自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

話說 前排同朋友A一齊行,
有人賣旗,但我唔太想幫該間機構買,所以婉拒。
因我都有留意番新聞
邊些機構有幾多%捐款係用在行政費宣傳費上等等。。

誰不知,由其他朋友口中知道咗,
朋友A當住其他朋友面前話我衰,幾蚊雞旗仔都唔幫人買

我心想:我平時捐錢又助養,唔通又話你知咩?

仲要幫我唱通街。

這堆朋友圈子我不是常見,但認識很久,
朋友A其實很好勝,已多次中傷我,
唉,講1次唔信,講左10次8次人地都信啦
發覺後來有些這圈子朋友係無從前甘close la,
需然少見些,但我地算識於微時,其實都重視他們的

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

有啲人係小心眼,疏遠都無壞丫

wcpcelia    發表於 18-10-2 11:42

珍珠宮

村姑 發表於 18-10-1 11:49
因我都有留意番新聞

單係唔買旗,聽信其他人中傷就疏遠你嘅朋友就唔係真正朋友。佢哋唔同你做朋友係佢哋嘅損失,唔係你。

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

因我都有留意番新聞

連賣旗都會講是非, 我只會覺得係是非精!

放下自在

瑪瑙宮

賣旗都可以攞黎中傷你, 講又有人付和/信, 咁你地都唔係好朋友. 唔係好朋友, 咪當路人甲乙丙.

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

呢啲唔係朋友啦下

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

咁雞毛蒜皮嘅事都可以拎嚟唱通街,證明佢係一個食飽飯無C all嘅人

遠離佢,unfriend佢,block 9佢

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

如果為左幾蚊而疏遠你,真係唔算朋友啦

象牙宮

事实, 一些機構有幾多%捐款係用在行政費宣傳費上等等。。

唔太想幫該間機構買,沒問題。
人人要學識尊重別人的選擇!

家教、教養、修養

我家人買旗, 我不一定買的。 這並非問題。人人有選擇。
我做義工, 家人不做。  這並也不是問題。人人有選擇。

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

水晶宮

twotigers 發表於 18-10-1 11:51
單係唔買旗,聽信其他人中傷就疏遠你嘅朋友就唔係真正朋友。佢哋唔同你做朋友係佢哋嘅損失,唔係你。
...

珍珠宮

cattz288 發表於 18-10-1 11:52

仲係超級果隻

伯爵府

證明你D朋友唔了解你,唔算知心朋友……既然令到自己唔開心,我會選擇疏遠……

wcpcelia    發表於 18-10-2 11:42

珍珠宮

畀面勳章

回覆樓主:

有時唔好太在意人地既想法, 朋友面前,。有時都係放棄下原則,。照買下旗, 已經發生咗,。朋友又咁唱, 可以唔好理,。因為佢講唔反映真實的你, 一笑置之,。當然呢 d 朋友可以免, 就少見d

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

twotigers 發表於 18-10-1 12:00
仲係超級果隻

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏

twotigers 發表於 18-10-1 11:51
...

係囉,我先唔會在意朋友有冇買旗,好奇怪呀呢個準則

伯爵府

回覆樓主:

我唔會理佢囉,啲錢我既
唔買咪唔買囉

伯爵府

因我都有留意番新聞

大把這種人,可以不理。
我賣旗都會睇清楚D乜機構才會捐。十卜你。
沒有得到本人字面上允許,文字傳媒不許引用/摘錄/轉載本人任何留言,以作報導或任何其他用途。

珍珠宮

mariefish 發表於 18-10-1 12:06
係囉,我先唔會在意朋友有冇買旗,好奇怪呀呢個準則

果條友乘機唱衰樓主,搶佢啲朋友

男爵府

畀面勳章

回覆樓主:

珍珠宮

cattz288 發表於 18-10-1 11:52

同意
咁無聊都有
朋友A直情人格謀殺啦
真係冇fd做都唔洗可惜

首頁

尾頁

跳至