夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

由懷疑,到俾我搵到證據,再選擇原諒,到宜家再次被發現再犯,往後既路,我仲應該點行落去?
今次發現,我沒有即時拆穿佢,只係自己一個人獨自承受個種痛

大宅

回覆 YingYing622 的帖子

第一次同,今次距離幾耐,係兩個人,即係第一個斷左,依家係第二個?今次係咪肯定又出軌,定誤會,查清楚先,如果係点解唔問佢

大宅

YingYing622 發表於 18-12-1 17:28
由懷疑,到俾我搵到證據,再選擇原諒,到宜家再次被發現再犯,往後既路,我仲應該點行落去?
今次發現,我 ...

點解要自己獨自傷心,即時拆穿佢同佢攤牌,仲要吾係第一次, 其實離婚並不可怕,最可怕係你仲可以忍受到佢甘背叛你都吾出聲, 有時候都要醒下吾好得過且過甘一生

大宅

chu媽 發表於 18-12-1 18:10

第一次同,今次距離幾耐,係兩個人,即係第一個斷左,依家係第二個?今次係咪肯 ...

一年前已懷疑,有同事帶過佢去「尋歡」,3個月前趁我同個仔唔係香港,真係去左「尋歡」,因為佢態度令我好不安,回港後,真係發現證據,開頭既佢,死口唔忍,到最後佢知道紙包唔住火,佢全部認哂,到最後大家選擇唔再重提呢件事,好好咁重新開始。
係呢3個月入面,我地大家都好努力,去尋回拍拖的感覺,一有時間就會二人世界,佢唔再同佢既同事「食宵夜」,一放工就番屋企。
但好不幸地,呢一個星期,不安既感覺,再次咁湧出黎,女人既直覺,話我知一定有d 野,而事實就係,琴日佢放假,而我同個仔出左街,佢再次趁呢個時間,走左去「尋歡」......

大宅

loverlover123 發表於 18-12-1 18:21
點解要自己獨自傷心,即時拆穿佢同佢攤牌,仲要吾係第一次, 其實離婚並不可怕,最可怕係你仲可以忍受到佢 ...

唔係唔拆穿,係時間既問題,我同佢由拍拖到結婚,一齊既日子,已經超過十年,我好清楚呢個男人既性格係點,亦好清楚知道,我呢一刻係會心軟同猶豫,我要諗清諗楚,下一步點做,先會拆穿佢

大宅

YingYing622 發表於 18-12-1 18:33
一年前已懷疑,有同事帶過佢去「尋歡」,3個月前趁我同個仔唔係香港,真係去左「尋歡」,因為佢態度令我好 ...

其實有心去玩,男人一定會想盡辦法找時間,你吾提舊事都未必有用,事實佢出得軌,係話你知佢根本唔愛你吾俾面你, 你要好好為自己諗下繼吾繼續同個甘既人做夫妻, 早D離開佢也是放生自己的方法

大宅

loverlover123 發表於 18-12-1 18:41
其實有心去玩,男人一定會想盡辦法找時間,你吾提舊事都未必有用,事實佢出得軌,係話你知佢根本唔愛你吾 ...

係任何人眼中,佢都係一個好老公,好爸爸,我唔識點樣做,如果我選擇離婚,但唔同任何人交代發生咩事,所以人一定會覺得係我既問題!
相反如果清楚交代哂所有事情既真相,一定會有好多人好失望,同樣地跟我一樣傷心難過,亦會發生令人難以想像既激進行為......
所以我宜家要行既每一步,都好難行,因為影響既野,真的太多了......

別墅

YingYing622 發表於 18-12-1 17:28
今次發現,我 ...

你第一次同第二次嘅時候,有無問佢點解要咁做?佢咁做應該有啲原因,我相信你係愛佢嘅,你會想幫佢,要根治一定要知點解

大宅

Babypru168 發表於 18-12-1 19:01
你第一次同第二次嘅時候,有無問佢點解要咁做?佢咁做應該有啲原因,我相信你係愛佢嘅,你會想幫佢,要根 ...

