自由講場

跳至

首頁
12345...27

尾頁

男爵府

畀面勳章

[新聞] YG Ent. 深陷經濟風暴,最大股東 LVMH 傳要撤資,#YG 賣掉 G-DRAGON 在濟州島的咖啡廳和保齡球館。(by Rebecca)

#BIGBANG 成員 #SEUNGRI 捲入販毒、性招待、賄賂、逃稅、淫片散播群組…等風波,他宣告退出演藝圈止血,所屬 YG Ent. 也急切割,然而醜聞越演越烈,YG Ent. 的股價短短2天就蒸發韓幣1104億(約台幣33億台幣),YG 深陷經濟風暴,因醜聞一出,最大股東 LVMH 傳要撤資,YG 更是賣掉 G-DRAGON 在濟州島的咖啡廳和保齡球館。

evawong20189    發表於 19-3-15 10:47

男爵府

畀面勳章

獅子仔媽媽 發表於 19-3-13 20:30
[新聞] YG Ent. 深陷經濟風暴,最大股東 LVMH 傳要撤資,#YG 賣掉 G-DRAGON 在濟州島的咖啡廳和保齡球館。( ...

YG Ent. 一度是南韓娛樂三大龍頭之一,過去旗下藝人染毒、陷運毒疑雲等事件,都沒能撼動其地位,然而這次 SEUNGRI 爆出的事件有如粽子一連牽扯多人,除了好友鄭俊英坦認偷拍女性,韓媒更是爆出背後有 朴槿惠閨蜜崔順實勢力,發展錯綜複雜,猶如電影真實上演,接連醜聞引發南韓民眾不滿,在網路上罵翻。

男爵府

畀面勳章

獅子仔媽媽 發表於 19-3-13 20:31
YG Ent. 一度是南韓娛樂三大龍頭之一,過去旗下藝人染毒、陷運毒疑雲等事件,都沒能撼動其地位,然而這次 ...

風向也把股價吹倒,YG Ent. 的市值短短2天就從韓幣7860億(約台幣233億)下跌至韓幣6756億(約台幣200億),2月12日晚間又有韓媒爆料 YG Ent. 最大的股東 LVMH 正在撤資,LVMH 旗下新加坡公司 2014年8月對YG投入韓幣610億(約台幣18億),由於 YG Ent. 股價連年下跌,今年10月該新加坡公司可能會連本帶利要求 YG Ent. 償還。

而 YG Ent. 今年最少虧損韓幣110億(約台幣3.2億),其中化妝品和服裝、餐飲連續6年約虧損韓幣100億,今年連最賺錢的巡迴演出都虧,原價韓幣36億,最後只賣出韓幣29億。

evawong20189    發表於 19-3-15 10:48

男爵府

畀面勳章

風向也把股價吹倒,YG Ent. 的市值短短2天就從韓幣7860億(約台幣233億)下跌至韓幣6756億(約台幣200億),2 ...

另有韓媒報導,YG Ent. 賣掉了G-DRAGON 在濟州島的咖啡廳和保齡球店,也賣掉了濟州神話樂園內經營的餐廳,總結虧損約韓幣15億。YG Ent. 子公司 YG Plus 去年虧損韓幣32億。

=====轉載請註明出處=====
來源:http://naver.me/xy9Sj7Rh | https://goo.gl/hsbTz2
整理:REBECCA@YGTW

男爵府

畀面勳章

另有韓媒報導,YG Ent. 賣掉了G-DRAGON 在濟州島的咖啡廳和保齡球店,也賣掉了濟州神話樂園內經營的餐廳, ...

會唔會真係搞唔掂呢?

男爵府

畀面勳章

回覆 獅子仔媽媽 的帖子

勝利變左[國民逆賊]

男爵府

獅子仔媽媽 發表於 19-3-14 10:11
回覆 獅子仔媽媽 的帖子

勝利變左[國民逆賊]

唉,無啲哥哥睇住就亂嚟,就咁斷送自己前途,真係可惜
唔知講乜好,仲一直期待緊佢地合體

tsung    發表於 19-3-14 18:29

男爵府

畀面勳章

冬瓜籽 發表於 19-3-14 10:15
唉,無啲哥哥睇住就亂嚟,就咁斷送自己前途,真係可惜
唔知講乜好,仲一直期待緊佢地合體
...
D哥哥唔係度佢太得戚啦~
成日都鬆毛鬆翼咁....
而家出事啦
仲連累埋YG....
我係FANS都唔知講咩好

男爵府

其實佢不嬲都搞好多屎出黎,bb入面我最唔中意就係佢雖然我唔算佢地粉絲,但都有聽佢地歌同mv

珍珠宮

睛靈勳章

回覆樓主:

完全唔識知佢係邊個

侯爵府

獅子仔媽媽 發表於 19-3-13 20:30
[新聞] YG Ent. 深陷經濟風暴,最大股東 LVMH 傳要撤資,#YG 賣掉 G-DRAGON 在濟州島的咖啡廳和保齡球館。( ...

又多個退隊(雖然唔知係邊個),一地花生

wcpcelia    發表於 19-3-14 10:49

男爵府

畀面勳章

kayen 發表於 19-3-14 10:39

HIGHLIGHT 龍俊亨,
之前又話唔係自己, 撇清關係,
而家就退隊.....
而家成個韓國演藝圈比鄭俊英搞亂哂.....

買多D花生, 有排食

子爵府

鄭俊英週圍分享咪害死好多人囉,收片係被動架

象牙宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

最危係 lv撤資。

象牙宮

2024年龍年勳章

獅子仔媽媽 發表於 19-3-14 10:45
HIGHLIGHT 龍俊亨,
之前又話唔係自己, 撇清關係,
而家就退隊.....

練習生上位機會嚟啦。

翡翠宮

回覆樓主:

其實由bb入軍營開始,YG就開始唔掂,又唔進取諗住食老本! 唉,真係一個時代嘅終結嗎?

男爵府

畀面勳章

Rilakkuma12 發表於 19-3-14 11:17
鄭俊英週圍分享咪害死好多人囉,收片係被動架
同意!
最驚係睇完片, 再發表偉論

侯爵府

Sumyeema1 發表於 19-3-14 11:23
練習生上位機會嚟啦。

可惜係Highlight 已經出左嚟自己開檔,亨少真係累街坊

男爵府

畀面勳章

fatchu@home 發表於 19-3-14 11:38
其實由bb入軍營開始,YG就開始唔掂,又唔進取諗住食老本! 唉,真係一個 ...

所以由BB入左伍之後, YG咪開始雪櫃解凍囉,
WINNER/IKON/BLACKPINK 開始多野做,
奈何雪櫃條隊太長, 排極都未出哂,
資源真係咁少咩?
TREASURE 13都搞一輪啦,
本身有名氣既人又唔放出黎...
搞唔掂咁多歌手就唔好HOLD住人啦~
如果老楊一早將雪櫃解凍, 一定唔會虧損啦~
BB幫佢搵埋搵埋既, 都比佢洩哂...
而家連GD既心血都賣埋

水晶宮

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

kayen 發表於 19-3-14 10:39

龍俊亨唱歌好聽架喎⋯⋯

首頁
12345...27

尾頁

跳至