夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

洋房

睇左好多JM講自己C6出軌後離唔離開既討論
但我更想問係選擇留低既JM
你地係點樣放開,
同埋如果心入面有條刺既話
仲會唔會同C6發生關係?

事件發生左成個月,佢話同果個女人斷晒
所有同個女人有關既野都俾我delete晒
電話email俾晒pw我, set 埋指模 俾我任睇
(當然我唔會知佢會唔會暗地仲有keep住D 相呀片呀什至同佢聯絡啦,但at least 面果浸做足晒)

依家邊度去邊度都會報到, 會video call,
除左我地番工同我有野做既時間佢都係痴住我

我地無小朋友,佢一直都對我好好, 依家佢比以前更用力對我好
我諗過心軟, 但一諗起如果同佢行番埋,佢同個女人搞野既畫面就會彈出黎(我睇過佢地影既片)
一去到呢步就會好大心理陰影, 唔知點過倒呢個心理關口...
但選擇得留低,總不能一世無性
真係好爭扎唔知點好

有無JM 可以分享下你地係點走出陰影踏出呢一步?

大宅

回覆樓主

好奇佢比前對你更好
即係本身相處上大唔大問題?

洋房

回覆 MGM_DRAGON 的帖子

老實講除左大家性格同生活點都要磨合遷就之外我地一直相處都無問題, 一直都好sweet, 其他人睇都覺得我好幸福果種

所以諗過原來佢出面一直都有一個女人...

依家佢俾我發現之後死晒狗咁話好怕無左我
知我好嬲好難受但佢唔想放開我
同個女人斬晒纜以為只會一心一意對我好
所以比以前更努力對我好, 以前我叫佢但佢唔肯做既野
佢依家都會主動做

purple_girl    發表於 18-7-6 10:38

別墅

你諗下放棄咗仲會唔會到一個可以溝通到又對你好嘅男人。如果決定走落去,就多想佢嘅好,一去想像佢同出面女人嘅畫面,你就搵d野分散下注意力啦。 親密關係嗰d慢慢先算,先拖下手擁抱下感受返兩個人之間的愛先啦。

講容易,做好難,樓主加油。

大宅

mentira 發表於 18-7-5 17:38

老實講除左大家性格同生活點都要磨合遷就之外我地一直相處都無問題, 一直都好swee ...

係咩佢現在衰爆煲未扮死狗?男人最叻呢招你未放長雙眼觀察吓先啦?重要斷佢財路米心軟?

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

回覆 mentira 的帖子

如果你地相處得咁好,你C6又何來時間和心思對另一個女人呢?
一定有D野吸引左佢,
而佢斬纜,都係計過數,
同第三者冇將來,
例如第三者係人妻或sp,
才叠埋心水回頭,
冇嘅,佢計數,你都可以計數,
你計過想留下就唯有接受個汚點,
如果真係接受唔到咪走囉,
每一個人接受嘅能力都不同。

大宅

mentira 發表於 18-7-5 17:38

老實講除左大家性格同生活點都要磨合遷就之外我地一直相處都無問題, 一直都好swee ...

外人睇你地好sweet
佢亦對你好好
咁點解佢要出去偷食?
依個原因好重要
要審視一下段關係仲有冇咩缺口
將來唔會再重複犯錯

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

不要從別人的嘴裡去認識我

別墅

回覆樓主:

你的情況同我好相似,老公依家又係表面上做得好好,會share GPS, 報到,video call...... 但我地受過傷害,始終會好不安,擔心佢搵方法講大話,又或者過一排重蹈覆轍。

我老公又係一直對我好好,我地一齊好開心,所以我發現佢出軌時,是十分難以置信!

