跳至

首頁

尾頁

複式洋房

大家會否買 "廿八方" 作產後補身?

複式洋房

會呀
上次生完都有買
因為方便同埋平

咁當然如果你屋企人有大把 時間/金錢 整補品俾你食
咁可能就唔係好需要lu~

複式洋房

原帖由 M_E 於 09-1-29 16:37 發表
會呀
上次生完都有買
因為方便同埋平

咁當然如果你屋企人有大把 時間/金錢 整補品俾你食
咁可能就唔係好需要lu~

請問你食緊廿八方有無熱氣 or 太燥? 我本身好易上火.

你買金裝 or 精裝? where to buy?

食緊有無餵人奶呀?

大宅

我都打算買呀... 知唔知金裝 or 精裝好d?
同埋邊度買會平d?

大宅

我都打算買呀, 如果多人買攪個集體訂購會唔會平D呢?
我上左廿八方個網度睇, 價錢係咁:

產後進補廿八方 (金裝)

$3180

〝美麗媽媽懷孕坐月秘〞一本

(總值$42)

產後進補廿八方 (精裝)

$2380

(總值$42)

產後進補廿八方 (素食裝)

$2780

(總值$42)

我2號返工時可以打去問下集體訂會唔會有得平果D, 到時再UPDATE大家!

大宅

I bought b4, OK la, no need to trouble about the menu

大宅

我上一胎無買呀, 原本諗住買, 點知99知道左之後話d藥材唔係d咩野貴藥材, 話廿八方貴不如佢自己執藥比我... 最後就無買廿八方而99亦無特別整補品比我(淨係整左3次生化湯同兩次鹿尾巴), 今胎我都唔諗住買, 淨係係網度搵到d坐月藥膳諗住自己執來煮....

複式洋房

原帖由 李露媚 於 09-1-29 22:43 發表
我都打算買呀, 如果多人買攪個集體訂購會唔會平D呢?
我上左廿八方個網度睇, 價錢係咁:

產後進補廿八方 (金裝)
$3180 〝美麗媽媽懷孕坐月秘訣〞一本 (總值$42) 產後進補廿八方 (精裝)
$ ...

Thank you!

有無BK mama 試過, 比D意見買邊隻好? (金裝 OR 精裝好?)

別墅

我諗住買架!
其實我媽咪同奶奶都得閒, 可以出去買嘢煲比我, 但我驚佢地成日聽埋d3姑6婆講果d嘢, 又喺唔啱o既時候煲d唔啱o既嘢比我食... (好奶奶話要"牛奶煲雞"比我喎... 仲有d雞酒呀, 仲有d唔知咩... 我媽咪就中意聽埋d人話煲d咩, 之後自己再加料, 因為佢平時煲湯都係咁...)
都係有條藥方比佢地跟住煲好d...

禁止訪問

侯爵府

2011至尊種植勳章 畀面勳章

我上胎買左26方果隻
不過食左頭幾方就冇食
根本忙到連飯到冇時間食
唔好講儂補品
不過我媽都睇過
話其實只係普通料
唔係咩貴靚藥材
得方便兩個字咁話~

別墅

我都有興趣買喎, 如果真的團體買, 記得叫埋我呀! :)

複式洋房

我會請陪月, 唔知仲洗唔洗買28方呢?

請大家比d意見.

複式洋房

每個人既體質都唔同? (寒/熱底), 咁廿八方係咪都適合呢?

我見baby-kingdom之前賣廣告, http://www.tfp.hk/product1.html

天妍康食療專家 - 坐月子30方補身DIY (我們因應新媽媽個別不同體質的變化度身訂製30天坐月補身計劃。)

佢地度身訂製, 有專業註冊中醫顧問跟進,
會唔會較好? 有冇人試用過???????

洋房

我以前都有諗過買,但之前好似響討論區有人講過話坐月子果隻好淡,好似飲水咁﹗廿八方我又驚餵人奶對bb唔好﹗

複式洋房

原帖由 Applepie168 於 2009-1-29 17:17 發表

請問你食緊廿八方有無熱氣 or 太燥? 我本身好易上火.

你買金裝 or 精裝? where to buy?

食緊有無餵人奶呀?

無記錯應該係買精裝卦...Hee...阿媽買o既...所以我都唔係好記得....淨係記得二千幾蚊...so應該係精裝

我又唔覺得自己好熱氣喎....
我生完果時係11月尾
所以都ok呀

我有餵人奶架果時...
都無乜問題...無影響我餵b呀
一切正常

複式洋房

原帖由 Applepie168 於 2009-2-2 18:19 發表
我會請陪月, 唔知仲洗唔洗買28方呢?

請大家比d意見.

其實我買28方都係因為我個fd個媽媽做陪月我先知有呢樣野

佢地話宜家d陪月驚每個人體質唔同
驚自己煲 o既佢地會唔o岩飲

所以佢地反而會suggest返個d媽媽買28方等佢地煲俾d媽媽飲

不過當然如果你請到個陪月係超勁
咁可能又唔駛買啦

複式洋房

原帖由 M_E 於 2009-2-5 16:30 發表

無記錯應該係買精裝卦...Hee...阿媽買o既...所以我都唔係好記得....淨係記得二千幾蚊...so應該係精裝

我又唔覺得自己好熱氣喎....
我生完果時係11月尾
所以都ok呀

我有餵人奶架果時...
都無乜問題...無影響我餵 ...

問返阿媽啦
佢話我果盒係金裝黎架喎

又係喎...我記得有條鹿尾巴係入邊...HEEE

民房

我有朋友媽媽都是畏人奶都是飲28方及魚湯都沒有問題 bb好健康

複式洋房

yesterday 去左位元堂問過, 佢地都有坐月package (28日), 分3等package, 1/ 4千幾, 2/ 1萬2千幾, 3/ 2萬幾。 重未包睇中醫

首頁

尾頁

跳至