想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我9號取卵, 開始谷肚, 11號放o左胎, 一直個肚都谷得好辛苦, 醫生話正常, 12號凌晨, 突然肚痛痛醒o左, 覺得急急地去廁所, 小便時, 痛得好犀利, 好似尿道炎o個種感覺, 但完全可以去得清, o尋日開始冇谷肚, 反而擔心會冇著到床, 同時我開始晚晚小便時都肚痛, 有時痛到要o益出黎, 請問有冇姊妹們曾有呢種感覺?
17號會返去覆診, 27號先驗孕, 我真係好緊張, 好驚冇, 因為我今年將會40.

等待驗證會員

聽BK sisters 講:

放胎之後多飲全脂奶和食花膠會幫助受孕和著床.

唔好太緊張, 情緒會影響荷爾蒙變化,relex!

祝你成功!

複式洋房

回覆 # 的文章

Thanks! 希望快D到開彩日.

我平時飲開加鈣脫脂, o甘o聽日開始要轉喇.
反而花膠, 有人話要食, 有人又話唔好, 我間中就有食.

男爵府

回覆 # 的文章

一定要放鬆心情, 或者做下針炙, 散下步, 有幫助的, 祝你成功!

複式洋房

原帖由 gkk 於 09-3-16 02:09 發表
一定要放鬆心情, 或者做下針炙, 散下步, 有幫助的, 祝你成功!

thanks a lot.

洋房

我第一次放胎之後都係肚谷, 谷住好多日後睇醫生, 入院留醫兩日觀察, 由打針改為塞藥,最終都係衰左, 當時個醫生係同我講藥物反應, 後尾上網先知系叫做“卵巢刺激过度症”!你别太担心住,要同医生讲清楚你的症状,因为初初我以为自已系肠胃炎大意左!

原帖由 Kei_B 於 09-3-15 16:09 發表
我9號取卵, 開始谷肚, 11號放o左胎, 一直個肚都谷得好辛苦, 醫生話正常, 12號凌晨, 突然肚痛痛醒o左, 覺得急急地去廁所, 小便時, 痛得好犀利, 好似尿道炎o個種感覺, 但完全可以去得清, o尋日開始冇谷肚, 反而擔心會 ...

複式洋房

原帖由 glorialin 於 09-3-16 13:23 發表
我第一次放胎之後都係肚谷, 谷住好多日後睇醫生, 入院留醫兩日觀察, 由打針改為塞藥,最終都係衰左, 當時個醫生係同我講藥物反應, 後尾上網先知系叫做“卵巢刺激过度症”!你别太担心住,要同医生讲清楚你的症状,因为初初我 ...

醫生上星期有同我講可能我係卵巢刺激令到我谷肚, 聽你o甘講有D擔心, o聽日會返去覆診, 好心急問醫生, thx for yr advice.

洋房

我當時都沒為意,系姑娘幫我打針見我個肚谷得好犀利先叫我見醫生, 妳最好快D痛醫生講或者仲有的救,唔好好似我甘麼都無知就555555~~

原帖由 Kei_B 於 09-3-16 20:25 發表

醫生上星期有同我講可能我係卵巢刺激令到我谷肚, 聽你o甘講有D擔心, o聽日會返去覆診, 好心急問醫生, thx for yr advice.

複式洋房

原帖由 glorialin 於 09-3-16 21:01 發表
我當時都沒為意,系姑娘幫我打針見我個肚谷得好犀利先叫我見醫生, 妳最好快D痛醫生講或者仲有的救,唔好好似我甘麼都無知就555555~~

今日同醫生講o左, 佢只係叫我驗尿, 驚我尿道炎, 希望唔會有事啦

男爵府

咁你小便時有無痛?
原帖由 Kei_B 於 18-3-2009 00:01 發表

今日同醫生講o左, 佢只係叫我驗尿, 驚我尿道炎, 希望唔會有事啦

複式洋房

原帖由 gkk 於 09-3-18 00:06 發表
咁你小便時有無痛?

小便時, 係 feel 到裡邊子宮位痛, 同埋係朝早同夜晚先會o甘, 痛得黎, 去得好蜴順. 有時坐o係度都 feel 到裡面痛.
我以前試過尿道炎, 痛o既感覺一樣, 但係係痛到去唔到, 都唔知點解, 醫生又講唔到我知.

禁止訪問

複式洋房

原帖由 sophiang814 於 09-3-18 14:05 發表

Kei_B

Hi, 我覺得你要問下医生好D、因為毎個人着床都唔ー様、你痛得禁犀利, 我都係擔心你有事咋........、
不過希望你快D無事、 ^^祝早孕^^!

Sophia ...

佢話驗到有事先 call 我, hope everything's alright, thanks so much! 如果真係著床痛就好喇, 痛到驗孕o個個我都唔介意

大宅

原帖由 Kei_B 於 09-3-15 16:09 發表
我9號取卵, 開始谷肚, 11號放o左胎, 一直個肚都谷得好辛苦, 醫生話正常, 12號凌晨, 突然肚痛痛醒o左, 覺得急急地去廁所, 小便時, 痛得好犀利, 好似尿道炎o個種感覺, 但完全可以去得清, o尋日開始冇谷肚, 反而擔心會 ...

take it easy.

i'll do FET on Sat. hope both of us bingo and give birth soon.

複式洋房

原帖由 PPyeung 於 09-3-18 18:32 發表

take it easy.

i'll do FET on Sat. hope both of us bingo and give birth soon.

加油呀, releax

洋房

我14號放胎,前三日有D感覺, 到近日除左慶慶麼感覺都無,見到D姊妹話個咪咪會谷我也無, 有D驚啊, 28號先返醫院驗, 呢十日點捱啊!

原帖由 Kei_B 於 09-3-18 22:34 發表

加油呀, releax

複式洋房

回覆 # 的文章

any of you see Dr Ho wing Chiu? Is he reliable and trustworthy? I desparate need a good doctor. I am 42 already.

子爵府

好媽媽勳章

原帖由 glorialin 於 09-3-18 22:53 發表
我14號放胎,前三日有D感覺, 到近日除左慶慶麼感覺都無,見到D姊妹話個咪咪會谷我也無, 有D驚啊, 28號先返醫院驗, 呢十日點捱啊!

我自已都無谷咪咪架, 但我由放胎後第6日就間唔中會頭暈...跟住多胃氣架啦! 但人人反應唔同....relax d 唔好太擔心。
2009年6月3日這天....我失去肚裡的愛女。

マリン媽媽永遠愛妳!!

洋房

多謝~妳成功未?

原帖由 bibifa1225 於 09-3-19 13:52 發表

我自已都無谷咪咪架, 但我由放胎後第6日就間唔中會頭暈...跟住多胃氣架啦! 但人人反應唔同....relax d 唔好太擔心。

別墅

好媽媽勳章

原帖由 glorialin 於 09-3-18 22:53 發表

glorialin,

我就遲你一日, 15號放胎, 我由 day 2 開始就有 m feel, 今日食完 lunch 後 m feel 強左, 但依家又好啲, 我唔理 la, 一齊放鬆, 唔好諗咁多 ~ 將注意力分散去打吓機囉 !
我都無乜谷架 ! 31號我先返 qm ~
祝大家今次 bingo ! 加油啊

首頁

尾頁

跳至