第一次既時候,佢話佢自己衰咸濕,好奇(因為未試過)壓力大(爛藉口)加上同事既推波助瀾(話佢唔敢,怕老婆)
愛佢一定係,但係真係太令我失望,心寒

別墅

YingYing622 發表於 18-12-1 19:15
第一次既時候,佢話佢自己衰咸濕,好奇(因為未試過)壓力大(爛藉口)加上同事既推波助瀾(話佢唔敢,怕 ...

如果佢係去「尋歡」,你都要保護自己,始終都係污糟呀,
而且你知道就係兩次,其實佢仲有冇偷去都唔知道。

侯爵府

畀面勳章

Lee d會上引,佢一定會繼續去尋歡,而且佢根本覺得你一定會原諒佢,所以明知你會嬲都去做,你地平時關係點樣?同佢屋企人關係又點?lee d全部有影響,有時D野積積埋埋,就係佢去尋歡"壓力"的理由。

侯爵府

畀面勳章

YcY1513 發表於 18-12-1 19:24
而且你知道就係兩次,其實佢仲有冇偷去都唔知道。 ...

咁一定唔止2次啦,只係捉到既係2次姐

大宅

我老公同我都都結婚30年,佢係別人眼中,係一個好老公,好爸爸,好大哥,好朋友,一樣出軌,我唔知佢係因為貪新鮮所以有小三,享受比人崇拜嘅感覺,但係佢都有求我地原諒,但我心入面係有一個問題係,佢唔多唔少係旦旦選擇左小三,係害怕各方嘅眼光,佢所建立嘅形象會冇哂,希望我咁諗只係我多心

大宅

YcY1513 發表於 18-12-1 19:24
而且你知道就係兩次,其實佢仲有冇偷去都唔知道。 ...

第一次發現既時候,已經知道唔係第一次

大宅

o_____o 發表於 18-12-1 19:28
Lee d會上引,佢一定會繼續去尋歡,而且佢根本覺得你一定會原諒佢,所以明知你會嬲都去做,你地平時關係點 ...

我地關係好好,好少鬧交,每晚依然會拖住手訓覺,佢出門口番工前會有goodbye kiss,亦有正常既性生活,佢既財政我係可以自由動用,開聯名戶口,佢都主動同銀行要求只可以得我一入提款。
佢同屋企人關係好差,我成為左佢同佢屋企既傳聲筒

侯爵府

畀面勳章

YingYing622 發表於 18-12-1 19:53
我地關係好好,好少鬧交,每晚依然會拖住手訓覺,佢出門口番工前會有goodbye kiss,亦有正常既性生活,佢 ...

可能就係因為佢成日去叫雞,因為內疚而對你好。我覺得你暫時一定不會同佢分開,咁不如你坦開同佢傾,要佢去見心理醫生,同去驗下,始終怕佢有性病,我覺得只可以比多一次機會,你自己好好想清楚,不過lee d時間我一定不會同佢行埋先,起碼佢要驗到自己冇病先囉。

大宅

o_____o 發表於 18-12-1 20:00
可能就係因為佢成日去叫雞,因為內疚而對你好。我覺得你暫時一定不會同佢分開,咁不如你坦開同佢傾,要佢 ...

謝謝你既提議,一定唔會再行埋住,竟然佢都唔識去保護我,愛護我,我就要去好好保護自己,愛自己,因為我仲要好好照顧我個仔

別墅

YingYing622 發表於 18-12-1 19:38
第一次發現既時候,已經知道唔係第一次

唉,咁真係怕佢有左條癮呀

大宅

YcY1513 發表於 18-12-1 20:21
唉,咁真係怕佢有左條癮呀

。。。。。。

別墅

YingYing622 發表於 18-12-1 19:15
第一次既時候,佢話佢自己衰咸濕,好奇(因為未試過)壓力大(爛藉口)加上同事既推波助瀾(話佢唔敢,怕 ...

你c6應該係因為自悲,想肯定自己嘅能力,當時俾同事朦蔽左

如果你地雙方都愛對方,真係要面對,如果唔係,到最後又只有離婚收場
會否試下揾社工幫忙?婚姻輔導?但首先要你同你c6都願意面對呢件事,想繼續喺埋一齊

我同c6都有見緊婚姻輔導

首頁

尾頁

跳至