親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章

同啲friend計劃自由行,咩都係我一個做,唔緊要,但問親意見,個個都講你揸主意啦!你話時啦!最近緊要平靚正喎。問佢地搭咩機,你話事啦!好,咁搭幾點機,你話事啦!咁住民宿或酒店,都係你話事啦!咁我不如一個人去算啦!
我自己話哂事!

禁止訪問

大宅

好媽媽勳章

Sukebe 發表於 18-4-26 16:21
這世界有平、有靚、有正, 但絕對唔會有平靚正

無關係, 就是有關係

講得好,無論今次個旅程係點,開心與否,我諗下次都唔好攪。
快樂可人兒
:-DResults:

伯爵府

ir9974 發表於 18-4-26 16:31
如果什麼都未訂, 不如找個藉口, 今次都唔好去. 講得出要平靚正就肯定不是無要求啦!

大宅

好媽媽勳章

回覆樓主

Plan旅行其實好講個planner 佢享唔享受個過程,如果本身好怕麻煩又冇時間,就最好唔好自由行,大家報團一齊玩都可以好開心,無謂因一次旅行不歡而散

wcpcelia    發表於 18-4-27 16:15

大宅

好媽媽勳章

cacanov06 發表於 18-4-26 17:35
Plan旅行其實好講個planner 佢享唔享受個過程,如果本身好怕麻煩又冇時間,就最好唔好自由行,大家報團一齊 ...

依家唔係享唔享受問題,係一大班人出嚟玩,比啲意見,有商有量,互補不足,咁先唔洗到時有爭議。
快樂可人兒
:-DResults:

翡翠宮

畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章

回覆樓主

去旅行最怕唔啱嘴型,做planner已經辛苦,樣樣都要照顧,如果同行者唔認同仲多意見的話,真係會想死
I 大蚊豬   

大宅

好媽媽勳章

ir9974 發表於 18-4-26 17:41
依家唔係享唔享受問題,係一大班人出嚟玩,比啲意見,有商有量,互補不足,咁先唔洗到時有爭議。
...

你應該向大家表明你意願,或是draft 個行程表,負責人,項目及完成日期...etc (project plan咁)如果大家都唔想負責的話,咁不如報團或取消

禁止訪問

用戶要求終止服務

牛年勳章

回覆樓主

我係未出發,就已經比人甩底,本來唔開心,諗諗吓未出發就出現問題,最多自己去玩,好過旅程中不歡而散!
未經許可,請勿轉載

大宅

ir9974 發表於 18-4-26 15:31
同啲friend計劃自由行,咩都係我一個做,唔緊要,但問親意見,個個都講你揸主意啦!你話時啦!最近緊要平靚 ...

如果唔想取消行程,一係行多一步,list晒你諗住訂嘅機票大概咩時間、幾錢,酒店大概幾錢一晚。唔駛講咩航空公司同酒店名。

大家冇意見就你自己決定曬,唔好俾佢地選擇,咁仲易處理

如果俾佢地㨂,一人一個意見你仲煩

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

ir9974 發表於 18-4-26 16:31

揾藉口,今次唔一起去,去到鬧架

公爵府

回覆樓主

其實好睇性格。我同屋企人去,係我自己plan 晒。但如果同朋友去,我會希望佢搞晒,因為我真係無所謂,都係志在柴娃娃ha ha ha.

大宅

回覆樓主

我都喜歡自己plan哂,但要配合一班堅無所謂團友才ok。

瑪瑙宮

大廚勳章

ir9974 發表於 18-4-26 17:41
...

所以我好怕同一班人去旅行。。。

本身我係好鍾意揸主意嘅。。又好鍾意搞行程最好連打飛機嘅時間都係我決定。。。但係你知啦朋友嘅嘢好多時口講就話是但之後就嘻嘻鞋鞋。。又話早知就咁啦早知就點啦。。。

所以我都係揀同老公去旅行好。。。支旗一向都係我渣。。。有機票到酒店,搭車或者租車自己咋行程點樣安排我都係自己決定到。。。最緊要時候唔好有啲馬後炮。。出嚟阿吱阿咗

其實如果機票酒店未訂我真係會選擇寧願唔去囉。。。咁搞法衰過一個人自己去啦。。。一個人自己去起碼淨係同自己負責任。。

禁止訪問

大宅

Sukebe 發表於 18-4-27 00:27
只有兩種可能, 係冇爭議出現, 但不是去日本, 係去東南亞 Resort, 日間游水、出海 ... 自由活動, 夜晚約埋食 ...
你未去已經好辛苦.

男爵府

seaheart88 發表於 18-4-26 23:24

所以我好怕同一班人去旅行。。。

我都係中意同老公去,可以自己渣曬旗,老公只要有得玩同食同唔知價錢,就無意見。又有人幫手攞戰利品同分擔D食物。最爽!

瑪瑙宮

大廚勳章

shannon_fky4186 發表於 18-4-27 10:20
我都係中意同老公去,可以自己渣曬旗,老公只要有得玩同食同唔知價錢,就無意見。又有人幫手攞戰利品同分 ...

Give me five

主要有食有玩。。。同埋唔好講幾錢。。特別係啲溫泉酒店。。咁就冇乜意見。。。當然最重要就係做搬運啦。。
喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

珍珠宮

Sukebe 發表於 18-4-26 18:10
唔洗到時有爭議 ...... 這個不用担心, 100% 肯定會發生的事, 係不用担心的

嗱嗱嗱~我真係無經歷過反目或有怨言
無論plan家族旅行定朋友旅行~

雖然準備過程係要花心血
但總算大家講返起個trip,會回味~

首頁

尾頁

跳至