
「多元社區,和諧並存;你我出手,聾健共融 」

子爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

原帖由 stephanieching 於 09-1-4 16:41 發表
我用緊 Dr. Jart black label 和 skin food BB Cream, 前者好用, 後者一般, 本人膚色麻麻有雀班, 平時返工我用BB Cream打底後才化粧, 假日出街就只搽 B B Cream, 我自己就好喜歡用啦, Heynature 有時會減價好底買, ...

Dr. Jart black label 在那有得買?

水晶宮

我都用緊呢隻,控油真係好好,而且好易推.
仲有佢隻牌子的暗瘡水都好正.
原帖由 missi 於 08-12-29 09:17 發表
I m using Dr. G, i bought it @SaSa, i love it

大宅

原帖由 bearbear311 於 09-1-4 15:20 發表
我就覺得skin food 吾好用﹐missha 就好好用﹐我叫個韓國同事買四支。

不過而家Taiwan 都出BB cream呀﹐我都叫同事買我買。

missha d bb cream有4隻款咁多,嘩,妳買咁多枝,好快用完ga?

首頁
12345...7

尾頁

跳至