網購天地

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

一直有用開淘寶,但係真係一直唔知!!
最近同朋友傾傾下先知,原來淘寶除左店鋪100蚊減5蚊優惠券之外,係重有另一種內部優惠券架!根據幾個月既使用經驗,內部優惠券有極大程度上都比店鋪優惠券更著數!
大家可以入去TB-Coupon (http://tb-coupon.com/)睇下,入面有5萬張優惠券,有d直程係70蚊減60蚊,十分誇張!
我都唔講太多喇,你地自己入去睇下啦,登入完淘寶再去TB-Coupon,領完張券就會自動駁返去淘寶官網,落單就即扣錢喇!
大家趁著618淘寶大優惠唔好執輸呀!

FAQ:
根據呢幾日既留言同心得,我加左幾個Q&A,希望幫到大家。

Q:優惠券真係用得?
A:試一次你就知架喇,真係得架!好多人都有經驗用到!

Q:安唔安全架?
A:網站唔需要登入,搶卷個陣會直接連接去淘寶官網,可以放心!

Q:好多媽媽都介紹唔同類似既網站,有咩分別呀?
A:我花左小小時間去睇唔同既網站,發現商品會有小小分別!數量亦有唔同!其中有些天貓店比較多,亦有些折扣優惠幅度比較大。我建議多時間既話可以都睇下,如果唔想太花多眼亂既話可以直接用番 TB Coupon(朋友介紹私心),同埋我比較覺得TBCoupon折頭優惠比較高。

小結傻瓜包:(針對未用過內部優惠券的用家) (2018/3/20 updated)

如果你淘寶時間不太多:使用TB Coupon的「超級人氣榜」、「咚咚搶」或搜索想要的產品(記得輸入繁體字後要等一下讓簡體字自動顯示出來再挑選/直接輸入簡體字也可以),盡量選一些銷量比較高、天貓店的產品。

如果你淘寶時間許可:每次淘寶之前便逛逛TB Coupon,像逛街一樣慢慢掃視產品,同樣是推薦銷量比較高、天貓店的產品。

如果你淘寶時間非常充裕:有空便逛逛TB Coupon,慢慢篩選產品;亦可在下面各個相近網站來回逛(畢竟不同網站其實相差不是太遠,我個人覺得在1個網站逗留1小時比在3個網站每個都逗留20分鍾會有效率),慢慢篩選產品。

最後我建議可以每次想淘寶之前都入去金睛火眼掃下產品先!因為優惠券拎左可以唔用架!
如果搵到適合既產品就真係慳番唔少架!如果覺得實惠不妨都分享下俾朋友

nana.k    發表於 18-3-16 16:49
hinhin_ma    發表於 18-3-15 15:32

公爵府

kellyfong1978 發表於 18-3-15 10:14
一直有用開淘寶,但係真係一直唔知!!
最近同朋友傾傾下先知,原來淘寶除左店鋪100蚊減5蚊優惠卷之外,係 ...

D 內容同我喺 Google play download 果個 app 好似一樣

我買野前有時會睇下佢同淘慳家,係比較花時間,但可能有優惠券平 D~

http://m.taohanker.com/

小梁媽媽    發表於 18-4-13 09:59
hinhin_ma    發表於 18-3-15 15:32

複式洋房

MiuMiuLi 發表於 18-3-15 11:02
D 內容同我喺 Google play download 果個 app 好似一樣

我買野前有時會睇下佢同淘慳家,係比較 ...
等我等陣都睇下先! 你用左幾耐啊? 自己淘左寶都幾年,一直都唔知有呢類型優惠卷,突然覺得自己好無知!

公爵府

kellyfong1978 發表於 18-3-15 12:05
等我等陣都睇下先! 你用左幾耐啊? 自己淘左寶都幾年,一直都唔知有呢類型優惠卷,突然覺得自己好無知!:h ...

都唔記得幾耐 ,不過會花時間,用電腦會舒服 D~“淘慳家” 同 “粉絲福利購” 可以用繁體字播搜尋方便 D,我多數開果個 app 同睇淘慳家 ”立” 一 “立”

我覺得普遍 D 既貨搵到券機會大 D,我上次買酸奶機同粉去淘慳家撞下彩,廿幾蚊貨見到有張 5蚊

粉絲福利購
http://m.51fuligo.cn

券媽媽
http://m.quanmama.com

公爵府

kellyfong1978 發表於 18-3-15 12:05
等我等陣都睇下先! 你用左幾耐啊? 自己淘左寶都幾年,一直都唔知有呢類型優惠卷,突然覺得自己好無知!:h ...

