嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

別墅

上星期去買水貨奶粉時, 老闆話有人來收購空的日本奶粉罐& 紙箱, D人收來refill, 賣假奶粉。 老闆當然冇賣比佢。
老闆話要注意盡量要買原箱, 奶粉紙箱條碼code要和罐底一樣.
大家用完的奶粉罐& 紙箱要整爛,避免比人利用。

別墅

機會微d, 不用擔心
只須留意原裝封條有沒有破損就可以了,
因為都幾難安上的.

大宅

原帖由 bbnahb 於 5-1-2009 02:44 PM 發表
上星期去買水貨奶粉時, 老闆話有人來收購空的日本奶粉罐& 紙箱, D人收來refill, 賣假奶粉。 老闆當然冇賣比佢。
老闆話要注意盡量要買原箱, 奶粉紙箱條碼code要和罐底一樣.
大家用完的奶粉罐& 紙箱要整爛,避免比人利 ...

thx~~

男爵府

邊間老闆告訴你??

原帖由 bbnahb 於 09-1-5 14:44 發表
大家用完的奶粉罐& 紙箱要整爛,避免比人利 ...

珍珠宮

牛年勳章 開心吸收勳章 DHA勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章

D人

珍珠宮

我唔係好信個老闆,
講真一罐奶粉先200大約
要重新包裝又多工夫又要買機器
一罐鎌到幾多,重要犯法喎,
可信性較低,飲開日本奶粉既媽媽都知道
日本奶粉既包裝比歐美奶粉精美同安全
就連蓋都多條膠邊喇,如果要整假奶粉都整歐美喇,大陸好多人都食歐美牌子,仲要大費周章收罐

別墅

原帖由 -bella- 於 09-1-5 20:30 發表
我唔係好信個老闆,
講真一罐奶粉先200大約
要重新包裝又多工夫又要買機器
一罐鎌到幾多,重要犯法喎,
可信性較低,飲開日本奶粉既媽媽都知道
日本奶粉既包裝比歐美奶粉精美同安全
就連蓋都多條膠邊喇,如果要整假奶粉都整歐 ...

我又覺得一D都唔出奇~ D大陸人連假蛋假白飯魚都整到啦~ 果D咁少利潤又高難度都整到~ 何況只係一個罐~
星期日電台新聞講~ 而家好多大陸人都怕左D奶粉唔安全~ 好多俾得起錢既大陸人都轉日本奶粉~ 而家香港郵政局都搞緊同日本奶粉廠商合作為香港同廣東一帶提供訂購日本奶粉呀~ 每次最少一箱(六至八罐)~

大宅

原帖由 ldog0217 於 09-1-5 21:13 發表

我又覺得一D都唔出奇~ D大陸人連假蛋假白飯魚都整到啦~ 果D咁少利潤又高難度都整到~ 何況只係一個罐~
星期日電台新聞講~ 而家好多大陸人都怕左D奶粉唔安全~ 好多俾得起錢既大陸人都轉日本奶粉~ 而家香港郵政局都搞 ...

唔係卦! 咁遲d 連日本奶粉都要搶!

珍珠宮

原帖由 ldog0217 於 09-1-5 21:13 發表

星期日電台新聞講~ 而家好多大陸人都怕左D奶粉唔安全~ 好多俾得起錢既大陸人都轉日本奶粉~ 而家香港郵政局都搞 ...

我唔係好明點解唔整埋個罐呢?
如果四圍收罐好張揚喎?

珍珠宮

原帖由 vinvillalee 於 09-1-5 21:27 發表

唔係卦! 咁遲d 連日本奶粉都要搶!

而家已經搶喇

別墅

幸好明治有"防偽"標籤. 有Bar-code可以跟.

男爵府

好媽媽勳章 BK Milk勳章

d人真係咩都做得出

大宅

check 過barcode 同埋盒好似無得對架喎
請問你所講的no. 係邊到架呢?

大宅

畀面勳章

我仲將D空罐擺落環保箱tim

禁止訪問

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

我諗都係賣比大陸人多。
香港人咁精明,唔會乜都要既。

大宅

吓? 又要擔心多一樣嘢

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 想生BB熱投 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

唔會掛, 我係天X堂原箱買, 用完D罐就當垃圾放垃圾站. D人唔會去垃圾站執掛....

奶粉紙箱會連埋平時D舊報紙囉去賣囉, 當環保又好慳得都好, 慳得一蚊得一蚊呀..

大宅

原帖由 sasa0208 於 09-1-7 14:25 發表
我諗都係賣比大陸人多。
香港人咁精明,唔會乜都要既。

我都覺得咁既機會大d...
佢地又未用過..點知原裝係點...見日文字就以為好野來ga la..
比香港人...一定一眼睇得出!!

民房

d 人咁勁?
不過我覺得要假就連罐都可以假,不會收咁張揚。
另外天x堂的價錢不是貴過其他人咩?

首頁

尾頁

跳至