夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

洋房

我同先生結婚3年,沒小朋友,但而家開始都想生小朋友念頭。可惜,我先生1個月或2個月1次,每次摸我都唔做,當愛愛時一定係紅日假期,平日可能返工累吧,當我提出時,唔會做前戲就直接做,總之我覺得自己好似無性婚姻咁,有時候覺得自己好難受。

男爵府

有無同老公溝通下

子爵府

Cpooo 發表於 19-5-19 03:51
我同先生結婚3年,沒小朋友,但而家開始都想生小朋友念頭。可惜,我先生1個月或2個月1次,每次摸我都唔做, ...

婚前是這樣嗎? 如果婚前正常, 婚後無理由大變的, 除非健康/心理受極大影響, 或有其他性伴, 或你已不吸引..... 一定要大家傾清楚問題的源頭.

我覺得忙應不影響性能力太多的... 只會影響前湊.... 我近排都好忙, 不夠訓, 公司壓力都很大..... 但訓覺一攬太太都好硬, 都係想做, 唯有太太主動些....

前天出完差, 搭通宵機回來, 連續2晚都做了, 心理一般想, 但身體有反應, 會影響訓唔到, 索性做完快D 訓..... 所以有時太忙唔想攬太太, 有時會背住佢訓....., 所以遲D 無咁忙, 自己要主動返...

題外話:
公司壓力令我5點睡覺醒, 反正訓唔返, 起身做家務和煲粥, 一路諗一路做, 完成了屋企又舒服, 又可大家享受溫馨的早餐, 對我來講都可鬆弛和在這期間有時會想出辦法, 又不會浪費時間. 現在很少用打機減壓, 對自己健康/家庭/工作, 不會有很大的正面幫助.

今早亦約了太太10點去行街街, 完成家務, 身體又倦點, 可睡多一陣, 睡不夠, 下午亦可小睡充電... 下午還要跟仔仔補(中/西史) 難得仔仔主動要求, 當然應承都來不切......., 亦想盡量抽時間與仔仔去游水, 一定要在工作和家庭盡量取平衡點.

工作辛苦, 目的都係為了有個溫暖的家, 這是一個互動的力量.

睇樓王    發表於 19-7-22 23:37
睇樓王    發表於 19-7-22 23:36

子爵府

Cpooo 發表於 19-5-19 03:51
我同先生結婚3年,沒小朋友,但而家開始都想生小朋友念頭。可惜,我先生1個月或2個月1次,每次摸我都唔做, ...

還有, 在家要對家人多點笑容, 扮又好真又好, 會有正面的作用, 不要讓熱情冷卻.

翡翠宮

回覆樓主:

似對你無興趣
摸下都係吾造

洋房

冬瓜籽 發表於 19-5-19 04:31
有無同老公溝通下

無,我講唔出

洋房

PTMCYS 發表於 19-5-19 07:04
婚前是這樣嗎? 如果婚前正常, 婚後無理由大變的, 除非健康/心理受極大影響, 或有其他性伴, 或你已不吸引.. ...

其實...我先生係好快軟既人,佢自己都知問題,佢就做運動,後來好d,可能呢年工作壓力大,或者我可能唔吸引。

洋房

mini1204 發表於 19-5-19 08:57
似對你無興趣
摸下都係吾造

我覺得係,之後我就唔比佢摸,因為搞到我無意思,有次同佢講排卵期,之後都唔理我,就直接訓,我都問過佢你係唔係唔想生bb,佢話唔係。

洋房

PTMCYS 發表於 19-5-19 07:14
還有, 在家要對家人多點笑容, 扮又好真又好, 會有正面的作用, 不要讓熱情冷卻.
...

你講得岩,我係沒笑容對住佢

翡翠宮

Cpooo 發表於 19-5-19 09:49
我覺得係,之後我就唔比佢摸,因為搞到我無意思,有次同佢講排卵期,之後都唔理我,就直接訓,我都問過佢 ...

中間發生過乜事搞成咁
男人好少吾想做除非本身虧
如果係心理因素就要揾源頭

子爵府

Cpooo 發表於 19-5-19 09:44
其實...我先生係好快軟既人,佢自己都知問題,佢就做運動,後來好d,可能呢年工作壓力大,或者我可能唔吸 ...

我自己以為, 壓力的演進, 係發呆, 睡不到, 想嘔, 想哭, 失控的心理先, 才以致生理.... 一下子跳到生理, 有D 嚴重, 不過我唔係專家, 亦無花多點時間考究, 亦唔想有此經驗...

兩公婆這些問題都不認真談和面對, 已經失去夫婦携手走路的意思, 暫時就不要考慮生仔了. 如果妳都感受唔到開心和幸福, 妳很難把這些帶給下一代, 沒有必定的, 但機會較細, 而且路會難行, 要考慮清楚.

子爵府

Cpooo 發表於 19-5-19 09:52

笑容以前我都很少, 我家姐經常提, 年紀越大越感受到它的重要性, 對另一半和仔女都很有用.

人生如戲, 依場吵完, 下場拍和好, 唔洗太執著, 最緊要大家最後都開心翻...

男爵府

婚前是這樣嗎? 如果婚前正常, 婚後無理由大變的, 除非健康/心理受極大影響, 或有其他性伴, 或你已不吸引.. ...

「下午還要跟仔仔補(中/西史) 」
呢兩科原來都有得補架

翡翠宮

Cpooo 發表於 19-5-19 09:52

咁仲搞乜鬼

洋房

mini1204 發表於 19-5-19 11:22
咁仲搞乜鬼

大佬呀,日日都係咁,晚上打機打1,2訓。朝早起身就去廁所,之後係廳打機,點對佢仲有笑容,我都無意思啦

洋房

PTMCYS 發表於 19-5-19 10:27
笑容以前我都很少, 我家姐經常提, 年紀越大越感受到它的重要性, 對另一半和仔女都很有用.

人生如戲, 依場 ...

上年佢思想出軌,送左份pandoxx禮物比同事,對我打擊好大,我都隔左幾個月慢慢心情平伏少少,但真係無以前咁好笑容

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

Cpooo 發表於 19-5-19 11:31
上年佢思想出軌,送左份pandoxx禮物比同事,對我打擊好大,我都隔左幾個月慢慢心情平伏少少,但真係無以前 ...

'''

洋房

mini1204 發表於 19-5-19 10:10
中間發生過乜事搞成咁
男人好少吾想做除非本身虧
如果係心理因素就要揾源頭

佢係有少少虧虧地,好快軟既人

男爵府

今晚一定要卑我老公睇你段話,唔知我老公幾時先可以開到竅
簡簡單單,開開心心!

翡翠宮

Cpooo 發表於 19-5-19 11:26
大佬呀,日日都係咁,晚上打機打1,2訓。朝早起身就去廁所,之後係廳打機,點對佢仲有笑容,我都無意思啦
...

你地睇怕感情麻麻,佢又虧虧地,可能感覺吾良好之下佢更虧

如搞好感情先講其他

首頁

尾頁

跳至