想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

各位:

大家都有等有bb 的經驗嗎???

我上年7月等到而家....心情當然已經經歷過很多次充滿希望又得到失望啦~~

看著身邊的朋友, 自自然然一擊即中,為她們感恩之餘,確實係有點失望。好像就只有我還未有這個恩典,感覺很孤單。

幸好老公常常都支持同安慰,但女人的感覺可能真的會有點不同吧。

不過好開心,上來bk 呢度,睇到好多姐妹的分享,令我覺得原來自己都唔係咁唔正常,好多人都同我有同一個方向同目標,都係度努力緊,感覺就好左好多了。

以前上來都係為公事,而家就會睇下大家的分享,真係好多謝果d 雖然我唔認識,不過肯大方分享經驗同心得o既姊妹~
各位,加油~

希望天父賜給各位一個健康bb 啦~

男爵府

畀面勳章

你都要加油呀......

複式洋房

好多謝你呀~~

你都一樣係等緊bb??

原帖由 波兒 於 09-5-13 23:23 發表
你都要加油呀......

男爵府

畀面勳章

係呀!所以大家一齊努力!
原帖由 li_virginia 於 09-5-13 23:26 發表
好多謝你呀~~

你都一樣係等緊bb??

男爵府

有無檢查下, 如正常同房超過1年未能bingo, 應找下原因

複式洋房

好呀, 我好高興認識你~~
希望你都早d 有好消息啦~~

衷心祝福你~

原帖由 波兒 於 09-5-13 23:28 發表
係呀!所以大家一齊努力!

大宅

我都係度遇到好多同路人,可以互相分享、互相支持。你並唔係孤身上路。

複式洋房

呀, 其實我本身身子唔係太好~ 而且想有bb 開始工作好大壓力
而家正在看中醫養好身體,希望好d 啦~
多謝你~~

如果等到7 月都無咩起息,我會再尋找一下原因~

原帖由 gkk 於 09-5-13 23:30 發表
有無檢查下, 如正常同房超過1年未能bingo, 應找下原因

複式洋房

好多謝你呀~~
我都一樣支持你~~
沒有想到因為這個原因可以令自己再認識新的不朋友

你好~~
高興認識你~~

希望大家都可以keep 住聯絡啦~~
互相支持~

原帖由 kinoko 於 09-5-13 23:32 發表

我都係度遇到好多同路人,可以互相分享、互相支持。你並唔係孤身上路。

大宅

真係架 , 超過一年都未有BB, 真係要揾不育醫生睇架.

我要第一個BB時, 都等左2年先有, 到依家想要第二個, 都係搞左2年, 都依家仲未成功. 個心路歷程真係幾難過架, 最好同多D朋友傾訴. 或揾我地. 甘心情會好D.

侯爵府

大廚勳章 好媽媽勳章

我身邊朋友直情係bb車輪戰啊……
去年有12個朋友/同事分別大肚及生左,今年到而家為止又再有4個報喜喇,令我地呢d等的人更心急,最慘係唔可以表示甚麼,因為怕愈講對方就愈問,自己壓力愈大……

多上bk分享下,都可以紓緩一下壓力嫁。大家互勉吧!

原帖由 li_virginia 於 09-5-13 23:21 發表
各位:

大家都有等有bb 的經驗嗎???

我上年7月等到而家....心情當然已經經歷過很多次充滿希望又得到失望啦~~

看著身邊的朋友, 自自然然一擊即中,為她們感恩之餘,確實係有點失望。好像就只有我還未有這個恩典,感覺很孤 ...

複式洋房

多謝你的建議呀~~
我會留意架啦~~
點樣可以同大家keep 到聯絡??

因為我以前係為公事先會上bk 巡一巡
對佢o既function 我根本沒太認識~

請指教~

原帖由 Minniechung 於 09-5-13 23:37 發表

我要第一個BB時, 都等左2年先有, 到依家想要第二個, 都係搞左2年, 都依家仲未成功. 個心路歷程真係幾難過架, 最好同多D朋友傾訴. 或揾我地. 甘心情 ...

複式洋房

多謝你的建議呀~~
我會留意架啦~~
點樣可以同大家keep 到聯絡??

因為我以前係為公事先會上bk 巡一巡
對佢o既function 我根本沒太認識~

請指教~

原帖由 Minniechung 於 09-5-13 23:37 發表

我要第一個BB時, 都等左2年先有, 到依家想要第二個, 都係搞左2年, 都依家仲未成功. 個心路歷程真係幾難過架, 最好同多D朋友傾訴. 或揾我地. 甘心情 ...

男爵府

畀面勳章

我都好贊成睇中醫養好身體!如果身體好都易d bingo!
原帖由 li_virginia 於 09-5-13 23:33 發表
呀, 其實我本身身子唔係太好~ 而且想有bb 開始工作好大壓力
而家正在看中醫養好身體,希望好d 啦~
多謝你~~

如果等到7 月都無咩起息,我會再尋找一下原因~

...

複式洋房

我認同呀~~
最慘係d唔熟性o既人, 成鬼日問「幾時到你呀??
真係想大叫呀~~

我夠想要啦~~ 激死人呀~

原帖由 lalamike 於 09-5-13 23:38 發表
去年有12個朋友/同事分別大肚及生左,今年到而家為止又再有4個報喜喇,令我地呢d等的人更心急,最慘係唔可以表示甚麼,因為怕愈講對方就愈問,自己壓力愈大……

多上bk分享下,都可以紓緩一下壓 ...

大宅

li_virginia ,
我都係度識咗啲朋友仔,有啲已bingo,有啲仲"努力趕製中",大家有開心、唔開心都會响度呻下,好多時對住c6或好朋友都未必講得出嘅心底話,係度都可以所欲言。 YEAH!!

複式洋房

呢個中醫幫過好多好耐都生唔到bb o既夫婦成功有到bb~!而且收費一d都唔貴~

不過, 我暫時去睇o既目的都係養身。

原帖由 波兒 於 09-5-13 23:40 發表
我都好贊成睇中醫養好身體!如果身體好都易d bingo!

複式洋房

真的嗎>??

那就真係好啦~~

高興認識大家~~

原帖由 kinoko 於 09-5-13 23:41 發表
li_virginia ,
我都係度識咗啲朋友仔,有啲已bingo,有啲仲"努力趕製中",大家有開心、唔開心都會响度呻下,好多時對住c6或好朋友都未必講得出嘅心底話,係度都可以所欲言。 YEAH!! ...

男爵府

有問題可以及早治療, 女人年齡越大生育能力越低,

所以要正視問題
原帖由 Minniechung 於 13-5-2009 23:37 發表

男爵府

畀面勳章

我都未同身邊d人講開緊工,費是成日問有咗未!
原帖由 lalamike 於 09-5-13 23:38 發表

多上bk分享下,都可以紓緩一下壓 ...

首頁

尾頁

跳至