自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

真心不明
一般咁細個應該判比媽媽?為何會是2 個也跟賤畜?

及之後對方不被探視子女
是否可以報警?
及有什麼事可以做以保護自己子女?

寶石宮

2023年兔年勳章

flowertree 發表於 18-1-9 08:48
真心不明

可能賤平好戲 睇佢fb唔知佢畜如其id名

男爵府

回覆樓主

20歲生 無腦唔成熟 做超市 無謀生能力
te quiero mucho mi amo

男爵府

回覆樓主

可能生母無支援,無長老幫手湊,工時又唔穩定

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

flowertree 發表於 18-1-9 08:48
真心不明

本身係同嫲嫲同住, 佢凑架, 近3個月先搬去惡媽同婆住咋!
放下自在

別墅

回覆樓主

離婚果陣如果阿媽無經濟能力,個男人又唔肯俾贍養費,個老婆真係冇得爭架

公爵府

可能個阿媽都唔想要呢

瑪瑙宮

好媽媽勳章

CS_HON 發表於 18-1-9 09:01
可能生母無支援,無長老幫手湊,工時又唔穩定

瑪瑙宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

可能親生阿媽無錢養

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

生母...可能唔想要

翡翠宮

Kytse1110 發表於 18-1-9 09:07
離婚果陣如果阿媽無經濟能力,個男人又唔肯俾贍養費,個老婆真係冇得爭架
...

見到有jm話可能生母唔想要,好心酸 ....有能力點會唔要,自己生架....我傾向相信生母當時應該無經濟能力(可能係ftm )想爭都無能為力

翡翠宮

畀面勳章

koko2000 發表於 18-1-9 09:11
可能個阿媽都唔想要呢
新聞話生母有爭取撫養權但失敗
日日是好日

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

koko2000 發表於 18-1-9 09:11
可能個阿媽都唔想要呢

我覺得係呢個多 冇錢亦可攞綜援,大把單親攞
總有離別的時候

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 笑得好勳章

有d人離婚又話自己無能力照顧小朋友之後交比前夫, 我心點會照顧唔到呢?

大宅

mother904 發表於 18-1-9 09:44
新聞話生母有爭取撫養權但失敗

就是不明,為何會失敗

大宅

Chowying 發表於 18-1-9 09:45
我覺得係呢個多 冇錢亦可攞綜援,大把單親攞

是,同感

子爵府

兩個小朋友一直嫲嫲湊,生母冇錢冇外家支持,判比生父,繼續嫲嫲湊好正常,果時賤繼母未出現。最大改變係3個月前賤繼母接走對小朋友,悲劇就出演。冇人會想到冇見得佢地3個月就死左個

大宅

可能母親要全職打工根本冇能力照顧小朋友,而父親就話會再結婚新老婆幫手照顧

子爵府

回覆 flowertree 的帖子

經濟問題卦 ... 而且女人唔要仔女改嫁易d

首頁

尾頁

跳至