跳至

首頁

尾頁

別墅

好多時見到馬鞍山好多BB, 有時會想有無係到見過呢?
http://hk.myblog.yahoo.com/elsa-manfred

大宅

公爵府

認識瑞士牛牛第三回

hihi
我係0809 媽咪...唔知可以傾嗎 ???
[email protected]
msn

別墅

我阿囡26/5出世...
我好鐘意帶阿囡去馬鞍山公園,有時同老公帶埋沙灘蓆舖係草地放阿囡係上面碌, 好開心呀.
有機會可以約埋係公園玩呀...

http://hk.myblog.yahoo.com/elsa-manfred

大宅

我好少同阿囡出街, 因為好煩, 要攞好多野.... 只係去過馬鞍山公園幾次, 次次都係留一陣就走..... 有無機會約埋出o黎玩呢? 當自組 playground haha.. 佢都無咩機會有bb同佢一齊玩..

別墅

原帖由 wheelbread 於 09-1-9 10:04 發表
我好少同阿囡出街, 因為好煩, 要攞好多野.... 只係去過馬鞍山公園幾次, 次次都係留一陣就走..... 有無機會約埋出o黎玩呢? 當自組 playground haha.. 佢都無咩機會有bb同佢一齊玩.. ...

其實都唔洗帶好多野, 通常我餵完奶/粥, 換埋片片就帶佢去公園散吓步. 都係帶樽水和一條片片加一包濕紙巾, 加張蓆仔 當然帶一兩件玩具旁身, 去到公園俾佢爬爬好開心呀!
如果有4-5個媽媽都可以去一齊玩呀

複式洋房

我平日要返工, 所以都好少同bb出街, 尤其是依家咁涷, 馬鞍山有什麼好去處可以介紹吓呀(因為剛剛搬進來)?
wheelbread, 你個提議都好喎, 等幾個bb可以一齊玩吓, 我個bb係街同電視見到其他bb都會好興奮同笑哂架. 而且d媽媽又可以互相交流吓, good idea!

複式洋房

大家好啊!我都係住馬鞍山o架!不過我平日都要返工,婆婆日日都會帶佢出街去大家樂食下o野同去買餸,可能大家個BB都見過面!

別墅

我平日都要返工, 都係星期六或日去...
呢個星期凍到咁, 等過咗個寒流約堆去公園玩啦, 好嗎?

複式洋房

我平日都有帶bb去馬鞍山公園架,幾時見下?

大宅

原帖由 wheelbread 於 09-1-9 10:04 發表
我好少同阿囡出街, 因為好煩, 要攞好多野.... 只係去過馬鞍山公園幾次, 次次都係留一陣就走..... 有無機會約埋出o黎玩呢? 當自組 playground haha.. 佢都無咩機會有bb同佢一齊玩.. ...

自組 playgroup 好主意 wor , 可以租下 clubhouse 既 function room weekend 玩下 , 大家係未都有 msn 可以交換 online 再傾下 or 可以係 facebook set 一個 MOS 0805 BB會 , 大家點睇 ?

別墅

very good idea ar!!

大宅

各位 0805 既媽咪 , 係未 form 個馬鞍山會 , 係就報名!!

bk name birthday gender
wantan 10 may boy

別墅

Fu_Fu 22 May Girl

複式洋房

[quote]原帖由 Fu_Fu 於 09-1-12 14:40 發表
Boris 1 May boy

大宅

為左 control 我地既 group size , 不如暫定 10 個為上限 , agree?

別墅

ElsaManfred 26 May Girl

複式洋房

cmyw 12 May boy

大宅

我地不如計劃開第一次聚會 , 大家有咩 idea 呢 ,
1. 日期 : 新年前 / 後
2. 室內 / 室外
3. 時間 : 早 / 午 / 晚
4. 如室內 , 有冇 club house 可以 book 同場租呢
請大家比 d 意見啦 !

大宅

其實我阿囡係4月出世, 受唔受我玩呢??

cmyw 12 May boy
wheelbread 30 Apr Girl

首頁

尾頁

跳至