美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

琴日終於的起心肝去做。臨開波前飲咗2杯清熱花茶食2包餅打底再食2粒止痛藥。醫生話會比上次打上眼瞼痛啲叫我有定心理準備 total打1200發因為我唔係太忍得痛所以醫生將度數調為3、2、1(一般係4、3、2)不過我面細又唔算嚴重,所以每邊夠重複打6次(能量低咗但次數搭夠)感覺比之前打Ulthera嘅收緊效果強好多而且又冇hifu嗰種鑽骨之痛打完之後成個人覺得super dry塊面feel到mung mung緊之餘仲好口渴但so far暫時算ok冇乜唔妥有冇其他打過嘅JM可以分享下?

男爵府

回覆樓主

點解要飲清熱茶先嘅?

好多年做過thermage,覺得痛過ulthera,所以冇再做!
如果新嘅thermals 冇ulthera 咁痛,我都想試下!

子爵府

Winnie_1210 發表於 18-6-27 09:56
琴日終於的起心肝去做。臨開波前飲咗2杯清熱花茶食2包餅打底再食2粒止痛藥。醫生話會比上次打上眼瞼 ...
THERMAGE 唔係出到第4代話冇咁痛? 請問樓主做咗幾錢? 塊面好緊緻, 又冇虎紋...

珍珠宮

Umelee 發表於 18-6-27 11:53
點解要飲清熱茶先嘅?

好多年做過thermage,覺得痛過ulthera,所以冇再做!

係佢哋姐姐專門煲嚟Service啲客㗎
我覺得同個頭有關,佢哋話total tip個頭係第4代加咗震動所以冇咁辣。

珍珠宮

豬BBBB 發表於 18-6-27 12:44
THERMAGE 唔係出到第4代話冇咁痛? 請問樓主做咗幾錢? 塊面好緊緻, 又冇虎紋... ...

我嗰間話機係第3代,頭叫total tip係第4代。因為加咗震動感覺上好似冇咁辣我問醫生打完會唔會手痺?佢話震過貓王你話會唔會呢?

大宅

Winnie_1210 發表於 18-6-27 13:51
我嗰間話機係第3代,頭叫total tip係第4代。因為加咗震動感覺上好似冇咁辣我問醫生打完會唔會手痺 ...

你本身無岸虎紋?我有深虎紋 吾知點搞好

珍珠宮

er666 發表於 18-6-27 23:25
你本身無岸虎紋?我有深虎紋 吾知點搞好

有,但唔算嚴重其實隨著年齡增長頭骨肌肉「後縮」皮膚collagen流失+地心吸力會形成各種嘅皮膚衰老問題對付虎紋有好多方法,有人打針、有人埋線、有人做機,但啱人哋又未必啱自己我自己現時嘅做法係埋玫瑰線+短線+thermage+水光槍但最重要都係皮膚一定要飲飽水,因為乾紋好易變皺紋,皺紋一出就好難救得返。。。而且水份充足做任何treament效果都會好啲。。。

大宅

Winnie_1210 發表於 18-6-28 13:17
有,但唔算嚴重其實隨著年齡增長頭骨肌肉「後縮」皮膚collagen流失+地心吸力會形成各種嘅皮膚衰老 ...

多謝你意見

大宅

Winnie_1210 發表於 18-6-28 13:17
有,但唔算嚴重其實隨著年齡增長頭骨肌肉「後縮」皮膚collagen流失+地心吸力會形成各種嘅皮膚衰老 ...

想問你 水光槍效果好嗎?我皮膚都偏乾 同埋水光槍有無分新同舊?

大宅

回覆樓主

好有效果,不過好似好痛

珍珠宮

er666 發表於 18-6-28 14:22
想問你 水光槍效果好嗎?我皮膚都偏乾 同埋水光槍有無分新同舊?

我依家打嗰隻效果唔錯,打完唔會紅腫得好犀利第二日就退晒1星期後就bling bling bling咁反晒光但我每2個月1次連半頸打4ml因為加咗vitamin C打到最後嗰幾分鐘都幾「嗱」之前打嗰隻平一半但打完好似俾蜜蜂針完一嚿嚿咁仲要成10日先退晒,但兩者效果差唔多

大宅

Winnie_1210 發表於 18-6-28 18:23
我依家打嗰隻效果唔錯,打完唔會紅腫得好犀利第二日就退晒1星期後就bling bling bling咁反晒光:ilo ...

請問响邊間做呢?價錢幾錢一次?thanks

大宅

我依家打嗰隻效果唔錯,打完唔會紅腫得好犀利第二日就退晒1星期後就bling bling bling咁反晒光:ilo ...

咁請問你呢隻水光槍叫咩?我就係怕似比蜜蜂針咁樣

大宅

回覆樓主

呢只係咩來架?有咩用?

大宅

我問過我果間佢有兩隻吾同嘅水光槍 一隻係韓式 話療程共3次 一個月或個半月一次 成份係透明質酸同少量botox 而另一隻就係玻尿酸 只要打一次可以keep大約9個月 我未打過水光槍 吾知點選擇

男爵府

回覆 Winnie_1210 的帖子

嘩嘩....JM 皮膚靚到DUM 一聲, 皮膚係咪本身唔差? 做埋醫美更perfect . 你去邊間做水光槍, 可否細細聲話我知.

珍珠宮

er666 發表於 18-6-29 13:32
我問過我果間佢有兩隻吾同嘅水光槍 一隻係韓式 話療程共3次 一個月或個半月一次 成份係透明質酸同少量boto ...

我嗰隻都係韓國好似係有vitamin C同膠原蛋白成份,因為我每次2針4ml所以可以隔2個月再打。

珍珠宮

Lovelycat 發表於 18-6-29 14:52
回覆 Winnie_1210 的帖子

嘩嘩....JM 皮膚靚到DUM 一聲, 皮膚係咪本身唔差? 做埋醫美更perfect . ...

我本身係暗瘡底又多暗粒後來轉用La Mer就好咗好多醫美都係想延緩衰老問題,真正健與美要從飲食同運動著手我去係鍾麗緹幫襯嗰間,佢都係打呢隻

大宅

Winnie_1210 發表於 18-6-29 17:32
我本身係暗瘡底又多暗粒後來轉用La Mer就好咗好多醫美都係想延緩衰老問題,真正健與美要從 ...

麻煩可以pm我邊間嗎?thanks

洋房

Winnie_1210 發表於 18-6-29 17:32
我本身係暗瘡底又多暗粒後來轉用La Mer就好咗好多醫美都係想延緩衰老問題,真正健與美要從 ...

可否pm 我

首頁

尾頁

跳至