跳至

首頁

尾頁

複式洋房

有冇媽咪係開刀生呀, 時間過得好快, 20分鐘生左, 整個過程完全清醒, e生護士連麻醉e生都勁好人呀~

別墅

Which hospital? How many days do you feel painful?

複式洋房

恭喜

原帖由 josonbb 於 09-4-30 16:39 發表
有冇媽咪係開刀生呀, 時間過得好快, 20分鐘生左, 整個過程完全清醒, e生護士連麻醉e生都勁好人呀~

柏曦5月19日出世喇

洋房

恭喜哂呀

複式洋房

恭喜晒! bb幾多磅呀?

我都book左5月11日喺法國開刀, 都有d緊張....

大宅

恭喜呀!

大宅

恭喜曬!!

複式洋房

原帖由 linda4 於 09-4-30 22:49 發表
Which hospital? How many days do you feel painful?

我在仁安生, 成個過程超清醒, e生勁好人, 老實講..我好怕痛架, 所以先揀開刀生, 不過......我整個過程到做完手術, 一直....."都冇痛過"lor...

複式洋房

原帖由 YanYan09 於 09-5-1 01:33 發表
恭喜晒! bb幾多磅呀?

我都book左5月11日喺法國開刀, 都有d緊張....

bb6.7lb呀, 你都要加油呀!!!!
唔駛緊張, 一d都唔痛, 第一下聽到傻b喊時, 感覺好正

複式洋房

謝謝你呀, 我都係d勁怕痛既人...

祝你同bb身體健康!

原帖由 josonbb 於 09-5-2 15:16 發表

bb6.7lb呀, 你都要加油呀!!!!
唔駛緊張, 一d都唔痛, 第一下聽到傻b喊時, 感覺好正

複式洋房

原帖由 YanYan09 於 09-5-3 01:12 發表
謝謝你呀, 我都係d勁怕痛既人...

祝你同bb身體健康!

5/11, 就快到...你要俾d心機, 你會餵小b人奶嗎??
如果餵...就要開完刀之後果日, 自己做多dd按摩...咁會上奶好少少架, 去法國生都冇咩特別野帶架啦, 你開心等待小b出世就得啦, 有咩隨時再搵我啦 ^.^
ah...你係b女定係b仔呀?

複式洋房

我會試下餵人奶, 你幾多日先上奶呀?

我嗰個係b仔黎架, 你呢?

原帖由 josonbb 於 09-5-3 07:34 發表

5/11, 就快到...你要俾d心機, 你會餵小b人奶嗎??
如果餵...就要開完刀之後果日, 自己做多dd按摩...咁會上奶好少少架, 去法國生都冇咩特別野帶架啦, 你開心等待小b出世就得啦, 有咩隨時再搵我啦 ^.^
ah...你係b女定 ...

複式洋房

原帖由 YanYan09 於 09-5-3 13:07 發表

我同你一樣諗法, 都係試試下咁啦, 我21生, 差不多23先上"少少"奶, 好少果隻tim, 在e院會學姿勢, 埋身餵, 不過我個係"大懶妹", 吮左幾啖見冇奶就點都唔吮, 其實佢懶到用奶樽餵都要飲好耐, 人地隔離位亞b10分鐘飲晒, 佢要飲成50分鐘都飲唔完, 因為佢每次食奶都瞓覺, 點叫都唔醒個隻...@@"
你生完果日瞓床未落得地, 趁d朋友仔走晒之後可以自己按摩一下乳房, 我相信會有幫助呀!!

^.^

複式洋房

原帖由 YanYan09 於 09-5-3 13:07 發表

呀...仲有呀, 我生之前隻腳一d都冇腫, 不過生完之後差唔多第4日, 就腫啦...
你可以用薑水+香茅, (要煲滾), 用黎浸腳, 好一流, 好快就唔腫啦...

複式洋房

咁你而家係咪日日埋身餵呀? 一日要餵幾多餐? 囡囡食得慢, 會唔會無覺好訓咁呀?

我而家無腳腫, 但點解生完之後反而會腫既???

原帖由 josonbb 於 09-5-3 13:54 發表

呀...仲有呀, 我生之前隻腳一d都冇腫, 不過生完之後差唔多第4日, 就腫啦...
你可以用薑水+香茅, (要煲滾), 用黎浸腳, 好一流, 好快就唔腫啦...

複式洋房

我都係開刀生, 生完第五日隻腳就腫啦, 嚇死我, 原來正常ga?!! 邊度可買到香茅? Thanks!!

原帖由 josonbb 於 09-5-3 13:54 發表

呀...仲有呀, 我生之前隻腳一d都冇腫, 不過生完之後差唔多第4日, 腫啦...

複式洋房

原帖由 didi2008 於 09-5-3 21:10 發表
我都係開刀生, 生完第五日隻腳就腫啦, 嚇死我, 原來正常ga?!! 邊度可買到香茅? Thanks!!

我去左吉之島買, $5-6, 一包有幾條, 只要用薑加埋d香茅一起bo, 滾左用黎浸腳, 日頭如果唔怕可以行多d, (我出院後日日都有落街買下野咁), 淨企同坐隻腳都會腫, 瞓覺時用少少cusion 墊高隻腳, 講返浸腳, 我浸左4晚, ok晒, 好掂!!!

複式洋房

[quote]原帖由 YanYan09 於 09-5-3 15:35 發表
咁你而家係咪日日埋身餵呀? 一日要餵幾多餐? 囡囡食得慢, 會唔會無覺好訓咁呀?

我而家無腳腫, 但點解生完之後反而會腫既???

家下做緊好偉大ge事, 因為佢埋身點都肯食ma, so我gi出黎放奶樽俾佢飲lor...
一日人地食6餐, 佢就少食多餐食8餐, 佢頭幾日係e院返黎食得好慢, 一餐搞成粒鐘架, 一個禮拜之後, 佢開始食得快左, 通常食半個鐘多dd, 我地就開始同佢掃背, 因為佢好難打egg, 所以打直抱都要抱耐dd先俾佢瞓落床仔...

複式洋房

咁你要食多啲嘢同休息多啲啦, 最緊要食得訓得.....

原帖由 josonbb 於 09-5-4 07:52 發表
[quote]原帖由 YanYan09 於 09-5-3 15:35 發表

我而家無腳腫, 但 ...

複式洋房

原帖由 YanYan09 於 09-5-4 16:03 發表
咁你要食多啲嘢同休息多啲啦, 最緊要食得訓得.....

thx...^.^
大家咁話...努力呀

首頁

尾頁

跳至