跳至

首頁

尾頁

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

有無bb12月3日架?
bb返學未?

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

複式洋房

我BB係12月6日... hehe, 爭幾日傾唔傾得?

子爵府

曾幾日都ok啦!king吓bb 野姐!
不過最近我係商場竟然見到和bb同年月日醫院嘅朋友仔!
想睇吓仲有冇有缘找到一兩個king吓bb d嘢

別墅

回覆 # 的文章

哈哈哈, 我BB都係12月6日出世架, 你係邊間醫院?? 我地係浸會呀.

複式洋房

我喺法國醫院呀!
原帖由 dcandrl 於 09-2-25 23:40 發表
哈哈哈, 我BB都係12月6日出世架, 你係邊間醫院?? 我地係浸會呀.

別墅

原帖由 ck07hk 於 09-2-26 18:11 發表
我喺法國醫院呀!

咦都好近啫!! 咁 NGCCL 係邊間醫院呀??

子爵府

東區尤德夫人

複式洋房

我個女係12月3日...你好

子爵府

咁多位mama你地好,你地隻豬豬返學未?
我試過想報n1.但果間學校話我錯過報名時間,叫我入纸報出年k1先,我問幾錢,佢話未知喎!唉!
你地又點呢?

子爵府

邊間醫院?
原帖由 gogokoko88 於 09-3-1 01:50 發表
我個女係12月3日...你好

別墅

Hello... 我隻豬仔係12月3日在荃灣港安出世架! 我未同佢報校啊因我想佢做大仔! 不過佢由8個月開始就上幼潛...連續上左2個sessions...宜家唸緊再比佢join邊間 playgroup .....

子爵府

BB咁快返學?幼潛有咩學呀
原帖由 lilian926 於 09-3-5 21:57 發表
Hello... 我隻豬仔係12月3日在荃灣港安出世架! 我未同佢報校啊因我想佢做大仔! 不過佢由8個月開始就上幼潛...連續上左2個sessions...宜家唸緊再比佢join邊間 playgroup ..... ...

別墅

其實都係唱下歌...訓練下手指仔肌肉和有群體生活 law...quite good ga...

原帖由 ngccl 於 09-3-6 15:54 發表
BB咁快返學?幼潛有咩學呀

複式洋房

我個女都返左幾個月啦....... 返紹邦幼兒學校, 平平地都幾好架!

子爵府

n1 or playgroup?
原帖由 ck07hk 於 09-3-7 18:51 發表
我個女都返左幾個月啦....... 返紹邦幼兒學校, 平平地都幾好架!

複式洋房

playgroup only. but also applying their N1

子爵府

我呢幾日成日去揾學校!想幫bb找n1學校喎!點知間間都話無得報lu,要報名就只可以等9月10月去報k1!!!唉

大宅

醒目開學勳章 畀面勳章

細B媽咪心聲

我個囝囝係12月3日出世o架, 在沙田威爾斯醫院, 現在同佢搵緊2歲班, 原來真係好難搵, 因為要插班嘛, 但係都向心儀的幼兒園交晒申請表先啦! 等佢地回覆囉! 不過, 到今年9-10月會照交K1申請表, 如果2歲班真係無位, 咪等出年9月K1班收的話, 照讀K1囉! 雖然, 好多人話細囝無學校收, 如果真係o甘, 咪等遲一年做大囝囉! 所有12月出世的BB媽咪, 你地話真咪?

子爵府

agree
原帖由 salpaut 於 09-3-14 17:57 發表
我個囝囝係12月3日出世o架, 在沙田威爾斯醫院, 現在同佢搵緊2歲班, 原來真係好難搵, 因為要插班嘛, 但係都向心儀的幼兒園交晒申請表先啦! 等佢地回覆囉! 不過, 到今年9-10月會照交K1申請表, 如果2歲班真係無位, 咪等 ...

首頁

尾頁

跳至