嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

請問 Avent 定 Tommee Tippee 奶煲好用d呀?

別墅

原帖由 Applepie168 於 09-1-29 12:17 PM 發表
請問 Avent 定 Tommee Tippee 奶煲好用d呀?

Tommee Tippee 奶煲好用
:-?  :-)

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

Avent

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

我都係用Tommee Tippee , 真係幾好用, so far 囡囡已經1歲, 都無穿無爛~

男爵府

Tommee Tippee,夠快又夠大,正!

大宅

Avent ~ 正~

珍珠宮

avent,用左14個幾月都無任何問題

大宅

Tommee Tippee

複式洋房

原帖由 Joeff 於 09-1-30 00:33 發表
Tommee Tippee,夠快又夠大,正!

請問有幾快? 可以同時steam幾多奶樽呀?

我會買chuchu奶樽, 可否用 Tommee Tippee 奶煲嗎?

水晶宮

2024年龍年勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

avent 用左2年都仲好新, 轉手送埋比朋友, 佢仲用緊.. good!!!!

steamer 一定唔可以太快, 因為起碼要 steam 到10 mins 左右 (係由水滾出 steam 開始計) 才能完全消毒

男爵府

我之前用tommee tippee, 用咗大約8個月就壞咗, 之後轉咗用avent, 至而家未夠8個月, so far so good
我覺得avent慳位啲, 同埋佢同philips夾, 好似穩陣啲

怕你長得太快,未及把你看仔細;怕你長得太慢,恨不得你快高長大
買得太多玩具,怕你會將佢哋四圍堆;買得太少玩具,又怕你會憨居居

伯爵府

我用avent用左7年仲用緊(細仔),touch wood 一次都未壞過..所以我覺得ok.

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

tommee tippee幾好用,又平,我用左4年幾都冇懷,大細樽都用得,因為我大女用肥樽,細女用瘦樽都可以一齊steam,好方便!

[/url]

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 想生BB熱投 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

Tommee Tippee 超好用, 方便又平, 舊年係吉之島買, 只係420 連埋5個奶樽. 而且steam太約15分鐘就用得.
我媽媽屋企仲有1個舊款的Tommee Tippee, 依家已經7年都仲用得... 好正.

大宅

原帖由 Applepie168 於 09-1-29 12:17 發表

禁止訪問

男爵府

畀面勳章

我都係用 Tommee Tippee 奶煲配 chuchu 奶樽, 一次可steam到 9 個 chuchu 奶樽!

伯爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 親子達人勳章 陪月勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

Avent 勁方便 !!

原帖由 Applepie168 於 09-1-29 12:17 發表

複式洋房

原帖由 小幸子 於 09-2-3 18:15 發表
我都係用c, 好好用, 除了用作奶煲, 仲當埋儲存奶樽, 唔駛extra 買多個箱阻住, 正!

請問你如何用Tommy 奶煲作奶樽儲存箱呀?

是否先要將奶煲D水倒去, 之後再抹乾, 將D奶樽連奶煲放入雪櫃呀?

另外, 請問Tommy 奶煲的SIZE幾多,我想睇下放唔放落?

首頁

尾頁

跳至