婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

arm arm生完五俾6299探BB???!!!
你地覺得有無問題??

伯爵府

點解會唔俾呢?
距地係bb既爺爺麻麻窩。

子爵府

回覆 meanmean 的帖子

點解呀?有仇?老公支持嗎?

伯爵府

牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 開心吸收勳章

WHY???
除非佢唔祝福自己個孫....否則WHY NOT

珍珠宮

回覆樓主:

有問題,將心比己,你仔女生咗唔比你見孫,或其他親戚問你嗰孫D野,你點答?

複式洋房

我有朋友都係咁,本來我都覺得佢有D 衰,但佢話: 我生完已經累,奶奶仲要帶埋一堆人黎要我招呼,餵緊奶又唔䜴門,帶晒D人走入黎!問都唔問食唔食得,自己開左盒餅食。。。。。(盒餅我日本買比佢既手信,佢一直唔捨得拆)

連佢外家送既補品血燕都立埋,所以我而家明家家有本難念的經。。。。。

佢而家成日叫老公出面話好累,佢唔舒服之類,叫奶奶唔好來。。。。

子爵府

meanmean 發表於 17-5-12 16:51
你地覺得有無問題??

咁睇下理由係乜啦~~~~

唔俾老爺奶奶見BB~~~唔係犯法既~~~但要其他人認同就需要合理理由囉~~~

珍珠宮

趣教勳章 畀面勳章 貢獻勳章 大廚勳章 遊學勳章 冬日勳章 春季勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 月餅勳章 開心吸收勳章

每件事都有原因的
Please do not quote any information posted by fungwongphie.
不誠實使用電腦會構成罪行,切勿以身試法。
何謂不誠實使用電腦??

子爵府

viviwong123 發表於 17-5-12 17:34
我有朋友都係咁,本來我都覺得佢有D 衰,但佢話: 我生完已經累,奶奶仲要帶埋一堆人黎要我招呼,餵緊奶又 ...

個奶奶做到咁~~~邊個都唔想佢黎啦~~~

真係唔怪得個新抱開聲同老公講叫奶奶唔好黎~~~~約個時間帶BB去俾佢見就ok~~~

侯爵府

回覆樓主:

點解?想反面?

大宅

2018復活節勳章

我唔比老爺奶奶佢地來探我。亦唔帶番去比佢地見...

點解咁大亦不道一定有原因。我在家餵人奶,老爺叔仔上來望住我泵奶,即使有餵奶巾我亦好監介。佢地上來係朝早講真都訓得差。仲要招呼佢地...如果你真心誠意拎湯、補品、日用品比我和bb都話招呼下。上來乜都冇只係抱bb,冇人問我傷口痛唔痛..攰唔攰...
反而自己阿媽,煲湯燉花膠(3000蚊一個花膠)照煲比我補身,三餐煮埋比我,幫bb沖涼,餵奶。6299佢地上來真係只抱bb,望下...
你點對我 我都係點對你既啫,我普通一個人來唔係咁大仁大義架咋,
而家我冇帶比佢地見,因為99 曾經暪住我帶bb去比其他人玩、抱...完全冇向我同c6交代。果次後我都冇帶過番去。點知下次比佢抱去邊...

男爵府

未見過個孫想黎見下都好正常,不過如果係成日咁黎打攪嘅就未喇。

珍珠宮

回覆樓主:

無風不起浪~無啦啦點會唔俾見~仲要冒住俾人乜都唔知就鬧不孝嘅風險喎~
我係過來人,我完全覺得,我個女唔需要有啲咁嘅親人~
利申:我係問心無愧嘅~

珍珠宮

candice0088 發表於 17-5-12 18:48

點解咁大亦不道一定有原因。我在家餵人奶,老爺叔仔上 ...
咁依家點樣?老公支持嗎?

大宅

2018復活節勳章

anna59 發表於 17-5-12 21:10
咁依家點樣?老公支持嗎?

老公冇出聲。的確係佢父母錯,我老公都知佢對我如外人。whatsapp group 冇我份。食飯食咩冇問我。我地冇擺酒結婚。(我地女家有擺男家冇出錢擺)佢地亦冇比禮金。9962 一毫子都唔洗比就有新抱有孫。我老公既所有係我陪佢一起捱番來。所以老公都唔會點話我。

9962成日要出席飯局。每次都要叫我老公唔好出街唔好約人而出席。老公都知佢媽有公主病,阿婆乜乜要去食飯又要出席。邊個舅父番來又要出席,其實我奶奶真係唔會點理人感受。佢個仔都麻麻地鐘意佢

大宅

當日我都唔想6299黎醫院探我 我開刀 傷口勁痛 人又累 第一二日未落床時仲要衣衫不整 到番左屋企 身體好d 我都唔介意佢來 但點知來到 一d安全意識都無 我真係怕佢會跌我個仔落地下 到仔仔大個d去街食飯 又要搶bb車 佢地可以推住bb車唔睇車過馬路 我即刻搶番個仔 之後我都唔想仔仔接觸佢地太多

男爵府

meanmean 發表於 17-5-12 16:51
你地覺得有無問題??
點解唔俾先?

別墅

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

要當事人至知箇中感受

珍珠宮

candice0088 發表於 17-5-12 21:34
老公冇出聲。的確係佢父母錯,我老公都知佢對我如外人。whatsapp group 冇我份。食飯食咩冇問我。我地冇擺 ...
咁都好D,你老公唔出聲已經變相支持你,好過果D愚孝仔吖。睇你寫嘅嘢,其實吾比佢地見都糸岩嘅。老人家有時糸要比人教訓吓先得嘅。
支持你

珍珠宮

candice0088 發表於 17-5-12 18:48

點解咁大亦不道一定有原因。我在家餵人奶,老爺叔仔上 ...

same same 瞞住我拎bb俾人玩
仲要之後講大話 話自己唔識用whatsapp
所以通知唔到我地

好多野係相向
我有同事責怪我唔俾個孫嫲嫲湊
佢乜都唔知 點可以咁講野
自此 唔會同佢傾家事

人點對我 我點對人
當年金呃都無買一對俾我 又拎走哂我d人情
買俾自己個仔條金錬又捨得買勁粗既

再加上勁縱我仔 所以有限度地俾佢見

無得玩孫 佢自己擺黎