想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

幫我睇下啦~
我day 24綠d 已經有水印, 之後兩日都有check, 都有+ve result, 我唔敢相信~
因為綠d同棒棒都唔係深色/實色?
我怕係假象呀~有冇人試過係咁?

http://hk.myblog.yahoo.com/chingpierra/photo?pid=1&fid=-1

男爵府

牛年勳章

應該係喇, 恭喜晒...

男爵府

回覆 # 的文章

恭喜呀!好明顯bingo啦, 快d睇醫生~

大宅

恭喜你啊, 小心身體啊!

別墅

好極....恭喜你啊.

複式洋房

好明顯啦, 恭喜!恭喜!

禁止訪問

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

複式洋房

恭喜你呀!係中左了!自己要小心身體!多休息呀!

禁止發言

好媽媽勳章

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

恭喜樓主

大宅

原帖由 200724 於 09-3-18 15:51 發表
幫我睇下啦~
我day 24綠d 已經有水印, 之後兩日都有check, 都有+ve result, 我唔敢相信~

http://hk.myblog.yahoo.com/chingpierra/photo?pid=1&fid=-1 ...

好明顯, 驗孕棒都顯示你中獎啦.....

恭喜你呀......

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原帖由 我想生三個 於 09-3-18 16:21 發表
我有少少野唔明,點解紅D都可以用黎驗孕既?

因係排卵條係測試黃體激素值, 所以懷孕之後排卵條都會持續一段時間有深粗.

黃體素有何功能?
黃體素又稱助孕素,顧名思義乃協助受孕之意,也就是說黃體素有創造一個較適合胚胎著床的子宮內膜環境,以利胚胎著床.黃體素是在排卵後由黃體所分泌的,目的在維持子宮內膜的穩定,以便在受孕時,能提供胚胎一個良好的發育、成長。懷孕時,受到胎盤所分泌的人類絨毛膜刺激激素(hcG)刺激,而分泌黃體素。因此在懷孕後,黃體能繼續提供黃體素,如此可以維持到受孕後的九週,之後,黃體即萎縮,黃體素則由胎盤分泌。因此,黃體期若不足,受孕及正常的懷孕就無法維持,而如果沒有懷孕時,黃體素則可以讓子宮內膜有良好的分化、脫落,形成月經。因此在沒有受孕的情況下,黃體素不足會造成月經週期變短,甚至在月經未正式來臨前,就會出現點狀出血。

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

恭喜恭喜...

禁止訪問

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

好既婦產醫生要BOOK 2-3weeks, 快的book定, 你有冇食開葉酸呀? 去mannings買5mg既一日一粒, 頭4weeks葉酸好緊要架....
birth 5.3lbs
1M 7.9lbs ; 2M6D 10.8lbs ; 3M4D 11.5lbs ; 4M8D 13.78lbs ; 1Dto5M 14.7lbs ; 6.5M 16.2lbs ; 9M 16.5lbs ; 10M 17.8lbs ; 13M 19.2lbs

別墅

恭喜呀!

幫我睇下啦~

http://hk.myblog.yahoo.com/chingpierra/photo?pid=1&fid=-1 ...

子爵府

認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 15週年勳章

congratulations~~小心身體呀..休息多d.
可否分享下點bingo? day 幾dodo?

大宅

幫我睇下啦~

Yes. you bingo. see dr. asap.

男爵府

原帖由 我想生三個 於 09-3-18 16:52 發表

明白喇,咁如果用紅D驗孕,由Day幾可以開始呢?

之前都有好多post
你可以search參考~~~

男爵府

幫我睇下啦~

恭喜啊
keep住test幾日

首頁

尾頁

跳至