跳至

首頁

尾頁

大宅

我個b食日本雪印,頭個月人奶奶粉兩溝,一日幾次便便,滿月後,因為辛苦得滯,改餵全奶粉,就變咗兩日一次或三日先一次便便,但係d便便係好軟身o既,唔知係咪隻奶粉唔啱佢食,定還是其他原因,我個大仔細個果時都係一轉全奶粉就開始便秘,到而家三歲大都係咁,轉過7,8隻奶粉都唔掂,我怕細b又係咁,我就煩la

別墅

我bb出世都宜家都係雪印,岩岩出院時一日有3-4次,宜家滿左月有時一日一次,有時2日一次勁大pat.我問過e生,佢話如果吾超過3日,d 便便係軟既都係正常喎.

原帖由 Edvychan 於 09-1-16 16:45 發表
我個b食日本雪印,頭個月人奶奶粉兩溝,一日幾次便便,滿月後,因為辛苦得滯,改餵全奶粉,就變咗兩日一次或三日先一次便便,但係d便便係好軟身o既,唔知係咪隻奶粉唔啱佢食,定還是其他原因,我個大仔細個果時都係一轉全奶粉 ...

大宅

我BB都係飲雪印2-3日才有便便,是否奶粉不適合呢?

禁止訪問

大宅

I do breast feed my baby, he uses to have poo poo once a day before, started from last week, he only has poo poo once every 3 days, it worries me a lot..... help!!!

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 爸B勳章 BK Milk勳章

我個 B 都係呀, 突然間哩幾日唔係好肯食奶, 又無便便 ~~ 唔知係唔係之前幾日勁拜年, 搞到佢亂0西

大宅

same here, once he doesn't milk milk, then he won't have poo poo on that day

原帖由 bbkiri 於 09-2-5 01:15 發表
我個 B 都係呀, 突然間哩幾日唔係好肯食奶, 又無便便 ~~ 唔知係唔係之前幾日勁拜年, 搞到佢亂0西

複式洋房

我就因為新年成日出街, 係街食飯太油, 我餵人奶唔知係咪都好油膩, bb一日便便幾次, 食一餐痾一餐, 平時佢一日先一次咋

複式洋房

我個B都係 (全人奶mum mum), 自年30開始, 開始食10min到, 便推開, 但佢應該未飽(之前食30min), 一路都keep 住日日有2日便一大dou.
尋日到e家都只係得DD.worrying..

原帖由 leungsiukin 於 09-2-5 13:06 發表
same here, once he doesn't milk milk, then he won't have poo poo on that day

別墅

好媽媽勳章

我個仔食一日食三餐人奶, 兩餐森永, 一日去成三四次便便, 份量都好多, 超軟身(水份都佔幾多, 不過都有渣嘅), 係咪唔多正常呢?

複式洋房

有啦, 尋日阿b 去BB 展前黎pat 好大pat. (爆晒片)放心晒.
好彩係屋企姐, 出街街咁就人件事la, 都唔知點好.
你地有pat pat 未ar?

原帖由 wingshum 於 09-2-7 18:17 發表
我個B都係 (全人奶mum mum), 自年30開始, 開始食10min到, 便推開, 但佢應該未飽(之前食30min), 一路都keep 住日日有2日便一大dou.
尋日到e家都只係得DD.worrying..

...

複式洋房

正常ka.
有水份阿b易O d.
無水就好易便痺ka la.

原帖由 keisze 於 09-2-8 09:45 發表
我個仔食一日食三餐人奶, 兩餐森永, 一日去成三四次便便, 份量都好多, 超軟身(水份都佔幾多, 不過都有渣嘅), 係咪唔多正常呢?

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 貢獻勳章

我個仔而家全奶粉1日5餐奶, 1次便便
節錄: 將進酒~李白
人生得意須盡歡,莫使金樽空對月,
天生我材必有用,千金散盡還復來。
烹羊宰牛且為樂,會須一飲三百杯。
岑夫子,丹丘生,將進酒,杯莫停。
與君歌一曲,請君為我傾耳聽。
鐘鼓饌玉不足貴,但願長醉不復醒。
古來聖賢皆寂寞,惟有飲者留其名。

大宅

我BB 3個月大, 1日食5餐日本雪印, 每次食150-160ML 左右, 大便就隔日1次, 所以痾親都好大餐

大宅

1日1次

大宅

原帖由 EKME 於 09-2-12 11:37 發表
1日1次

我B女 2個月10日大, 1日食6餐日本明治, 每次食180-ML 左右, 加人奶, 大便就隔日1次, 所以痾親都系好大餐

大宅

阿B連續3天沒有便便拉.....點算啊~

大宅

我BB計埋今日3日無便便TIM....未試過咁架~~擔心~~

伯爵府

我bb都係食雪印....都係2-3日先一次便便呀...

男爵府

咁多bb食日本雪印0既~
我bb3個月大,1日5-6餐 180ml 香港雪印,一日一次大大,有時會一日兩次

首頁

尾頁

跳至