跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 陪月勳章

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

我都想問食米糊之前係咪要預早用米水開奶俾bb食? 食幾耐米水奶先開始食糊仔呢?

民房

I wait for my BB 4.5 mths old la..., she still so so tiny... I think I will give her "Nestxx" that brand..., because she is taking that brand milk..

禁止訪問

男爵府

原帖由 joeywongmy 於 09-3-31 13:26 發表

我未聽過要用米水開奶比BB食喎?

米水開奶比BB唔係必須既, 就好似有人用開奶茶一樣

男爵府

米水開奶,是BB飽D同埋清下熱氣,,我一個星期比佢飲一天, 不知有否作用,,,,

男爵府

我買左3隻唔同牌子既米糊準備比bb足4個月時食..有和光堂..organic..healthy time..

大宅

我女不嬲飲開米水奶奶,上排2月尾時開始厭奶,跟住無比米水開了,怕佢係食濟了,到近期3月尾再用返米水開奶,佢又食得津津有味,比佢激c...都唔知佢邊樣至真!
至於米糊,我買了2盒healthy time,朋友介紹的,或者第時開始長食,就會買下其他牌子,雀巢...試下,我估會平d

男爵府

開心吸收勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我上次訂奶粉時順便訂埋beanstalk 米糊 同 番薯蘋果蓉.. 諗住約4個半月時比阿囡試少少... 好緊張...

禁止訪問

男爵府

原帖由 kitnat 於 09-3-31 17:39 發表
我女不嬲飲開米水奶奶,上排2月尾時開始厭奶,跟住無比米水開了,怕佢係食濟了,到近期3月尾再用返米水開奶,佢又食得津津有味,比佢激c...都唔知佢邊樣至真!
至於米糊,我買了2盒healthy time,朋友介紹的,或者第時開始長食 ...

我見萬寧賣雀巢係 $35到

我見萬寧有另外一隻, 唔知係唔係healthy time, 但佢好似建議6個月開始

男爵府

原帖由 hippo126 於 09-3-31 17:09 發表
我買左3隻唔同牌子既米糊準備比bb足4個月時食..有和光堂..organic..healthy time..

我想問和光堂, organic, healthy time係邊度有得買?
唔該~

男爵府

原帖由 yubaby 於 09-3-31 10:44 PM 發表

我想問和光堂, organic, healthy time係邊度有得買?
唔該~

和光堂好多online shop/日式超市都有..organic o係taste買..healthy times citysuper/taste都有得買

禁止訪問

大宅

this is what my elder girl eat before...cos she is drinking meiji milk...
http://re-on.com.hk/product.php?p=308&lang=tw

The is the gift of 4-months-old... for the baby

男爵府

原帖由 hippo126 於 09-4-1 00:01 發表

和光堂好多online shop/日式超市都有..organic o係taste買..healthy times citysuper/taste都有得買

唔該晒~

男爵府

原帖由 joeywongmy 於 09-4-1 08:22 發表
healthy times 萬寧都有架
而家仲做緊promo(有張$3 coupon)

唔該晒~

大宅

原帖由 yubaby 於 09-3-31 22:44 發表

唔該~

我2盒healthy time在荷花買的,因為有朋友送的coupon,果度$45一盒,斷估應該貴過出面的!唔係有coupon我都唔會在荷花買野...:;pppp:

大宅

我个女个阵系食gerber的奶糊。Nestle我吾建议食,因为好甜。

我个女个阵系6个月我先开始比糊仔佢食。

原帖由 kitnat 於 09-4-1 11:27 發表

我2盒healthy time在荷花買的,因為有朋友送的coupon,果度$45一盒,斷估應該貴過出面的!唔係有coupon我都唔會在荷花買野...:;pppp:

子爵府

我會比bb食healthy time,6個月大個陣先食

首頁

尾頁

跳至