券媽媽太耐冇開佢,好似唔同左,試下 “巨打折”,其實去太多呢 D 優惠券網搵券會好攰~

http://m.judazhe.com/

複式洋房

MiuMiuLi 發表於 18-3-15 13:15
券媽媽太耐冇開佢,好似唔同左,試下 “巨打折”,其實去太多呢 D 優惠券網搵券會好攰~

http: ...
其實每個都好似啊,不過睇真d會發覺每個網都有d卷係其他無架喎!
如你所講花多眼亂睇到攰啊!我暫時都係番番去TB-Coupon先喇,始終係朋友介紹。

見到有咩特別著數既不妨分享下丫,聽朋友講315最後一日會特別多商家想刷銷量排名放更多優惠卷!
難得發現新大陸要消費下

公爵府

kellyfong1978 發表於 18-3-15 14:46
其實每個都好似啊,不過睇真d會發覺每個網都有d卷係其他無架喎!
如你所講花多眼亂睇到攰啊!我暫 ...

如果你個網頁同 app 係一樣,佢優惠券唔算多,淘慳家多 D,我多數搵淘慳家~

複式洋房

MiuMiuLi 發表於 18-3-15 14:57
如果你個網頁同 app 係一樣,佢優惠券唔算多,淘慳家多 D,我多數搵淘慳家~
...
我淨係睇過你上面既網站咋
淘慳家我見佢右邊寫2017新年快樂... 會唔會係有堆outdated左呢?

我都係搵完一邊心未累再搵另一邊好了

珍珠宮

2024年龍年勳章 畀面勳章

回覆 MiuMiuLi 的帖子

卷媽媽一開就轉左去愛淘寶...

Stay Hungry , stay foolish !!

公爵府

hinhin_ma 發表於 18-3-15 15:31
回覆 MiuMiuLi 的帖子

券媽媽我好耐冇開過,再睇返佢個版面係好似唔同左~我依家主要開淘慳家黎搵,其實都係搏下彩,搵十次都未必有一次有~

複式洋房

MiuMiuLi 發表於 18-3-15 16:27
券媽媽我好耐冇開過,再睇返佢個版面係好似唔同左~我依家主要開淘慳家黎搵,其實都係搏下彩,搵十次都未 ...
我發覺淘慳家卷係多d但係好多都好低折...

公爵府

kellyfong1978 發表於 18-3-15 20:45
我發覺淘慳家卷係多d但係好多都好低折...

我見到有券攞已經好開心,有得額外再平 D~同埋佢有 D 券變化都好快,未肯定買都好,都攞左先~

有時會見到評價入面 D 人既券平得好勁好勁~~好眼紅佢有咁大張優惠券

複式洋房

MiuMiuLi 發表於 18-3-15 21:20
我見到有券攞已經好開心,有得額外再平 D~同埋佢有 D 券變化都好快,未肯定買都好,都攞左先~

有時會見 ...
我都係睇岩就即刻拎左先
下面你講個現象,你一講我又醒番起!而家終於明晒喇原來就係拎內部優惠卷

洋房

又真係得喎!!抵阿!! 一直有淘開寶都唔知有內部優惠卷tim!! 淘左個水壺俾阿囡, 大力推薦!

別墅

記住用埋一淘畀錢, 儲集分寶

大宅

ronaldhph 發表於 18-3-16 17:52
記住用埋一淘畀錢, 儲集分寶

又是什麼來

大宅

MiuMiuLi 發表於 18-3-15 14:57
...

淘慳家要登入嗎,版面好似無叫登入,另有分回贈嗎

公爵府

jje 發表於 18-3-16 23:03
冇註冊冇登入果 D 野 , 我就咁打個貨名或牌子名去搵 , 搵完就複製 , 再開淘寶 app 攞券 , 乜資料都唔洗比 ~

複式洋房

jje 發表於 18-3-16 23:03
暫時理解全部優惠卷網站都唔需要登入啊 後面個個就答你唔到喇~

洋房

想問下樓主TB COUPON入面D優惠卷同一件產品可唔可以拎2次嫁

首頁

尾頁

跳至