論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

男爵府

大廚勳章

由垃圾堆中想搵個用得既, 你話有無可能?

唔係蠢蠢鈍鈍既, 就係叻唔切, 有少少學識就走去偷人地址黎借錢. 有借必無還. 有既教十次, 次次都話識, 但係必定做錯野. 仲要扮醒同你玩法例.

我地香港政府無能都爆, 外傭話乜都得, 有最底工資之餘又包食包住包機票, 包足香港人所有福利, 有病又係你, 牙痛又搵你. 佢扮瘋又入你數.

無辦法, 唯有搵阿媽/奶奶頂住擋, 自己果份工都唔做, 食少使少都無所謂, 總之以後無外傭阻頭阻勢, 唔使俾錢, 又唔使受氣, 我條命都長多幾年!!!

我以後唔會再請外傭!!!! 各位, 保重啦, 我要退出你地既行列了!

男爵府

好媽媽勳章

SEricsson,恭喜哂~~~~~~~!!

我哋而家係同一team -- 復活team!

過去嗰幾日復活節,雖然做到隻屐咁,但係我覺得開心過以前多多聲。

不如我哋一齊傳道,遊說大家加入我哋「復活教」啦!

原帖由 SEricsson 於 09-4-14 13:14 發表

唔係蠢蠢鈍鈍既, 就係叻唔切, 有少少學識就走去偷人地址黎借錢. 有借必無還. 有既教十次, 次次都話識, 但係必定做錯野. 仲要扮醒同你玩法例.

我地香港政府無能都爆, ...

珍珠宮

幾時到我?

伯爵府

好媽媽勳章

好羨慕你地

伯爵府

I want too....

子爵府

i want too

but .......

複式洋房

恭喜哂~~~~~~~!! 我都向著呢個目標前進!!!

別墅

原帖由 SEricsson 於 09-4-14 13:14 發表

我地香港政府無能都爆, ...

恭喜!!
我又參加「加復活教」。
點解我地成日受老細氣都要忍,番到屋企重要睇工人臉色。D外庸做錯野抄佢重要比$加埋機票。我岩岩幻想如果全香港人唔請外庸,佢地肯定食X。哈哈!!!

侯爵府

好媽媽勳章

我老公話再試一個, 如果都唔得就唔請啦.

無工人一樣可以生活, 最多辛苦d, 但細路獨立d, 家人關係close d.

原帖由 iusiube 於 09-4-14 13:38 發表
I want too....

子爵府

我都係復活教既member! 我地使唔使搵個教主呀? 哈哈哈~

而家每星期日我都係大清潔間屋一次, 但係我覺得真係開心好多, 個仔(4歲幾) 仲要幫我手抺傢俬, 洗下碗, lin 下骨, 我不知幾開心呀))))

我真係好希望個個都唔請工人, 等佢地番鄉下耕田, 睇下佢地仲有無得咁串呀))))
我叫祉延, 係2004年4月18日出世啦~~2004年8月10日, 我第一次識反身啦!! 2004年12月25日, 我識坐啦!!2005年9月1日, 我有16 隻牙啦!!
18/4/04 2.675kgs 29/7/04 5.5 kgs 61cm23/1/05 9.55 kgs 70 cm28/3/05 10 kgs 72 cm6/5/05 10 kgs 74 cm26/10/05 11.1 kgs 79 cm

大宅

唔駛返工都想入你地個會, 真係比佢地激q死人....

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我依家呢個BUN退休既話,我都未必會再請lu.到時可以申請入教.

禁止訪問

侯爵府

好媽媽勳章 大廚勳章

我又要入!!!不過你唔請,仲有大把人請!!!

公爵府

好媽媽勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

幾時輪到我....
神未曾應許天色常藍;但衪曾應許生活有力!

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 陪月勳章

唉!我都想退出架,但........奈何,無人湊,亦想慳番個幾仟銀, 個個月多幾仟銀落袋幾好呀,又唔洗勞氣,雖然無工人好多野都要自己做番,我都試過一個月無工人,但都唔係攪唔掂既,係辛苦d囉

子爵府

畀面勳章

我由2月開始無工人用呢幾個月無工人真係ok.....至衰剛川申請果件就快到, 如果呢件唔得...我實 fei 身入教

伯爵府

我都係, 用埋呢個都係唔得就唔再請
之前工人未黎, 兩公婆都頂度, 係就係辛苦d...
總好過勞民傷財....

大宅

醒目開學勳章

我現在都無請工人啦,只係請個鐘點,佢好好,我間屋仲乾淨個以前

伯爵府

好媽媽勳章

如果我呢件唔掂我都唔再請了~~retire 埋羅返d MPF~

首頁

尾頁

跳至