我地傾好左要一齊行落去,但有時一個人静落黎,總係諗起佢地的對話,發生過的事,佢唔係淨係對我一個好。。。呢條刺點都會係心入面一世,經歷了這些事,其實心理會不平衡,有時會悲傷,憤怒,甚至想報復,我想這些都是無可避免的,唯有等時間慢慢沖淡。

purple_girl    發表於 18-7-6 10:40

洋房

回覆 soso1227 的帖子

個女人係晌我地一齊之前已經存在而唔係佢中途出去貪新鮮玩果種。。。

果時佢單身,無諗過要結婚,而個女人係離過婚有細路無諗過再婚
所以大家一直只當個對方半個SP半個出去飲食旅行既伴咁
亦無諗過同個女人會有將來
但我相信點都會有D感情,尤其是個女人對佢一定係鐘意

直至識倒我,佢話佢真係好鐘意我,好想同我一齊,一齊之後會好想同我結婚
所以咩都無諗就私有化左我先
但個女人晌佢最低潮時一直陪住佢
佢唔忍心一下子好絕咁同佢講斬纜,對佢唔係鐘意只有感激之類既感情
想慢慢疏遠由佢淡再講,但最終俾我先一步發現左先

所以佢即刻同個女人講唔會再見而挽救我原諒佢

當然呢個拖拉期佢無控制過佢小頭繼續有同個女人上床啦。。

我地由識到依家其實只係半年

有時都會後悔自己太衝動無睇定D 了解多D先一齊。。

洋房

回覆 oreoa88 的帖子

但你地仲有親密關係嗎?
唔知係唔係因為我睇過佢地既片
果D畫面尤其是C6 當時既表情真係瀝瀝在目揮之不去。。。

依家一方面心軟佢盡力補救,但一諗起果D 畫面就會好抗拒佢,真係搞到有D 神經質

侯爵府

畀面勳章

mentira 發表於 18-7-5 19:35

個女人係晌我地一齊之前已經存在而唔係佢中途出去貪新鮮玩果種。。。

你同你老公只識左半年?即係你地閃婚?好坦白,得半年,你有幾了解佢?佢有幾多野收收埋埋你根本唔知,我覺得你現在抱觀望狀態好D,不用急於原唔原諒,比D時間自己諗清楚。

大宅

mentira 發表於 18-7-5 16:44
睇左好多JM講自己C6出軌後離唔離開既討論
但我更想問係選擇留低既JM
你地係點樣放開,

點解啲男人總要做埋啲咁既野,我表姐夫當時又係出面有個人妻仲要相同片比我表姐睇到,搞到佢想自殺,好彩當時我表姐有小朋友,無選擇到。佢為左小朋友同返老公一齊。我近期仲見到佢地成日幸福相放上fb,唔識佢完全唔會知發生左件咁既事。但我表姐有咩心事都同我分擔,佢每次都無意講返都會喊,但佢又話老公對佢又好好,所以真係無計,我表姐又真係好愛佢老公

複式洋房

mentira 發表於 18-7-5 19:35

點解好似你先係第三者咁嘅。

佢急於私有化你,你經濟上優勝過佢?

佢同得你結婚,都唔同果邊斬纜,唔覺得佢好愛你。表面功夫就好氹到你啫。

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

回覆 mentira 的帖子

一日未結婚,一日都有權選擇,但如果佢選左你之後,
仍同另一個女人上床,
仲拍埋片,
呢個男人唔會滿足於一個女人,
如果未結婚,撇左佢好過啦。

大宅

回覆樓主

半年?結左婚?

大宅

好媽媽勳章

首先,個男人如果真係愛你就唔會傷害你。你同佢得半年時間,可能暫時你仲俾到新鮮感俾佢佢先留低。
男人只會用下面諗野,除非唔得。否則你要問清楚你自己有幾愛佢,佢值唔值得你再博一次,博咪試下囉。身體最誠實,試左唔得就唔得。人一世流流長,最緊要開心。

大宅

小檸樂 發表於 18-7-5 22:43
點解好似你先係第三者咁嘅。

佢急於私有化你,你經濟上優勝過佢?

我都覺得樓主先係第三者,依家拆散人哋仲扮受害者

翡翠宮

回覆樓主:

我理得你巳婚未婚 i dont care
問題係佢似乎似傾向另外一位多過你
你點樣吹佢點愛你都無用
半年係熱戀期我叫佢跳樓佢都吾會猶豫
你呢位竟然索性上床
你自己覺得呢

洋房

回覆 eg86 的帖子

佢同我解釋佢2個關係時我都有咁覺得...其實我係咪先係一直唔知情既第三者

但佢死都話佢2個從來都唔係男女朋友
我唔係第三者, 我又可以點理解成件事

首頁

尾頁

跳至