美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

glycel機 有用嗎?

大宅

我有買過...如果勤力用係有用.
如果你1個月只係用1-2次就算吧.

冬天用感覺好d..因為佢熱..
夏天就太熱了...

效果都要睇你用咩skincare...其實有少少似幫助你吸收你既skincare.同埋去下水腫.....

另外佢唔同rf機...一做完就會見到d效果..要比d時間.
希望幫到你

大宅

masaki126 發表於 17-5-11 18:02

虎紋都有用嗎?

大宅

我唔知你深淺....但如果做虎紋..rf會快見效d.....其實glycel係好溫和..真係要日日做...或者1星期3次~_~但佢有佢方便既..就係用完你既skincare就可以做..
5-15分鐘都ok...只係我懶...

大宅

masaki126 發表於 17-5-11 18:27
我唔知你深淺....但如果做虎紋..rf會快見效d.....其實glycel係好溫和..真係要日日做...或者1星期3次~_~但佢 ...

見宜家988有一部所以先問吓,等我又睇吓RF先

大宅

有冇人有齊Yaman ,glycel 機?佢同yaman比,邊部好用啲?🤔🤔
Glycel 得緊致、v臉效果嗎?
其實邊款比較適合2x歲用? 我搵緊一部機可以有齊保濕,v臉效果

大宅

yernice 發表於 17-5-11 19:53
有冇人有齊Yaman ,glycel 機?佢同yaman比,邊部好用啲?🤔🤔
Glycel 得緊致、v臉效果嗎?
...

yaman有呀…但覺得無用所以想試其他

大宅

Vicko321 發表於 17-5-11 20:45
yaman有呀…但覺得無用所以想試其他
你係邊部?用得密唔密?

禁止訪問

大宅

flower44 發表於 17-5-16 14:43
我屋企都有部yaman但我覺得佢好有用喎上面講個部我之前都有睇過, 但因為冇RF導出導入功能所以最後都係揀左y ...

yaman都好過佢

禁止訪問

大宅

Vicko321 發表於 17-5-16 23:34
yaman都好過佢
我有yaman..glycel..tripollar..cutey up..nuface....
首先你要知道你想要咩功效先...每部機都唔同.
glycel佢唔係rf機..佢有d類似導入..幫助吸收你用緊既skincare..同埋佢有42度熱力..
去水腫個d都ok...仲有佢有微電流..都係幫助提升緊緻.

yaman個rf其實好弱...真係好入門級...所以都longlast唔耐..
而tripollar個rf..做表層好快見效...但做得多..你面部脂肪流失..會鬆弛.

而glycel同nuface都係微電流...唔會話1次見效...要有恆心.
要快見效..出去做rf facial..因為rf係睇佢射頻頻率同埋佢熱力可去到幾深.
一般家用機都係普通保養...當玩下.

禁止訪問

大宅

flower44 發表於 17-5-24 09:55
用過RF機都會知, 冇RF個效果已經可以差好多, 先唔講RF有去皺功能, 更可況yaman有埋微電流同熱力, 仲有埋紅 ...
所以我都話部部機都唔同...glycel唔係rf..但佢都有其他功能.eg微電流.紅光.熱力而yaman都唔係話唔好..亦都算係多功能..
TriPollar...有效..仲好夠熱...但做既時間比較耐.
但真正見效既rf..係唔洗每星期做1-2次...
始終皮膚要休息同埋rf會令皮膚越來越乾.

大宅

如果真係想搵多功能既機..Arrivo Ghost 都係唔錯...呢部好過yaman好多.
但價錢就貴d....

禁止訪問

大宅

daisylau411 發表於 17-5-29 17:02
其實市面上好多RF家用機都係一星期做1-2次, 所以好安全,你可以放心! 同埋如果你皮膚比較易乾可以做機個陣搽 ...

我諗你誤會我意思啦..唔係話佢安唔安全...係功效.
即係家用其實佢係好普通..如果你有出去做過rf..做1次係可以keep 1個月.跟本唔洗3-4日做1次..做mask都未必有咁密.
要做得咁密即係功效唔大...如果要做得咁密..我會覺得部機太流啦..
而且家用rf..好多跟本都唔夠熱力...只能當玩具玩下...我自己都有幾部rf機..但有出去做facial...有出去做過就會知分別係好大.

大宅

daisylau411 發表於 17-5-29 17:02
其實市面上好多RF家用機都係一星期做1-2次, 所以好安全,你可以放心! 同埋如果你皮膚比較易乾可以做機個陣搽 ...
射頻的分類:
單級射頻:
1)作用深度:5-20mm, 能作用到皮下組織及真皮層, 甚至可達肌肉層。
2)原理:射頻電流流通全身, 並非只針對接受療程之部位, 治療會較為深層, 產生的電磁波經過身體柔軟組織, 將真皮組織加熱。
3)功效:能刺激皮下深層組織, 使肌膚加熱收緊, 有效溶解脂肪團及刺激真皮下膠原蛋白的再生。
4)代表品牌:瑞士“巴奧醫生”美容儀, 射頻技術最為頂尖, 有10餘年的射頻技術研究, 是射頻美容研究的佼佼者。
雙極射頻:
1)作用深度:1-5mm,僅作用於真皮層, 無法更深入。
2)原理:電流走短距離路線, 只針對治療範圍, 無法作用到深層組織, 在肌膚護理方面較單級射頻遜色, 且雙極射頻美容治療需要聯合單級射頻或其他光源系統操作, 才能達到理想效果。
3)功效:主要針對治療較薄肌膚, 比如眼部、太陽穴等部位。 功效並非全方位。
三級射頻:
1)作用深度:0-20mm,同時作用於真皮和皮下組織。
2)原理:藉由三極中的正負極轉換使得治療能量能集中在治療區域,
而這將使熱傳導更有效率, 更深入。

射頻美容的原理:射頻這種無線電頻率, 會影響身體內電子移動的物理反應。 當“+,-”極電子產生移動時會造成互相碰撞、旋轉及歪曲, 從而產生熱能。 它釋放出的能量會透過皮膚表層直接達至真皮層, 從皮膚底層直接發熱, 當真皮組織的熱能達到40-60℃時, 皮膚將產生多種生物反應, 此過程稱之為“透熱法”。 “透熱法”能刺激皮層中的纖維母細胞,

大宅

而且家用既rf射頻頻率係0.3-1MHZ的範圍..熱力大多只可去到4x.....所以做來做去都係表面...落唔到深層..

大宅

masaki126 發表於 17-5-11 18:02

有同感,我盡量晚上睡前用,因開冷氣訓

首頁

尾頁

跳至