夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

子爵府

申利:只是以男性的角度思考, 處理作分享, 給予參考, 沒有其他目的或推高自己壓低人的意思....或者可當散文看看, 不用執著.

前天早上, 在酒店門口想打的去上海展覽中心, 見到有個女仔拉著行李同時等截的士, 但應等了很久, 我當然都截不到, 於是我回去酒店叫服務員幫我call 的士, 等了一會, 這個女仔都推門進來, 見到服務枱busy, 走來問了我一句, 是否都去展覽中心? 我話係, 可以載埋妳, 她微笑安心坐下.

然後問我是否香港人(當然我的國語一聽就知 ), 跟住我問佢係邊個省份來, 佢話係悉尼, 開頭我get 唔到, 佢用英文講左句"係澳洲的悉尼", 她說剛回來中國, 朋友叫她今天去幫手玩玩, 我起初以為她剛畢業, 沒事忙的有錢女..... 跟住上了車, 大家都圍著環球/地方經濟, 政治等交流, 一般跟外國人談, 我想主動了解當地及一些我想知道的資訊.

之後她問我做咩工作, 我都跟她細談, 反過來, 我問她是否有工作, 她定了一下, 才說做房地產, 今次來上海有一個目的, 係來開分公司, 我說利害, 那開正妳條水吧, 她微笑點頭, "係".... 之後回到會場, 由於太多人, 我們花了一小時才能進場, 而她亦沒有中國電話, 用了我的電話幫她登記取進場密碼, 直到她取了入場証我才分開, 分開時她問我交換了微信, 因為之後她都轉了市中心的酒店和活動, 大家都會簡單的禮貌問候和更新, 她都有怕遊覽的照片給我.

其實唔洗擔心, 係不會有下文的, 只係借題發揮和分享一下!

其實就算心唔野, 唔去滾或主動識女仔, 工作要出差或成日上大陸, 出軌機會係有的(不是說人家對我有興趣, 我說任何人都有這機會的), 他鄉遇故知, 現在中國的女仔, 質素打扮都高了很多, 唔係以前的廣東話唔正個種! 最重要男人要知道自己要什麼? 做緊什麼? 我自己每次出差就係想快快回家, 辛苦工作都係為頭家, 太太在家等候等, 很少外出或留情, 留情的意思是不會去按摩/按腳板等, 唔想有舖癮, 技師都有靚, 斯文溫柔的, 只要你下次再找她, 就是留了情, 所以可免側免, 上大陸按摩我會跟太太去, 不會自己去的, 唔想做個複雜的人..

侯爵府

PTMCYS 發表於 19-9-27 09:13
申利:只是以男性的角度思考, 處理作分享, 給予參考, 沒有其他目的或推高自己壓低人的意思....或者可當散文 ...

無錯丫!要出軌的 其實周圍都係機會 真係好睇個人 我老公又係好似你咁成日講 要識 隨時識到 但無必要又搵多個黎煩(佢覺得女人麻煩 要哄要經營關係 而佢比較懶)

男爵府

申利:只是以男性的角度思考, 處理作分享, 給予參考, 沒有其他目的或推高自己壓低人的意思....或者可當散文 ...

//其實就算心唔野, 唔去滾或主動識女仔, 工作要出差或成日上大陸, 出軌機會係有的(不是說人家對我有興趣, 我說任何人都有這機會的), 他鄉遇故知, 現在中國的女仔, 質素打扮都高了很多, 唔係以前的廣東話唔正個種! 最重要男人要知道自己要什麼? 做緊什麼? 我自己每次出差就係想快快回家, 辛苦工作都係為頭家, 太太在家等候等, 很少外出或留情, 留情的意思是不會去按摩/按腳板等, 唔想有舖癮, 技師都有靚, 斯文溫柔的, 只要你下次再找她, 就是留了情, 所以可免側免, 上大陸按摩我會跟太太去, 不會自己去的, 唔想做個複雜的人..//

完全認同!你講出我心聲!

男人去玩女人,同賭錢一樣,只要第一次贏錢,就會繼續賭... 只要第一次玩女人覺得開心,就會有第二第三次,一上癮就好難翻身,所以我唔會俾自己有第一次既經驗

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

你竟然主動車埋佢同交換微信?有d估唔到

你一向會推

小菜豆    發表於 19-9-27 13:25

不要從別人的嘴裡去認識我

大宅

回覆 PTMCYS 的帖子

請問樓主出差有戴結婚戒指嗎?

小菜豆    發表於 19-9-27 13:25

男爵府

Perpersis 發表於 19-9-27 12:02

我都想問呢個問題同埋個女仔靚嗎?

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

你唔怕你隻C9睇到,唉........現今仲有人士相信大陸人有條鞭子在頭後面

珍珠宮

mingmama 發表於 19-9-27 12:21
我都想問呢個問題同埋個女仔靚嗎?

我估個女仔相貌娟好,唔算靚女都應該係有氣質/吸引力嗰種
街上咁多老人家需要人幫,有幾可見男人主動去幫老人家

男爵府

秋天與楓葉 發表於 19-9-27 13:48
我估個女仔相貌娟好,唔算靚女都應該係有氣質/吸引力嗰種
街上咁多老人家需要人幫,有幾可見男人主動去幫 ...

呵呵認同~我自己都係咁

珍珠宮

mingmama 發表於 19-9-27 13:50
呵呵認同~我自己都係咁

你係點呀?專幫型男?

男爵府

秋天與楓葉 發表於 19-9-27 13:55
你係點呀?專幫型男?

咁如果係靚仔叫到幫手都會幫得樂意啲囉

珍珠宮

mingmama 發表於 19-9-27 13:56
咁如果係靚仔叫到幫手都會幫得樂意啲囉

人之常情

別墅

Perpersis 發表於 19-9-27 12:02

我都想知!

UP

大宅

Babypru168 發表於 19-9-27 14:32
我都想知!

UP

???

禁止訪問

子爵府

花花b 發表於 19-9-27 10:19
無錯丫!要出軌的 其實周圍都係機會 真係好睇個人 我老公又係好似你咁成日講 要識 隨時識到 但無必要又搵 ...

女人係煩, 但又要對佢地負責(對我而言), 老左又會差不多, 又搵過個咩? 好好地算, 無謂玩了....

子爵府

Heman2001 發表於 19-9-27 11:17
//其實就算心唔野, 唔去滾或主動識女仔, 工作要出差或成日上大陸, 出軌機會係有的(不是說人家對我有興趣, ...

師兄, 無錯, 我唔係聖人, 玩開係有舖癮, 做1次又係衰, 做10次又係衰, 不如做廿次. 所以頭家好好地, 辛苦經營, 唔會自己倒米....

男爵府

PTMCYS 發表於 19-9-27 20:50
師兄, 無錯, 我唔係聖人, 玩開係有舖癮, 做1次又係衰, 做10次又係衰, 不如做廿次. 所以頭家好好 ...

十幾年前廿幾歲,返大陸睇貨有如手拎上方寶劍,接待周到,最難關頭守得住,因為我好愛家人

Belavizio    發表於 19-9-28 07:26

侯爵府

見人講結婚戒指 其實多唔多人唔帶既呢?因為我老公婚後一直無帶 因為工作帶唔方便 漸漸索性收埋左無帶 而我都慣左任何戒指都無帶

琥珀宮

回覆樓主:

首頁

尾頁

跳至