自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

畀面勳章

今日我搭小巴, 架車冇乜位,
我見有個女人另開個身讓個位比我坐入面,
咁我咪順便坐入去囉.....唔坐還好, 一坐就超後悔
事關我坐入去時睇唔到佢隻腳, 唔小心踩到佢

續...

珍珠宮

回覆樓主:

你只係表達自己踩到人,無講人地點鬥你喎!

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

之後呢?鬧你好甘

男爵府

畀面勳章

獅子仔媽媽 發表於 19-2-18 12:37
咁我咪順便坐入去囉.....唔坐還好, ...

佢已經一手推左我一下, 話我踩到佢,
咁我已經9秒9 SAY SORRY, 講左唔好意思, 對唔住, 睇唔到你隻腳
坐底左之後, 佢仲係咁講D好難聽既說話,
我忍唔住講左句: 我唔係有心架, 係睇唔到先踩到你啫, 我已經道左歉啦....
跟手佢發哂癲, 講D野難聽過操口, 咒我死得好X慘之類果D
我都唔想同佢嘈,
見佢就落車, 先講句: 好心你做人積下口德啦

續...

珍珠宮

你有冇道歉?
如果你道咗歉,佢又繼續講
扮聽唔到就算
總有人係「得理不饒人」,唔係人人會選擇原諒、包容

男爵府

獅子仔媽媽 發表於 19-2-18 12:46
咁我已經9秒9 SAY SORRY, 講左唔好意思, 對唔住, 睇唔到你隻腳
坐底 ...

而家好多癲人,你當佢傻啦,唔好激親自己

禁止訪問

琥珀宮

咁我咪順便坐入去囉.....唔坐還好, 一坐就超後悔
事關我坐入去時睇唔到佢隻腳, 唔小心踩到佢

你唔憤氣D咩?

伯爵府

回覆樓主:

就當佢精神有問題啦,唔好俾傻人激親喇

wcpcelia    發表於 19-2-19 10:50

男爵府

畀面勳章

坐底 ...

跟住佢仲繼續發癲, 臨落車繼續指住我黎鬧.....

我想講既係, 原來而家D人質素咁底.....
我本身係好有禮貌既人, 唔會冇啦啦同人爭執, 更唔會講操口鬧人
我知我踩到佢係唔岩, 但我係即時道左歉同解釋左,
架小巴一路開, 我要平衡都唔係咁易啦....
但呢個女人講既野太難聽, 又操口又咀咒
真係唔該積下口德啦!!!!

呻完!!

男爵府

開心吸收勳章

首先.你踩到人系你唔對在先.
雖然你已經道歉.但對方好明顯唔接受.而且一味鬧.
如果唔好彩碰到這樣的人.我會唔會同拒正面起沖突.因為兩人并排而坐.
下次要小心.儘量唔好整到別人啦.
而對方鬧你的說法就想辦法刪除.唔好嬲.嬲就傷害自己

子爵府

2018父親節勳章 開心吸收勳章

應該撞著精神有啲問題
或者趁機搵人發洩
樓主唔好彩
我要我 盛放心中 快要熄滅的花火
我要我 救活命中 快要逝去的英勇

子爵府

坐底 ...

可能佢情緒有d問題,下次聽耳機聽歌或玩電話扮聽唔到就算啦,無謂同d"傻人"計較

男爵府

你咪同佢講你已經真心道咗歉,冇真係整傷你,麻煩唔好借位發癲騷擾其他乘客

子爵府

去好多地方,香港至會見到坐住走廊位,「讓」人坐窗口位嘅情況,我初時晌第二度都俾人白眼。同一般人一樣我覺得得我就快落車所以坐出面囉,落車時大家都唔好阻大家時間嘛,但其他地方人嘅人唔會咁諗。

後來學曉咗,上車先就坐窗口位,如果坐出面,特別係車頭走廊位,我要讓人落車一定會企起身讓。我唔諗住個個都會咁做,只係自己做唧。但嗰啲留少少位就「讓」人出入嘅人(即係放對腳出去但個身又唔挨後讓位),我口賤啲講,俾人整親係咎由自取。

子爵府

回覆樓主:

我試過坐巴士,有個男人坐窗口位,走廊位係吉的,我坐落去,好自然對腳就放係坐位前,點知原來佢對腳申左出去我個位前面下方(超高難度動作),佢著住白波鞋,佢話我踏到佢對白波鞋,我答佢 “阿哥,我點知你對腳會係下面。” 可能佢都知衰,冇再出聲

子爵府

你已經道歉,件事已經完。
有人係要鬥氣,就由佢繼續嬲飽佢。

男爵府

可能佢真係癲ga

公爵府

咁我咪順便坐入去囉.....唔坐還好, ...
佢應該精神有問題,你又唔係有心,又向佢道歉,問題係佢,唔好激氣

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

唔好彩預著個燥底!我唔鐘意人坐開邊,位咁窄,攝入去坐好易有碰撞!

首頁

尾頁

跳至