親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

珍珠宮

回覆樓主

係愛吔,KaiKai~

禁止訪問

象牙宮

回覆樓主:

我首選唔係日本喎 不過我想食平靚正牛肉,先去日本啫!我仔去左一次唔想有下次添,佢過酒店房好細,唔享受喎

大宅

kaikaiwongsar 發表於 18-8-7 15:56
講到去旅行,香港人首選旅行國家唔洗講都知係日本
無論自由行定跟團,次次話去旅行硬係有人提出話要去日本
...

住一泊二食既溫泉旅館、行超大aeon mall、睇風景。。。仲有數之不盡既理由

珍珠宮

回覆樓主

KaiKai,樓上踩你場吔

水晶宮

無話可說 發表於 18-8-7 16:19
我首選唔係日本喎 不過我想食平靚正牛肉,先去日本啫!我仔去左一次唔想有下次添,佢過酒店房 ...
你個仔唔想去日本咩?見你開PO問日本邊到多野食,話比動力個仔下年入到想入既科同佢去日本既......唔知我有無記錯
有人話,人一生要找到四個人1) 自己2) 深愛你的人3) 你最深愛的人4) 共你過一生的人             在你出世一刻,我一次過找到這四個人

象牙宮

kcpak 發表於 18-8-7 16:30
你個仔唔想去日本咩?見你開PO問日本邊到多野食,話比動力個仔下年入到想入既科同佢去日本既......唔知我有無 ...

係我一相情願咋,以為佢鍾意,早兩晚返嫲嫲度食飯,佢姑姐話搞一齊去名古屋,我仔一野拒絕左,話d房細要迫埋一齊 算啦,大個仔佢想點就點,有錢咪我同老公去拍拖囉

水晶宮

kaikaiwongsar 發表於 18-8-7 15:56
講到去旅行,香港人首選旅行國家唔洗講都知係日本
無論自由行定跟團,次次話去旅行硬係有人提出話要去日本
...
一定係責任啦(講笑咋).......唔知點解日本真係有魔力咁,去一次之後會不停掛住,忍唔住又買左機票....可以話岩食,岩買,我同C6鍾意買波鞋,連我個仔平時係香港係唔買衫褲鞋,過到去佢都自己揀埋一份
有人話,人一生要找到四個人1) 自己2) 深愛你的人3) 你最深愛的人4) 共你過一生的人             在你出世一刻,我一次過找到這四個人

珍珠宮

無話可說 發表於 18-8-7 16:35
係我一相情願咋,以為佢鍾意,早兩晚返嫲嫲度食飯,佢姑姐話搞一齊去名古屋,我仔一野拒絕左,話d房細要迫 ...

你住到啲咩要 「迫埋一齊」?
係,日本啲房普遍細
但你上次去沖繩,應該無CBD果啲咁癲
好多人一間房?

象牙宮

終極熊貓 發表於 18-8-7 16:45
你住到啲咩要 「迫埋一齊」?
係,日本啲房普遍細
但你上次去沖繩,應該無CBD果啲咁癲

上次住北谷就ok,之後住那霸係3張床拍埋一齊,喼都開唔晒架!其實我自己無所謂,都係訓覺啫,不過阿仔唔鍾意囉,佢慣左住酒店大大間 !

水晶宮

無話可說 發表於 18-8-7 16:50
上次住北谷就ok,之後住那霸係3張床拍埋一齊,喼都開唔晒架!其實我自己無所謂,都係訓覺啫,不過阿仔唔鍾 ...
照你咁講,你個仔都好有自己主見喎....佢要住大大間,你咪租大大間囉,最緊要佢開心麻,又唔駛講到唔鍾意去日本既,為左間酒店房

珍珠宮

無話可說 發表於 18-8-7 16:50
上次住北谷就ok,之後住那霸係3張床拍埋一齊,喼都開唔晒架!其實我自己無所謂,都係訓覺啫,不過阿仔唔鍾 ...

「慣左住」
羡慕死我

btw,如果只用酒店房去衡量一個trip或地方
都幾片面~

大宅

日本人大致上有禮貌d, 又可以浸正宗溫泉, 呢 d 野本地係冇.

象牙宮

kcpak 發表於 18-8-7 16:57
照你咁講,你個仔都好有自己主見喎....佢要住大大間,你咪租大大間囉,最緊要佢開心麻,又唔駛講到唔鍾意去日本 ...

十幾歲仔嘛,無主見就弊囉!
我無諗過佢咁高要求喎,更加唔會為左就佢就比貴d租大間房啦! 係個衰仔話唔鍾意去日本啫,我無講過唔鍾意架,不過唔會首選地方囉!日本我會再去,不過唔帶個仔喇

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

回覆樓主

理由

象牙宮

終極熊貓 發表於 18-8-7 16:58
「慣左住」
羡慕死我

而家d後生就係咁,佢d性格有時都幾自我,唔鍾意就唔鍾意! 其實佢去旅行10隻手數得齊,去泰國,去台灣,返大陸,咁d酒店房又真係又大又靚既 屋企已經係蝸居,出去比錢又屈埋一齊唔享受都正常!日本我會再去既

珍珠宮

無話可說 發表於 18-8-7 17:14
而家d後生就係咁,佢d性格有時都幾自我,唔鍾意就唔鍾意! 其實佢去旅行10隻手數得齊,去泰國,去台灣,返 ...

咁你個仔有岀錢係有say嘅
但岀左錢,更加應該參與計劃行程,咪可以提岀自己唔喜歡嘅地方。

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

食同買, 真係無得輸

男爵府

醒目開學勳章

TMC3012 發表於 18-8-7 19:03
食同買, 真係無得輸

完全同意

wcpcelia    發表於 18-8-8 10:20

首頁

尾頁