美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

相信好多姊妹都心思思想搵營養師減肥, 但由於時間, 金錢同決心, 無辦法馬上行動, 我同事今日就同我講叫我唔駛浪費金錢搵營養師, 只要食得清D, 識得簡野食, 其實自己都可以幫自己減到肥, 各位有睇開營養師既姊妹, 可唔可以分享下營養師教你地食野既秘訣? 例如早午晚食D物? 等我地唔駛得個睇字 ?唔知WORK 唔WORK呢?

大宅

睇營養師表面上好似好晒錢,但其實講真,每個人都唔同,生活所需要的熱量都會唔同,同埋有d人唔可以食咁多飯,有d又唔可以食咁多肉,所以點解要搵營養師,如果自己真正已經了解自己又點會肥呢 ,唔想浪費金錢的話,可以pm我你的基本資料如身高,體重 (要正確的同最近期的),同工作.
我都可粗略給你飲食建議的. 我在中大讀營養家 ,而家唔收錢~~~,畢業後就 .有興趣就pm我拉,有時間一定會詳細覆你.

複式洋房

原帖由 adaada1 於 09-2-17 14:07 發表
睇營養師表面上好似好晒錢,但其實講真,每個人都唔同,生活所需要的熱量都會唔同,同埋有d人唔可以食咁多飯,有d又唔可以食咁多肉,所以點解要搵營養師,如果自己真正已經了解自己又點會肥呢 ,唔想浪費金錢的話,可 ...

I've PM you, please check! THANKS

大宅

原帖由 Aline 於 09-2-17 23:42 發表

I've PM you, please check! THANKS

我睇左正在幫你設計緊,俾少少時間我,我仲係比較生手麻.

大宅

原帖由 Aline 於 09-2-17 23:42 發表

I had PM to you .

大宅

原帖由 adaada1 於 09-2-17 21:07 發表
睇營養師表面上好似好晒錢,但其實講真,每個人都唔同,生活所需要的熱量都會唔同,同埋有d人唔可以食咁多飯,有d又唔可以食咁多肉,所以點解要搵營養師,如果自己真正已經了解自己又點會肥呢 ,唔想浪費金錢的話,可 ...

Dear adaada1,
PM左你啦, 得閒睇下幫唔幫到我, 唔急既, 反正都肥左好多年lu ! 先謝謝你 !

民房

太好喇, 終於搵到救星, 麻煩你pm我, tks!

大宅

減肥

pm左你喇, 麻煩有時間回覆啦

男爵府

2018復活節勳章

原帖由 adaada1 於 09-2-17 21:07 發表

我PM左比你啦, 唔該晒!

大宅

PM左你啦, 得閒睇下幫唔幫到我, 唔急既, 先謝謝你 !

大宅

大宅

原帖由 kakala 於 09-2-18 16:33 發表

pls check pm

男爵府

pls check PM!!!!!

Many thanks!!!!!

複式洋房

我好多年前參加過米c 落
覺得真係好鬼求其
每餐都係小飯,小內多菜
每次所謂轉餐單,都係大約由半碗飯轉大半飯
一塊肉變二塊肉...

大宅

I am interest and pm too, Ko

大宅

回覆 # 的文章

pm u already! thank much for your help

大宅

please also pm me with many thanks!!
:lalala:

男爵府

想請教呢個餐單點解可以減肥嘅?

醫院減肥餐單
連續食十二日,再停兩日,如此類推。

午餐及晚餐中除了西柚外,所有分量也可隨意進食,直到飽肚止。餐單原為醫院內有心臟問題,而需要快速減肥進行心臟搭橋手術的病人而設。

早餐:
  • 半個西柚 (可榨汁,但不可加糖)
  • 兩隻雞蛋 (任何煮法也可)
  • 兩片煙肉

午餐:

• 沙律 (醬汁不限)
  • 肉類 (任何煮法也可)

晚餐:

• 肉類 (任何煮法也可) 以魚為佳
  • 以下二選一:a. 綠或紅色蔬果類 (可配任何調味,牛油也可) b. 沙律 (醬汁不限)
*如有需要每餐只可飲一杯低因咖啡或淡茶。

小食:

一杯蕃茄汁或脫脂奶

大宅

原帖由 Kanax 於 09-2-19 11:36 發表

想請教呢個餐單點解可以減肥嘅?

醫院減肥餐單
連續食十二日,再停兩日,如此類推。

午餐及晚餐中除了西柚外,所有分量也可隨意進食,直到飽肚止。餐單原為醫院內有心臟問題,而需要快速減肥進行心臟搭橋手術的病人而設。

...

係可以的,其作用係蛋白質同碳水化合物分隔法,係可以在短期內減肥,但長期係會有少許營養偏差的.

大宅

原帖由 Ko 於 09-2-19 00:38 發表

I am interest and pm too, Ko

pls check pm

首頁

尾頁

跳至